kattas Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 A nehodil by si sem foto, kde to máš shruba umístěné? Citovat
Osvi Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Já už mám parkovací kamerku a LCD 9\" namontováno, ještě mi zbývá domontovat DVD 1DIN přehrávač, který již mám koupený, stačí ho připevnit a připojit na připravené kabely. Chci ho umístit pod kastlík ke spolujezdci. Až to dodělám komplet, tak kdyžtak dám fotky, jestli někdo bude chtít... Osvi Citovat
kattas Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Tak jsem to dneska udělal, drbal sem se s tim asi 7 hodin a stejně to mám eště tak na dvě hodky zajtra...kazdopadně by mě zajimalo, jak se na stavuje ta citlivost - mam k tomu jen ang. navod a me jazykove schopnosti nejsou buhvi jake...A este by me zajimalo, jestli je jedno, jak sou natocene - tim myslim jestli to ma treba jak na hodinach 12 navrchu a 6 dole (prostě jestli to musí byt nejak vystredene) ? Citovat
Leo Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 Nevím jak ty Tvoje, ale ty moje musí být jasně orientovány (vrch spodek) a seřízení citlicosti nejde, protože ty nastavovací prvky jsou zality barvou. Citovat
kattas Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 No tak doufam že to není tak i u mě, ptž sem je přilepil tmelem a už s něma nijak nepootočím...:-( Takže je tam asi budu mít jen na okrasu...A ještě dotaz, mohl by tomu vadit třeba lak?Sem je totiž přestříkal do barvy auta, tak esi by v tom nemohl byt problem? Citovat
koblih69 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 Nevím jaký máš typ, ale předpokládám, že to bude podobný - ty moje mají oválnou chatrakteristiku, to znamená, že nahoru a dolů berou menší vzdálenost a do stran větší. Tím pádem je můžu klidně otočit o 180°, ale nemůžu je otočit o 90°. Citovat
Leo Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 No tak doufam že to není tak i u mě, ptž sem je přilepil tmelem a už s něma nijak nepootočím...:-( Takže je tam asi budu mít jen na okrasu...A ještě dotaz, mohl by tomu vadit třeba lak?Sem je totiž přestříkal do barvy auta, tak esi by v tom nemohl byt problem? Ano, orientace je kvůli tomu, aby snímaly více do stran než nahoru a dolu. Nevím zda některé nemají i větší omezení při snímání dolů (ty mé mají dole jiný tvar než nahoře). Přestříkáním by jsi tomu neměl uškodit pokud jsi nezalepil kulatý výřez. Proč myslíš, že je někde problém, nefungují (po montáži by se nemělo nic nastavovat a mělo by to chodit)? Citovat
kattas Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 Tak pípají pořád stejně, a to možu před to stoupnout blizko (měl by byt pak jeden ton pííííííííííííííííííí) ale stejne to nedela, furt to mele to svoje pi,pi,pi...proste na hovno, se to ustřihl a mrdam na to, akorat me sere ze mam ted zasah v narazníku, ale uplně zbytecny, kdyz to nejede....a jeste k tomu litr v prdeli.... Citovat
Leo Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 Tak to naštve. Já jsem si to vyzkoušel napřed nenamontované jak to funguje (to mi zachránilo jednu zbytečnou montáž, protože můj první výběr čidel nebyl to pravé). Ještě je možnost zkusil zapojit pouze některá čidla zda není problém jenom v nějakém čidle (v mém případě to fungovalo i na jedno čidlo). Ale když jsi to ustříhl tak už je to asi konečná. Citovat
Vítek1 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 nejake ty parkovaky pri odpojeni hlasi trvale prekazku a nejake jdou odpojit po jednom. urcite je dobre pred montazi to jen tak nekde otestovat a taky bych se drzel zased ze musi byt sehnatelne nahradni senzory a rozpojovaci kabel pobliz senzoru, potom si clovek usetri spoustu starosti [upravil dne 16/1/11 16:32 Vítek1] Citovat
h4wk3y Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 tak ja vam povim svoji story s parkovacima cidlama... Koupil jsem naprosto ty nejlevnejsi, ktery jsem nasel na ebay (20 dolacu = mene nez 400CZK)... A chodi bombasticky (a ted zavidte ) bohuzel jsem nestacil moc fotit ze zacatku, jak jsem vymyslel rozmery, ale je to pekne videt i na vyslednym pohledu... Jen si uz presne nepamatuju roztece cidel - jestli budete chtit, tak vam to zmerim... po stranach berou prekazky akorat a dozadu taky chodi spolehlive, opravdu rvou jakmaji - pod 30sm staly ton, do 50 myslim takovy rychly pipani a nad 50 pomly pipani nebo tak nejak, proste klasika... Bylo u nich primo v baleni i takovy to vykruzovadlo, ktere fungovalo perfektne.... vykrouzil jsem, zacistil ulamovaci kudlou, zalepil jsem to do narazniku nejakym lepidlem, co bylo po ruce... A ty moje cidla taky maji dany smer, jak se musi natocit.... Ale rikam, chodi perfektne... [upravil dne 16/1/11 17:52 h4wk3y] Citovat
