Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No ja sem to delal taky podle premy a obcas mi to zrejme ten pravy senzor vezme hranu viz foto premova auta :c) Dodrzel sem i ty vzdalenosti co mi tam nameril podle sebe

post-0-14109600402953_thumb.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Taky přidám ze svého do mlýna.

mám namontované senzory od Fx - jednání, dodání, rychlost super:super ukazují směr a vzdálenost +-5cm přesně

jsou to senzory made in china, takže cena odpovídá kvalitě, ale jsou funkční a svůj účel plní. Namontoval jse to jako mnoho z vás do zadní lišty dveří kufru. Někteří jste psali , že vám to bere i překážky vedle auta. no mi teda ne (tak nevím jestli to je levností těch senzorů??) prostě by bylo lepší dát ty čidla do nárazníku pod světlo, aby to bralo více bok. A samozřejmě překážka musí být taková ze které se signál odrazí přímo do senzoru zpátky. Jinak zpoždění detekce od vložení překážky je cca 1s.

Závěr:

Osobně si myslím že by pro moje senzory bylo lepší ty krajní dát do nárazníku, aby pri nacovávání zešikma braly vice bok.

senzory jsou v plastu mírně zešikmené, takže se nepoužívají podložky, u krajních jsem si trochu pomohl natočením toho sešikmení do boku, bere to uz kraj auta(cca 0,5m je překážka uz u nárazníku).

senzory cena funkčnost :super

[upravil dne 10.7.2008 mmmb]

post-0-14109601403697_thumb.jpg

Odesláno

vnitřní displej uchyceni na vyrobením držáku který drží v držáku zrcátka (není to nelepené na tapecu) přehodí se senzory at ukazují správně strany a vzdálenost je bohužel obráceně

post-0-14109601403908_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: mmmb

Taky přidám ze svého do mlýna.

mám namontované senzory od Fx - jednání, dodání, rychlost super:super ukazují směr a vzdálenost +-5cm přesně

jsou to senzory made in china, takže cena odpovídá kvalitě, ale jsou funkční a svůj účel plní. Namontoval jse to jako mnoho z vás do zadní lišty dveří kufru. Někteří jste psali , že vám to bere i překážky vedle auta. no mi teda ne (tak nevím jestli to je levností těch senzorů??) prostě by bylo lepší dát ty čidla do nárazníku pod světlo, aby to bralo více bok. A samozřejmě překážka musí být taková ze které se signál odrazí přímo do senzoru zpátky. Jinak zpoždění detekce od vložení překážky je cca 1s.

Závěr:

Osobně si myslím že by pro moje senzory bylo lepší ty krajní dát do nárazníku, aby pri nacovávání zešikma braly vice bok.

senzory jsou v plastu mírně zešikmené, takže se nepoužívají podložky, u krajních jsem si trochu pomohl natočením toho sešikmení do boku, bere to uz kraj auta(cca 0,5m je překážka uz u nárazníku).

senzory cena funkčnost :super

[upravil dne 10.7.2008 mmmb]

Souhlasím, až to budu jednou dělat, tak do nárazníku.:papa

Odesláno

jj ale není to 100% píská to i když je obrubník ale už jsem si zvykl.stejně couvám podle zrcátek :)

Odesláno

Asi záleží na citlivosti čidel. Ta citlivost se dá nastavit v ovládací krabici, do které jsou čidla a napájení. Jsou tam takové trimry. S těma jsem si právě pohrál a od té doby mi chodí asistent, tak jak má. Obrubníky nebere, pokud nejsou vyšší než cca. 200 mm. Bere pěkně překážky od 2 m a to i za radiusem zadku auta. Jde jen o to si s tím vyhrát. Je to teda pěkná piplačka. Ale chodí a nemusel jsem dělat díru do nárazníku a tahat takovou dálku kabeláž k jednotlivým čidlům ani jednotce. Je tedy pravdou, že přívodní kabel pro brzdová světla tzn. napájení pro asistenta jde určitě i někde dole v kufru svazkem a dalo by se to napíchnout i tam, takže odpadá ta zásadní myšlenka, proč jsem to celé dával do zadních dveří... Inu vždy existuje více variant. Teď je na zvážení každého, jak si to udělá. Konec konců, jak si to uděláš - tak to máš :super

Odesláno

jojo, nehaním. děkuju za podrobný návod.

Jen přidávám své zkušenosti. ta citlivost ukazuje přesne jak je daleko od čidla, problém je spíš odraz zpět do čidla. když jsi na narazjniku tak to ukazuje 30cm, což opravdu souhlasí se vzdáleností od čidla.

Akorát se mi podle tvého návodu nepodařilo dostat do pinu svorkovnice zpátečky. prostě to z patice světla nešlo ven.

Odesláno

Georginho_cz406

k čemu ta brzdová světla pro parkovací asistent??když je to napájený couvačkama:)

Odesláno
Původně zaslal: Harlley

Koukám,že nikdo nemáte tažný,jak na něj reagují čidla,je třeba sundat?

psal to honza406 o kousek vys, tazny je potreba sundavat.

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...