Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nechat běžet studený motor na volnoběh?

Recommended Posts

Odesláno

u benzínu to platí také, ale méně jelikož se zahřejí rychleji než nafták - zase tím trpí jiné veci nez moror u naftáku napr. dríve odchází výfuk protože ten nárust teploty je prudší

Odesláno

zahrievať motor na volnobeh je neefiktívne a úplne zbytočné, lebo sa aj tak nezohreje. Ja po naštartovaní sa pomaly rozbieham, aby sa motor postupne dostával do výkonu a tým sa zahrieval, žiadne túrovanie ani prudké rozbehy a pod, myslím si že takto sa motor viac šetrí

Odesláno

Čtyři z pěti odborníků doporučují, po nastartování vyjet a nenechávat běžet motor za účelem zahřívání.Při zahřívání motoru na místě, dochází k většímu opotřebení dílů motoru než za jízdy.

Odesláno

Můj motor se zahřeje na místě sakra rychle., Jinak je to blbost s tím opotřebováním, kolikrát to člověk udělá? 40x za zimu? Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak zatížit motor, nevěřím, že to ovlivní živostnost.

Sousedky bohužel nemám, jsem línej se dvakrát oblíkat, prostě se zapřu a makám -))

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

Můj motor se zahřeje na místě sakra rychle., Jinak je to blbost s tím opotřebováním, kolikrát to člověk udělá? 40x za zimu? Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak zatížit motor, nevěřím, že to ovlivní živostnost.

Sousedky bohužel nemám, jsem línej se dvakrát oblíkat, prostě se zapřu a makám -))

Soráč, ale trochu nechápu. :myslim

Pokud je nastartování a vyjetí:

1. rychlejší

2. pohodlnější

3. k motoru ohleduplnější a

4. efektivnější,

pak nevidím jedinej důvod, proč mermomocí trvat na možnosti nastartovat a jít na kafe. :o

Odesláno

nasednout do nevymrzleho auta ma tez neco do sebe;)

jinak kdyz treba odmetam snih, tak si to auto pochopitelne taky napred nastartuju, ale ze bych sedel ve vrcicim aute a cekal s rozjezdem az na pohyb rucicky teplomeru, tak to asi ne:bojim

Odesláno

Soráč, ale trochu nechápu. :myslim

Pokud je nastartování a vyjetí:

1. rychlejší

2. pohodlnější

3. k motoru ohleduplnější a

4. efektivnější,

pak nevidím jedinej důvod, proč mermomocí trvat na možnosti nastartovat a jít na kafe. :o

Ale je tam kurva zima a musím škrabat, takhle je to jak z vyhřívané garáže a ještě to můžu hned oroštovat-))

Odesláno

to zahrivani na miste asi neni to pravy ,ale jeste jsem nevidel tiraka ktery to natoci a jede,tam se zas ty motory nechavaj chvili klapat. A na nekterych nejde ani poradne pridat ,kdyz jsou promrzli,hlida to elektronika. Jsou to taky moderni CR, tak kde je rozdil?:myslim Ja malinko pridam-zvedne se tlak v mazani a jdu skrabat. Proste jak v tatre. Spravnej motor musi prezit i blbce:D.

Odesláno
Původně zaslal: p406b

to zahrivani na miste asi neni to pravy ,ale jeste jsem nevidel tiraka ktery to natoci a jede,tam se zas ty motory nechavaj chvili klapat. A na nekterych nejde ani poradne pridat ,kdyz jsou promrzli,hlida to elektronika. Jsou to taky moderni CR, tak kde je rozdil?:myslim Ja malinko pridam-zvedne se tlak v mazani a jdu skrabat. Proste jak v tatre. Spravnej motor musi prezit i blbce:D.

a co treba duvod aby nafoukal brzdy:o to u osobaku asi nedelame, ze:D

Odesláno

Ale je tam kurva zima a musím škrabat, takhle je to jak z vyhřívané garáže a ještě to můžu hned oroštovat-))

Já se obávám, že stejně (pokud nemáš přídavný topení) stojící auto téměř netopí.

Odesláno

oba mazliky nechavam na volnobeh akorat nez ometu snih, a pak polehounku pianko jizda

voda se zahreje na provozni teplotu asi 2x rychlejc nez olej, teda aspon u 206

Odesláno

to buml - co treba,ze jsem s tim projel vetsinu Evropy:mrk Takze odbrzdeno uz mam.:D Ne,me jde o to ,ze motory jsou konstrukcne podobny , ale pristup je malinko jinej. I vyrobci rikaj nech to v klidu nafoukat,po 12h neni co,je to porad plny, tak si dej aspon kafe a pak jed. I kdyz je lepsi to nechat klapat nez vyrazit na dalnici a valit,protoze jinak si koledujes o to,ze te nekdo sestreli.

- na 2,2HDI - je vodni vymenik na trubce od turba,jsou tam dve jedna s intercolerem, a to predehriva vodu dokud se motor neohreje ,pak se to prepne na trubku s IC. vzduch z turba je ohratej rychle od vyfukovych plynu,tak predava teplo jinam,nez - pokud se pletu ,tak me nekdo opravte-:myslim Na jinym turbo dieselu jsem to nevidel.

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Já se obávám, že stejně (pokud nemáš přídavný topení) stojící auto téměř netopí.

Nesmíš být tak zahledený do těch HDI, já mám odpadního tepla dost, za pár minut viditelně topí, po 15 minutách lázeň -))

Jenom to neber vážně, všechny moje příspěvky v tomto tématu jsou trochu lehčího rázu, ne že bych to nedělal, ale tenhle problém neřeším...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...