Přejít na obsah

silex

Uživatel
  • Počet příspěvků

    207
  • Registrace

Vše od uživatele silex

  1. silex

    Vysoka spotreba

    Od pipnutia kontrolky prejdem 150 km, viac radsej neskusam. PP vtedy este ukazuje dojazd 40 km. Tak odhadujem ze po rozsvieteni oka tam zostane nieco medzi 8-10 l.
  2. silex

    Vysoka spotreba

    To boli casy, ked som jazdil po okreskach 90-kou a priemer bol 4,8. Teraz uz na taku jazdu neni cas.
  3. silex

    2,0 HDI 79 a 100 kw

    jo,jo. "Kralovstvo za sestku". Ibaze ti prdi to teraz ponukaju len na dvojlitroch a to bez moznosti odpoctu DPH.
  4. silex

    Nové 308 SW

    A ochcadzajuce turbo.
  5. silex

    Jaký foťák ???

    Nevahaj. Ma kvalitny senzor a objektiv, a co najviac ocenis je ohnisko od 28 mm (porovnanie s kinofilmom).
  6. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    Brzdove spinace su tam dva (aj ked jeden vodic maju spolocny), jeden pre svetla, druhy pre tempomat. Zrejme to tak vyzaduje daky predpis. Prevodovy stupen urcuje prepoctom otacky/rychlost a zoslapnutie spojky zrejme zo zatazenia motora alebo zmeny pomeru otacky/rychlost. Co sa tyka kabelaze tak zalezi od rocnika. Od rocnika 2002 kabelaz netreba tahat. Ja mam 2002 ale zaciatok, takze zrejme jeden z poslednych kde este kabelaz nebola. Kabelaz nie je nic ine ako dva droty od BSI k riadiacej jednotke motora.
  7. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    Z mojej kratkej skusenosti mozem povedat ze tempomat ma zmysel hlavne na dialnici. zrejme aj koli bezpecnosti nejde tempomat zapnut na nizsich prevodoch - aby sa neopuzival v obci. Urcite ist 50 na 4-ke je hlupost. Ja tiez pouzivam pri 50-ke 3-ku. Kedze v SK mame v obci 60 km/hod da sa pouzit tempomat na 4-ke, ale v tempomat v obci je skor otrava - stale ho treba vypinat koli zlej plynulosti premavky. Takisto na okreskach to neni bohvieco. Potreboval by tam prediktivne riadenie - videiet ako je cesta pred autom. Na zvlnenej ceste totiz dolu kopcom brzdi motorom a potom do mierneho kopca zacne razantne pridavat. Ak ovlada plyn vodic, na takejto ceste drzi plyn na konstatnej urovni a dolukopcom sa mierne zvysi rychlost, nasledkom coho do kopca nemusi pridavat (stale hovorim o zvlnenom terene). Bez tempomatu na takejto ceste ide auto kludnejsie. No a na dialnici jazdit s tempomatom je fantazia.
  8. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    Dnes mi dorobili tempomat v Hodonine. Na http://public.servicebox.peugeot.com, mi packu tempomatu vobec nezobrazuje, napriek tomu isiel dorobit. BSI povolovala jeho aktivaciu, bolo ale treba natiahnut kable k riadiacej jednotke motora (Siemens), takze namiesto 1.5 hod to trvalo niecio cez 3 hodiny a cena sa z 3000 CZK vysplhala na 4000. Skoda ze som si ho nedal dorobit uz davno, je to parada (jazdim skoro len po dialnici|.
  9. silex

    P 307 2.0 Benzin, jak ste spokojni

    Ja mam najazdene 150 000 km a okrem dvoch siletblokov (1500 Sk) a vymeny rozvodo (8000 Sk) je tam vsetko povodne. Na palive rozdiel 180 000 Sk (oproti 2.0 Benzin) a to ratam spotrebu 6.0 (realna je 5.2). Filtre a ostatne blbosti - rozdiel benzin/diesel nema zmysel.
  10. silex