Vítek1 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 koukam ze do te listy to jde nacpat to je super da se ta lista odcvaknout z narazniku? neodstavaji ti ty cidla trosku dole? Citovat
h4wk3y Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 nevim jestli jde lista sundat, nevidim duvod proc ji sundavat... Dole asi nejaky mm odstavaj, ale nic hroznyho - kdyztak se daji do te listy malicko \"zapustit\" - obkreslit, vyndat a nejlepe frezkou obkresleneho prumeru zarovnat a zase cidla zastrcit, ale to jsem nedelal... Citovat
Vítek1 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 no ja bych si totiz poridil jeste nahradni listu a do te si to co nejlepe zahloubyl Citovat
h4wk3y Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 puntickar ... hele nevim, ale asi by mela jit sundat... ... ale fakt nevim jak... Citovat
Vítek1 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 moc puntickar byt nemuzu bydlim v panelaku tam mam narazniky dodrbane a pekne me to stve a predni se navic loupe ale lakovat to nema cenu, tak aspon chci mit hezke senzory Citovat
koblih69 Odesláno 16. leden 2011 Odesláno 16. leden 2011 Sundat jde, pozor na sklon těch senzorů měly by být vodorovně jinak to bere každej kamínek, ale záleží samozřejmě v jaké výšce jsou. Citovat
hugo.v.r. Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Koupil jsem na Aukru ten nejlevnější šit za 400, navrtal to do tý černý lišty. Výslednej efekt naprosto stejnej jako na originále ve služební Toyotě. Nárazník musí dolů, aby šlo počesat kablíky kolem výztuhy: tři šrouby pod autem mezi čelem a rezervou, čtyři matky kolem světel, dvě nad podběhama v kufru a dvě v podbězích pod plastama - tapecír kufru a částečně i plasty podběhů se musí odundat. Jednoduše: přípravný práce jsou větší pakárna než samotná montáž čidel. Protože čidla měly tvar že koukaly trochu dolů a opravdu braly každej kanál, OTOČIL jsem nakonec čidla v dírách \"hlavou dolů\" a teď to snímá bezvadně a navíc to nahoře líp lícuje se zakřivením lišty. Jinak k sundání lišty (sedan) : chromová jde sundat tak, že se opatrně odcvakne někde uprostřed a odcvaká se postupně celej zadek a boky se pak vytáhnou dozadu. Bacha, stará lišta je docela křehká. No, v Elitu maj kdyžtak náhradní za pár stovek. Černá široká lišta se dá sundat tak, že zevnitř nárazníku se špičatýma kleštěma zamáčknou zámky lišty a postupně se odtahává pryč. Ale při vrtání čidel se sundavat nemusí ani jedna (jen bacha na polámání chromový při povalování nárazníku po zemi). Doporučuju nesundavat vnitřní plastovou výztuhu a vyvrtat díry i do ní. Pak sundat výztuhu (odklonit západky kolem ní u její základny a vytáhnout) dočistit díry ve výztuze nožem, nasadit zpět, nandat čidla a protáhnout dráty. Pak to chce helfra, protože současný nasazování nárazníku a štelování svazku kabelů je docela o odření laku na bocích kastle. Kabely se prostrčí předem proděravěnou gumovou záslepkou pod nárazníkem vlevo. Doporučuju dotěsnit silikonem, ať nevlhne v kufru. Řídicí jednotku i s pípákem jsem chytil samolepkou v prostoru changeru, repráček jde chytit někde na zadní plato - nechtělo se mi tahat drát až někam dopředu a slyšet to je dost. Napájení od kablíku couvací žárovky, kostru z bodu u changeru a bylo vymalováno. Upozorňuju: je to děsně návyková věc a rychle zapomenete na zrcátka. Onehdá jsem couval a protože mi naplno funěl větrák aby se odmlžilo přední okno, neslyšel jsem pípák a drcnul do popelnice Doplňuju: jen žádný štelování, nastavený je to z fabriky docela slušně. Jak se začne točit s těma cívečkama, dá se to jedině rozhasit (zkušenost kolegy, kterej si potočil jadýrkama a pak posílal do reklamace \"že to nějak nejde\"). [upravil dne 17/1/11 21:19 hugo.v.r.] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.