Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co rikate na zakaz koureni?  

1. 1. Co rikate na zakaz koureni?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Jsem naprosto proti zákazu, tak jak je to podáno.

Souhlasím se zákazem kouření na zastávkách, státních budovách, obchodech, průchodech, nástupištích, pracovištích a podobných místech, ale naprosto nesouhlasím se zákazem kouření v hospodách či na jiných soukromých místech. Tohle rozhodnutí by mělo být ZCELA v kompetenci provozovatele nebo majitele.

Pokud takovýto zákon vyjde, tak je zde stejně naprosto jednoduché řešení (stejně jako, jak legálně nevpouštět třeba určité národnostní menšiny do hospody). Prostě hospoda nebude hospoda, ale bude to privátní klub. Nečleni dovnitř nesmí, resp. nebudou obslouženi. Kdo bude členem, určuje vrchní. A jelikož jde o soukromý klub, platí pravidla klubu. No ne?

Jo, mimochodem, kouření mi vadí, i když jsem sám kuřák. Doma nekouřím, v práci jen v poledne, v autě nekouřím. V hospodě jo. Pivo bez cigára není to ono.

Odesláno

hospode me nelaka tak at zakazou, ja clenem jejich klubu nebudu a nebude mě to nijak mrzet, je to kuprospěchu, opti´malmi by bylo zvlast kuracky a nekuracky casti a kdyz hospoda tak bude treba jenom kuracka stejen v hospode videt nekuraka skoro ani mozny nenni... je mi z toho kouře na :P

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Pivo bez cigára není to ono.

A pivo s cigárem už teprf ne. :P

PS: Mně se tahle regulace taky nelíbí a sem v zásadě proti ní (koho vpouštět, kouření,...). Na druhé straně svoboda jednoho (kouřit) končí tam, kde začíná otravovat mě (a většinu ostatních lidí). Jinou cestu než zákaz nevidím, hospodskej většinou sám kouří, takže to zakazovat sám nebude. Ostatně, provozovatelé restaurací musí dodržovat i plno jiných pravidel (především v oblasti ochrany spotřebitele) a nikoho by už proti tomu ani nenapadlo mručet, přestože může argumentovat úplně stejně, že se jedná o soukromoprávní vztah mezi hospodským (podnikem) a zákazníkem.

PSII: Dycky mě vytáčí ta nesmírná krátkozrakost hostinských, když argumentují, jak jim po zákaze ubydou zákaznící. Ale pravej opak je pravdou! Kuřáci nesmí kouřit ani v plno domovech a odcházejí proto od manželky?!? ;) Kuřák to dycky může chvilku vydržet nebo si odskočit ven. Naopak, znám fakt hóóóódně lidí, kteří prostě do zakouřené kavárny/restaurace prostě nevlezou, případně zkrátí svůj pobyt (a útratu) na nezbytný minimum. Ale eště sem nepotkal kuřáka, kerýmu by vadilo, že je v kavárně dýchatelno...

Odesláno
Původně zaslal: myryn

Původně zaslal: Jirkap

Už aby to konečně bylo!!!

Jo jo jo a proto si jdu votevřít lahváča a zapálit SPARTU . :P :P

to nepomuze, tam ten stadion postavej zas :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: adraj

Původně zaslal: macik.83

Taky toto zacinam pocitovat, se*e me, kdyz prijdu domu a z tech smradlavejch veci, se mi chce akorat blinkat:D Kazdopadne jak skoncuju uplne, usetrime jako blazen

že by jsem ušetřil nějak jsem vůbec nepocítil

To je fakt.Taky se mne taťka ptal kde mám ty ušetřené peníze za cigarety :bojim To už se pak s nimi počítá automaticky.Nikdy jsem to nepočítal,ale za těch 20 let by to bylo na krásnýho pažoutka :myslim:mrk:papa

Odesláno

2Medved: problem je v tom, ze panove ve sve pricinlivosti zapomeli definovat pojem zastavka. nekde jsou udelany ostruvky a tim je prostor celkem jasne vymezen, ale zrovna letenske namesti mezi takove prostory opravdu nepatri. je to krasny priklad paskvilu, ktery byl schvalen, oslaven a nasledne ho nikdo nedodrzuje, protoze je v podstate nevymahatelny.

a k tomu chozeni na cigarko ven, taky to delam, kdyz uz mam chut si zapalit a nechci tim opruzovat ostatni pritomne, ale docela me to odrazuje od vstupu do nasi firemni kantyny, protoze cestou musim projit kolem desitky lidi, kteri si zapali venku...

Odesláno

Ja kouřil deset let a před dvěma lety jsem přestal.Hulil jsem docele hodně.Nepotřeboval jsem žadny naplasti ani nic podobnyho.Nejvic jsem se bal co budu dělat až se budu nudit.Je to každeho věc jestli kouři,ale at s tim neotravuje ostatni.