    P 307 2.0 Benzin, jak ste spokojni

    Naozaj ich nie je vela a hlavne maju dobru vybavu. Ale nakoniec sa mi ho podarilo presvedcit ze pri jeho 25 000 km rocne by bol diesel rozumnejsim riesenim. Brat je zaryty benzinista, ale kalkukacka nepopusti. Ono je rozdiel jazdit za 9l alebo za 6 l. = 30 000 sk rocny rozdiel lv pohonnych hmotach.
  11. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    "Dorábali mi ho v BA (PF Auto) za cca. 2500 korún (páčka + práca). " No, odomna v PF Auto chceli 3500 Sk.
  12. silex

    Zajíždění motoru

    Musis to zrealizovat mezdi 2. a 3. hodinou rannou.
  13. silex

    Zajíždění motoru

    Poriadne ho prezen po dialnici (aspon 130km/h, 200 km), to mu lem pomoze.
  14. silex

    Oprava poškozeného čelního skla

    Tu si mozete stiahnut video ako sa to opravuje (v pravo dolu): http://www.vadual.sk/?go=glassrepair Technologia je to dobra, pretoze po oprave nebolo nic z praskliny vidno - ale POZOR ten DEMENT co mi to opravoval (v Hlohovci) tak silno nahrial plamenom sko, ze ho poskodil - urobil tam asi 5 cm flak. Zrejme natavil strednu foliu. Takze prasklinu nevidno, ale rusivy dojem je hrozny - teraz sa tam lame svetlo.
  15. Hlavne vyberaj podla seba. Ja by som bral F, N mi pride vhodnejsie na nizke auto. Na pomerne cvysoku 307 sa mi zdaju krajsie mohutnejsie rebra.
  16. silex

    P 307 2.0 Benzin, jak ste spokojni

    Nepiste prosim o tom ze treba diesel alebo podobne.... Ja sa pytam na 2.0 benzin a nie ci je lepsie kupit daco ine. Vdaka.
  17. Brat chce kupit P 307 2.0 Benzin, 5 rocny, 80 000 km, Ma tato motorizacia neake muchy? Aku to ma realnu spotrebu? Ako ste spokojni s tymto motorom.
  18. silex

    Rána ze zadní části

    Nic neposeries. Stava sa mi to ked v dazdi v piatok pichnem auto do garaze a pouzijem ho az v pondelok. Akurat mechanik odporucal potom par krat intenzivnejsie prebrzdit, aby sa vycistili kotuce. Ak budes brzdit len z lahka hrdza tam zostane a bude stale obrusovat platnicky.
  19. silex

    Rána ze zadní části

    Zrejme ti prihrdzaveli brzdy. Staci na to 24 hodin. Urobi to vzdy ked sa auto po umyti pichne do garaze, co nie je dobry napad. Po umyti sa odporuca urobit aspon kratku jazdu.
  20. silex

    ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULT

    Treba ale dodat ze hlaska sa vyskytuje aj u vozidiel bez FAP.
  21. silex

    instalace muziky do 307

    Mam pocit ze za jeden pytaju 20 Sk
  22. silex

    ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULT

    Emisie sa mierne zvysia na volnobehu. Tu mas viacej:
  23. silex

    ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULT

    Mozno by si ho mal najskor skusit doma zablokovat, ak mas na to moznosti. V servise ho zreje vymenia. Daj vediet ako dopadnes.
  24. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    Este mam otazku pre "Rastikt"-a. Mas tam RJ motora Bosch alebo Siemens. Niekde som cital ze pre bosch nie je problem ale so siemensom nemusi ist tempomat korektne.
  25. silex

    Dodelani tempomatu do 307

    Tak so volal do Peugeot v Novom meste n/Vahom. Odhad ceny za tempomat je 6 000 Sk. To si radsej zadem do Popradu . (mam 04/2002, 2.0 HDi)
×
×
  • Vytvořit...