omegaalfa Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 u benzínu to platí také, ale méně jelikož se zahřejí rychleji než nafták - zase tím trpí jiné veci nez moror u naftáku napr. dríve odchází výfuk protože ten nárust teploty je prudší Citovat
PaloLM Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 zahrievať motor na volnobeh je neefiktívne a úplne zbytočné, lebo sa aj tak nezohreje. Ja po naštartovaní sa pomaly rozbieham, aby sa motor postupne dostával do výkonu a tým sa zahrieval, žiadne túrovanie ani prudké rozbehy a pod, myslím si že takto sa motor viac šetrí Citovat
jarinek Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: jozefsv benzinaky su v pohode Jak jako ??? Citovat
jozefsv Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: jarinek Původně zaslal: jozefsv benzinaky su v pohode Jak jako ??? ze mozes nechat zahrievat na mieste.rychlejsie sa zahreje na prevadzkovu teplotu Citovat
PaloLM Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 možno že máš pravdu ale aj tak je to nesprávny postup, Citovat
mares Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Čtyři z pěti odborníků doporučují, po nastartování vyjet a nenechávat běžet motor za účelem zahřívání.Při zahřívání motoru na místě, dochází k většímu opotřebení dílů motoru než za jízdy. Citovat
Rebik Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Můj motor se zahřeje na místě sakra rychle., Jinak je to blbost s tím opotřebováním, kolikrát to člověk udělá? 40x za zimu? Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak zatížit motor, nevěřím, že to ovlivní živostnost. Sousedky bohužel nemám, jsem línej se dvakrát oblíkat, prostě se zapřu a makám -)) Citovat
jozefsv Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 presne tak.benzinak sa zahreje rychlo takze v tom tiez ziadny problem nevidim Citovat
Ferin007 Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: Rebik Můj motor se zahřeje na místě sakra rychle., Jinak je to blbost s tím opotřebováním, kolikrát to člověk udělá? 40x za zimu? Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak zatížit motor, nevěřím, že to ovlivní živostnost. Sousedky bohužel nemám, jsem línej se dvakrát oblíkat, prostě se zapřu a makám -)) Soráč, ale trochu nechápu. Pokud je nastartování a vyjetí: 1. rychlejší 2. pohodlnější 3. k motoru ohleduplnější a 4. efektivnější, pak nevidím jedinej důvod, proč mermomocí trvat na možnosti nastartovat a jít na kafe. Citovat
.mycTD Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 nasednout do nevymrzleho auta ma tez neco do sebe;) jinak kdyz treba odmetam snih, tak si to auto pochopitelne taky napred nastartuju, ale ze bych sedel ve vrcicim aute a cekal s rozjezdem az na pohyb rucicky teplomeru, tak to asi ne:bojim Citovat
Rebik Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Soráč, ale trochu nechápu. Pokud je nastartování a vyjetí: 1. rychlejší 2. pohodlnější 3. k motoru ohleduplnější a 4. efektivnější, pak nevidím jedinej důvod, proč mermomocí trvat na možnosti nastartovat a jít na kafe. Ale je tam kurva zima a musím škrabat, takhle je to jak z vyhřívané garáže a ještě to můžu hned oroštovat-)) Citovat
p406b Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 to zahrivani na miste asi neni to pravy ,ale jeste jsem nevidel tiraka ktery to natoci a jede,tam se zas ty motory nechavaj chvili klapat. A na nekterych nejde ani poradne pridat ,kdyz jsou promrzli,hlida to elektronika. Jsou to taky moderni CR, tak kde je rozdil? Ja malinko pridam-zvedne se tlak v mazani a jdu skrabat. Proste jak v tatre. Spravnej motor musi prezit i blbce:D. Citovat
MatrixChose Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: p406b Spravnej motor musi prezit i blbce:D. To je slovo do pranice :D:D Citovat
buml Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: p406b to zahrivani na miste asi neni to pravy ,ale jeste jsem nevidel tiraka ktery to natoci a jede,tam se zas ty motory nechavaj chvili klapat. A na nekterych nejde ani poradne pridat ,kdyz jsou promrzli,hlida to elektronika. Jsou to taky moderni CR, tak kde je rozdil? Ja malinko pridam-zvedne se tlak v mazani a jdu skrabat. Proste jak v tatre. Spravnej motor musi prezit i blbce:D. a co treba duvod aby nafoukal brzdy:o to u osobaku asi nedelame, ze:D Citovat
Ferin007 Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: Rebik Ale je tam kurva zima a musím škrabat, takhle je to jak z vyhřívané garáže a ještě to můžu hned oroštovat-)) Já se obávám, že stejně (pokud nemáš přídavný topení) stojící auto téměř netopí. Citovat
Yves Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 oba mazliky nechavam na volnobeh akorat nez ometu snih, a pak polehounku pianko jizda voda se zahreje na provozni teplotu asi 2x rychlejc nez olej, teda aspon u 206 Citovat
p406b Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 to buml - co treba,ze jsem s tim projel vetsinu Evropy:mrk Takze odbrzdeno uz mam. Ne,me jde o to ,ze motory jsou konstrukcne podobny , ale pristup je malinko jinej. I vyrobci rikaj nech to v klidu nafoukat,po 12h neni co,je to porad plny, tak si dej aspon kafe a pak jed. I kdyz je lepsi to nechat klapat nez vyrazit na dalnici a valit,protoze jinak si koledujes o to,ze te nekdo sestreli. - na 2,2HDI - je vodni vymenik na trubce od turba,jsou tam dve jedna s intercolerem, a to predehriva vodu dokud se motor neohreje ,pak se to prepne na trubku s IC. vzduch z turba je ohratej rychle od vyfukovych plynu,tak predava teplo jinam,nez - pokud se pletu ,tak me nekdo opravte- Na jinym turbo dieselu jsem to nevidel. Citovat
Rebik Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: Ferin007 Původně zaslal: Rebik Ale je tam kurva zima a musím škrabat, takhle je to jak z vyhřívané garáže a ještě to můžu hned oroštovat-)) Já se obávám, že stejně (pokud nemáš přídavný topení) stojící auto téměř netopí. Nesmíš být tak zahledený do těch HDI, já mám odpadního tepla dost, za pár minut viditelně topí, po 15 minutách lázeň -)) Jenom to neber vážně, všechny moje příspěvky v tomto tématu jsou trochu lehčího rázu, ne že bych to nedělal, ale tenhle problém neřeším... Citovat
MartinR Odesláno 18. listopad 2007 Odesláno 18. listopad 2007 Určitě zbytečně nečekat a vyrazit s tím, že ne na plný plyn. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.