silex Odesláno 15. leden 2008 Odesláno 15. leden 2008 Tak so volal do Peugeot v Novom meste n/Vahom. Odhad ceny za tempomat je 6 000 Sk. To si radsej zadem do Popradu . (mam 04/2002, 2.0 HDi) Citovat
silex Odesláno 15. leden 2008 Odesláno 15. leden 2008 Este mam otazku pre "Rastikt"-a. Mas tam RJ motora Bosch alebo Siemens. Niekde som cital ze pre bosch nie je problem ale so siemensom nemusi ist tempomat korektne. Citovat
Leos Odesláno 16. leden 2008 Odesláno 16. leden 2008 Když jsem četl předešlé příspěvky, tak myslím že vás v těch servisech pěkně natáhli! Já jsem si tempomat dodělal sám a to tak, že jsem zadal do vyhledávače náhradních dílů tempomat 307 a vysypalo mi to dva typy páček, jedna má navíc omezovač rychlosti, tu jsem si koupil i já a pak páčku nacvakl do zdířky na levé straně. Musel se vyříznout do plastového krytu pod volantem obdélníkový otvor pro páčku. Žádný spínač ani kabel jsem nedoinstalovával, jen jsem si nechal tempomat u kamáráda v servisu aktivovat a tam jsme zjistily, že u dodatečně instalovaných tempomatů nejde omezovač rychlosti zprovoznit. Tempomat funguje bezchybně a celá úprava mě stála 750,-kč za zakoupení páčky. [upravil dne 16.1.2008 Leos] Citovat
Supetr Odesláno 16. leden 2008 Autor Odesláno 16. leden 2008 Tak to mas good. A zadnej kabel od brzdy jsi nepotreboval?? Kdyz seslapnes brzdu, tak se funkce tempomatu zrusi nebo ne? Podle me to bez toho nemuze fungovat.. A kde jsi sehnal packu za 750,- kacek? Ja ji mel novou se slevou 10% za 1430,- No ale hlavne ze nam to funguje, ne? Mne tech 2500,- (co jsem za to dal v autorizovanym servisu = se zarukou) neprijde moc. Lepsi nez desitka kdyz to chces do novyho auta z fabriky, ze jo Citovat
honza.praha Odesláno 17. leden 2008 Odesláno 17. leden 2008 tak teď jsem z toho jelen. Skori všem to funguje a mě v Domanském Kyje po diagnostice řekli, že mi to tam nejde povolit...Mám to ještě někde nechat ověřit? Mám 1,6HDI 80kw rv 2004 Citovat
Supetr Odesláno 17. leden 2008 Autor Odesláno 17. leden 2008 No ono to u tech pozdejsich modelu prave aktivovat uz neslo - ta volba tam uz je zablokovana nebo tam vubec neni. Pokud ti to napichli na diagnostiku a rekli, ze to nejde, tak mas asi pech.. Citovat
honza.praha Odesláno 17. leden 2008 Odesláno 17. leden 2008 to asi ano... takže můžu udržovat rychlost jen tak, že se mi nebude cukat pravá noha:mrk Citovat
Leos Odesláno 27. leden 2008 Odesláno 27. leden 2008 Mám rok 2004 a šlo to. Při sešlápnutí brzdy se samozřejmě vypne. Páčku za 750kč jsem koupil jako náhradní díl v autorizovaném servisu peugeot. Citovat
pazout Odesláno 27. leden 2008 Odesláno 27. leden 2008 Neda se zjistit z VIN kodu auta, zda jde tempomant namontovat, teda zda to ridici jednotka podporuje? Citovat
Leos Odesláno 27. leden 2008 Odesláno 27. leden 2008 Poznat se to podle VIN dá! Když se zdarma zaregistrujete na stránkách http://public.servicebox.peugeot.com, tak se v sekci náhradní díly zadá VIN a pak rozkliknete charakteristiky, tak tam je kompletní popis vašeho vozu a u vnitřního vybavení je napsán tempomat bez omezovače rychlosti i přesto že jsem ho neměl. V případě že tam máte uvedeno u tempomatu, že není asi to nejde dodělat. Citovat
vlado-.m Odesláno 27. leden 2008 Odesláno 27. leden 2008 V nejakom odkaze som cital, ze tempomat zvysuje spotrebu a preto je hlupost ho dorabat. Vy "dorabaci" ake mate poznatky? Mozno by som to aj ja skusil. Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. leden 2008 Odesláno 27. leden 2008 Původně zaslal: vlado-.m V nejakom odkaze som cital, ze tempomat zvysuje spotrebu a preto je hlupost ho dorabat. Vy "dorabaci" ake mate poznatky? Mozno by som to aj ja skusil. na opak spotřeba klesne ,poznatelně,hlavně akcelerace s tempomatem je uplne jina než klasicky přes nohu. je to parada. Citovat
