Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a proč jsi z toho auta hotový? Podívej, mne zatím nezajímá kdy co proběhlo, ale to, že to auto jezdí a jezdí v pohodě. Noooo...popravdě, teče mi tam někdy chladící kapalina, takže to jde k mechanikovi. A že nemám aditivum ? No tak ho musím doplnit. A že tam něco klepe? Sakra tak musím zjist co to je. Ale to jsou přeci věci normální u každého stroje. Já měl VW Golfa III TDi 1.9 a co jsem s ním zažil než jsem ho dal dohromady si nepřejte slyšet ale všechno to byly věci se kterými se musí počíta u stroje. Ale jako majitel 307 SW HDi 1,6 r.v. 2004 co jsem tu krátkou dobu zde a co tady čtu ...tak to auto by jsem podle čtení hodil ze skály rovnou dolů. Tím prosím vás nikoho nenapadám...to jen kdyby náhodou. :papa

Odesláno

Len mne to nejazdi v pohode.Auto ide potom hadze hlasky a netaha...podla mna auto ktore ma najazdene 108000km by malo jazdit ako hodinky.Posrate skody viac vydrzia ako P

pokrokove HDI........Odchadza zotrvacnik,Fap,turbo... a to vsetko pri cca 100 000km.To urcite nieje norlmalne!!!Pochopim ked treba menit zhavice,filtre,olej ale tak dolezite suciatky menit tak skoro....:bacha

Odesláno
:myslim tak to jo. Tak mi tedy řeni, jaké auto koupit? Kurňa kdekdo u ojetin švindluje, kdekdo vychvaluje ten svůj výrobek a pak se dovídáš, že je to stejně šmejd. Můj děda měl dva koně a několik žebňáků a myslím, že takové problém co tu řešíme neměl ani náhodou. No jo sakra ... ale celé léto dělal seno :myslim
Odesláno
Původně zaslal: G.Rast

Také se připojím. Mám teď 307 SW HDi 1.6 rok výroby 2004 dovoz Belgie, leasing, najeto 130000. Zatím žádný problém, auto perfekt (nechci zakřiknout) a zjišťuji díky tady přítomným že mám nedostatek aditiva pro FAP. Marně ale hledám informaci, jakou generaci filtru u tady toho vozu mám a kolik vydrží najeto km. To samé se ale týká i rozvodů, protože podle kluka od Peugeotů mají mít tyto vozy prodlouženou na 240 000, což se mi ale nějak nezdá. Má tu někdo nějakou zkušenost?

pokud je to 1,6 HDI z roku 2004 tak životnost FAP a doplnění aditiva je společně ve 120.000 Km. Rozvody při standardním používání jsou 240.000 km nebo 10 let, při ztížených podmínkách 180.000 Km nebo 10 let. Prodloužená životnost FAP na 180.000 Km je od 04/2005.

[upravil dne 27.3.2008 homat]

post-0-14109599641484_thumb.jpg

Odesláno

díky za info k FAP.

Ještě se tady zeptám (diskusních skupin je tu až moc) ....jaké zkušenosti máte u 1.6 HDi (to HDi už snad příště ani nebudu psát) 80 kw spotřeba = způsob jízdy? Hodně se tu mluví o jízdě kolem 2000 ot. ale i tak se mi zdá spotřeba nějak velká. Na plnou mám najeto zatím 670 km a zbývá mi jeden dílek na měřáku abych byl v červené. Pokud beru do úvahy váhu samotného vozu a \"teplé\" starty, tak mám dojem, že se stejně pod 6,5 ne-li rovnou 8 nedostanu. Uvidím...zatím se s tím \"učím\" jezdit. :(

Odesláno

Jo a ještě jedna zkušenost z \"autorizovaného servisu\" (AS)!!! Mně to taky psalo tuto hlášku a jel jsem s tím do Fryštáku a tam ho prý 2x krát vyčistili. No po ujetí pár set kilometrů se tato hláška objevila samozřejmně znova, tak jsem při měnění oleje v Olomouci u Fajta se o tom zmínil. Oni se na to mrkli a zjistili, že jsem jaksi na dně z aditivem. Tak to dolili a od té doby OK. Tak by mě zajímalo, kterej to študovanej člověk se ve Fryštáku v tom vrtal.

A ještě jedna zkušenost: Před měsícem do mě v Olomouci vrazil borec, nic vážnýho: zadní nárazník, prohlá výstuha a jelikož tam mám tažné tak zásuvka na přívěsný vozík se zvohla a drží na kousku a také praskla ta malá plastová krytka, co se tam dává když tam není tažné. No tak jsem chtěl aby to vyměnili, zásuvku přivařili když budou mít dole ten naraznik a tu vzpěru, a taky změřili geometrii kol, jestli se tím nárazem něco nepohlo! V úterý jsem tam volal a ptal se co a jak a jestli je ta zadní náprava ok. Prý že je všechno (i geometrie) v pořádku. I tažné je ok. Tak jsem jim řekl, aby nezapomněli na tu zásuvku a tu plastovou krytku. Prý samozřejmně, jak jsme se na tom domluvili. Ve čtvrtek jsem tam opět volal, jak to vypadá. Prý už mají všechny díly tam a že to budou ještě dneska kompletovat. Opět jsem se zeptal jestli nezapomněli na tu zásuvku, prý ne. V pátek, jelikož jsem byl ještě v Praze, tak jsem tam poslal tátu, ať to auto vyzvedne. Když přijel, tak se zmínil o geometrii a zjistil, že ji vůbec nedělali. Tak ji udělali a naštěstí bylo vše ok. CO víc mě ale dožralo, že ta zásuvka, o které mi říkali, že už je přivařená, držela na stejném kousku a plast také nebyl vyměněn. No byl jsem tam s autem naposled..začal jsem tam jezdit po hrůzostrašných zkušenostech z Olomouckého Artcomu a ze začátku ok, ale poslední dvě zkušenosti mě teda zklamaly. S takovým tempem mi dojdou všechny autorizované servisy v okolí a budu muset jezdit snad až do Prahy :-)

Nechci tady nikoho hanit, ale od autorizovaného servisu očekávám nějakou úroveň a hlavně solidní jednání!!!

Také máte takové zkušenosti s AS?

• O 12 let později...
Odesláno

Dobrý den,

Mám dotaz ohledně Peugeot 307 2.0 HDI 79kw sw nebo kombi.

Když vytocim motor víc jak 2500otac./min ,tak mi motor chcípne a píše mi to na tacho displeji unblock diesel filtr nevíte čím by to mohlo být???

Může to být palivovým filtrem??

Odesláno

pokud ti to nejde vytočit, tak bych řekl že bude spíše totálně zabetonovaný... v Chomutově se zkus stavit u člena Straki 007 (kontakt najdeš na google), určitě ti pomůže

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...