Odesláno

já v životě neměl cigaretu v puse a ani nic tomu podobného , nikdy mě to nelákalo , ale od mala jsem vyrůstal v rodině kde otec kouřil 40 denně a matka 60 denně. když jsem vlezl do obýváku byla předemnou hustá mlha z pomalu se plížícího dýmu cigaret , pohmatu jsem našel matku ,dal ji podepsat žakovskou a pryč . (Všichni v te době znali Ramba,Rockyho, Komando nazpamět , ja skrz mlhu televizi akorát slyšel , vyrustal jsem akorád při ruských pohádkách co dávali brzo rano před skolou na tenkrat snad OK3 , to rodiče ještě spali a bylo vidno.) Takže vůči kouři s cigaret jsem imunní , takže je mi to max jedno jestli kouřit či nekouřit na zastavkach , v restauracích apod. Co se týká smradu oblečení po navštěvě nějakého podniku , to mi vadí ale popravdě řečeno , s tim počitam už když tam jdu .

Jsem toho názoru že kdo má rád řeckou kuchyni , jde do řecké restaurace , kdo nekouří najde si nekuřáckou restauraci . Co se týká tedy nekouření v restauracích , nechal bych to jen v době podávání jídla (oběd, večeře) , tam je to spíš o etice.

Odesláno

Chápou tu někteří co je to rakovina plic? Viděli jste někdy na to někoho umírat? Pak by jste pochopili co je to za svinstvo a na cigaretu by ste se nemohli ani podívat. Za zákazem kouření stojím. Nikdy bych to do huby nevzal!

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Jsem toho názoru že kdo má rád řeckou kuchyni , jde do řecké restaurace ,kdo nekouří najde si nekuřáckou restauraci . Co se týká tedy nekouření v restauracích , nechal bych to jen v době podávání jídla (oběd, večeře) , tam je to spíš o etice.

Nemáš tak docela pravdu Petře, když si vezmu poměr cca 30:1 nekuřáků ke kuřákům, tak mi ukaž 30 nekuřáckých hospod na jednu kuřáckou - to absolutně neexistuje.

Jaxe tady psalo - jsem 100% pro zákaz kouření v hospodách - ať si klidně někteří zřídí privátní kluby a tam se scházejí milovníci budoucí rakoviny plic, ale já, když chci na pivo, tak jsem pro čistý vzduch. mmch, sám jsem kouřil přes dvacet let a přestal jsem ze dne na den a nic mi to neudělalo, takže moc nevěřím těm kecům o tom, že to nejde. Jde jen o silnou nebo slabou vůli. Kdo chce přestat kouřit, tak o tom nesmí kecat, ale musí to udělat.

Odesláno

prestal som fajčit pred 3 rokmi a to len preto že ma to štvalo a chcel som konečne po 12r fajčenia prestat a tak som jedneho pekneho dna šiel z nočnej a nemal som si kde kupit cigarety najedoval som sa tak že som si povedal?" toto nemam za potreby!" a prestal som fajčit a tym som vyriešil problem že som si chcel zapalit a nemohol som si nie preto že by som na to nemal ale nechcelo sa mi ani trepat niekde kde by bolo rano O 4:45h niečo blizko otvorene a tak som to vyriešil stal som sa abstinentom z minuty na minutu a už ma problematika fajčenie a fajčiarou netrapi iba ked som niekde amusim dychat ten smrad fakt som si odvykol od toho dymu a som rad že sami podarilo čo som chcel a to som tomu vobec neveril že to ide a pritom stači len tak malo byt presvedčeny o tom čo chcem a jednoducho si za tym ista urobit to ved to fajčenie nieje vobec k ničomu fakt treba si to uvedomit je to lepšie aj sa citim lepšie :super hodne zdaru :super:super

Odesláno
Původně zaslal: faget1

prestal som fajčit pred 3 rokmi a to len preto že ma to štvalo a chcel som konečne po 12r fajčenia prestat a tak som jedneho pekneho dna šiel z nočnej a nemal som si kde kupit cigarety najedoval som sa tak že som si povedal?" toto nemam za potreby!" a prestal som fajčit a tym som vyriešil problem že som si chcel zapalit a nemohol som si nie preto že by som na to nemal ale nechcelo sa mi ani trepat niekde kde by bolo rano O 4:45h niečo blizko otvorene a tak som to vyriešil stal som sa abstinentom z minuty na minutu a už ma problematika fajčenie a fajčiarou netrapi iba ked som niekde amusim dychat ten smrad fakt som si odvykol od toho dymu a som rad že sami podarilo čo som chcel a to som tomu vobec neveril že to ide a pritom stači len tak malo byt presvedčeny o tom čo chcem a jednoducho si za tym ista urobit to ved to fajčenie nieje vobec k ničomu fakt treba si to uvedomit je to lepšie aj sa citim lepšie :super hodne zdaru :super:super

Snad se mi to taky někdy podaří.

Mám asi smolíka, páč o 3/4 na 5 nikam nechodím.

Hlavně ať ti to vydrží. :papa

Odesláno

Jsem kuřák, ale doma, v autě a (když se náhodou objevim) na zastávkách nekouřim. Klidně si ten hřebíček do rakve dám na vzduchu;)

Když nemám zapálený cigáro, tak mi kouř i trochu vadí, ale dost mě s*re smrad popelníku.

Když chtějí zakazovat, ať zakážou. Já se přizpůsobim celkem snadno;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...