Leos Odesláno 28. leden 2008 Odesláno 28. leden 2008 Tempomat je výhodný na dálnice a nebo v dnešní době třeba i na jízdu v obci, kdy nastavíme 50km/h a tempomat ji drží. Co se týče spotřeby, tak šikovný řidič docílí lepší spotřebu než tempomat, protože tempomat dotahuje nastavenou rychlost dost razantně, na druhou stranu při dlouhé jízdě po dálnici si noha odpočne od plynového pedálu. Citovat
vlado-.m Odesláno 28. leden 2008 Odesláno 28. leden 2008 Je mozne pri prilezitosti navstevy servisu, si dat povolit/ak to pojde/ tempomat a az niekedy v buducnosti doinstalovat packu? Nebude to robit ziadnu neplechu? Citovat
svanovsky Odesláno 31. leden 2008 Odesláno 31. leden 2008 Původně zaslal: Leos Poznat se to podle VIN dá! Když se zdarma zaregistrujete na stránkách http://public.servicebox.peugeot.com, tak se v sekci náhradní díly zadá VIN a pak rozkliknete charakteristiky, tak tam je kompletní popis vašeho vozu a u vnitřního vybavení je napsán tempomat bez omezovače rychlosti i přesto že jsem ho neměl. V případě že tam máte uvedeno u tempomatu, že není asi to nejde dodělat. Ahoj, no podle tvého popisu jsem se řídil a i přes ten odkaz jsem se dostal k popisu svého auta a přesně jak píšeš, mám tam uvedeno TEMPOMAT - bez regulátoru rychlosti. Když jsem si ale nechal v poskupinách zobrazit danou sestavu, tak tam sice páčka tempomatu byla, ale její číslo jsem neměl v tabulce s náhradními díly uvedeno. Co si o tom teď mám myslet ?? Jde mi dodělat tempomat, nebo ne ? Citovat
Leos Odesláno 31. leden 2008 Odesláno 31. leden 2008 podle toho co píšeš tak ti dodělat půjde, ale musíš ho pak povolit v BSI Citovat
pazout Odesláno 4. únor 2008 Odesláno 4. únor 2008 Původně zaslal: Leos Poznat se to podle VIN dá! Když se zdarma zaregistrujete na stránkách http://public.servicebox.peugeot.com, tak se v sekci náhradní díly zadá VIN a pak rozkliknete charakteristiky, tak tam je kompletní popis vašeho vozu a u vnitřního vybavení je napsán tempomat bez omezovače rychlosti i přesto že jsem ho neměl. V případě že tam máte uvedeno u tempomatu, že není asi to nejde dodělat. Mam tam uvedeno také Tempomat (regulátor rychlosti) BEZ REGULACE RYCHLOSTI tak to snad pujde, diky za povzbuzeni :-) Citovat
Robiro Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Původně zaslal: vlado-.m V nejakom odkaze som cital, ze tempomat zvysuje spotrebu a preto je hlupost ho dorabat. Vy "dorabaci" ake mate poznatky? Mozno by som to aj ja skusil. Ja mám 307-čku, 1,6 benzín, 2004 a dorábal som tempomat v lete 2007. Išlo to bez problémov. Čo sa týka spotreby, tak aj zvyšuje, aj nezvyšuje. Napríklad na dialnici BA-PB konštantnou rýchlosťou spotrebu nezvýši. Ale v určitých momentoch pri jazde v meste môže ísť spotreba mierne vyššie. Napríklad pri klesaní dole kopcom. Ak vyhodím rýchlosť, tak spotreba na voľnobehu klesne na 0,8-1,6 l/100 km podľa rýchlosti auta. Avšak ak zostane zapnutý tempomat, tak spotreba dole kopcom zostáva niekde na 3,5 l/100 km. Prečo? Neviem. Každopádne vysoko odporúčam dorobiť tempomat. Už by som auto bez tempomatu nebral. Pri dlhých cestách po dialnici je to absolútne špica vec. Dorábali mi ho v BA (PF Auto) za cca. 2500 korún (páčka + práca). Citovat
Robiro Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Co si o tom teď mám myslet ?? Jde mi dodělat tempomat, nebo ne ? Na 99% áno. Citovat
silex Odesláno 13. únor 2008 Odesláno 13. únor 2008 "Dorábali mi ho v BA (PF Auto) za cca. 2500 korún (páčka + práca). " No, odomna v PF Auto chceli 3500 Sk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.