Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Je mi jasné, že budu terčem posměchu a (možná) pohrdání, ale tankuju s třetím autem pravidelně u ONO a neměl jsem v zimě v létě jediný problém. Tankuju vždy cca 50l takže občas mi to samozřejmě vyjde u k jiné pumpě (nerozlišuji) a nepoznal jsem jediný rozdíl. A to motor setsakra poslouchám a sleduju. Cca třetí rok přidávám vždy VIF a motor jde jako hodinky. Mám najeto 230 tkm. Že je na jednom tankování nižší cena cca o 100Kč je při mých km hodně znát... Takže báchorky o nekvalitní naftě jsou podle mě spíš už \"stokrát opakovaná lež\" a \"jedna paní povídala\". Jednou jedinkrát mi u předpředchozího auta (Nissan Primera benzín) cvakaly ventily, ale teď s naftou opravdu nic.

Odesláno
Původně zaslal: martinem2

... ale je to jedna, do CR sa vozi nekvalitne palivo, ktore je na urovni tych najlacnejsich.. v civilizovanych krajinach je to ine.

Do ČR se palivo většinou nevozí, v ČR se vyrábí. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Velickin

Je mi jasné, že budu terčem posměchu a (možná) pohrdání, ale tankuju s třetím autem pravidelně u ONO a neměl jsem v zimě v létě jediný problém. Tankuju vždy cca 50l takže občas mi to samozřejmě vyjde u k jiné pumpě (nerozlišuji) a nepoznal jsem jediný rozdíl. A to motor setsakra poslouchám a sleduju. Cca třetí rok přidávám vždy VIF a motor jde jako hodinky. Mám najeto 230 tkm. Že je na jednom tankování nižší cena cca o 100Kč je při mých km hodně znát... Takže báchorky o nekvalitní naftě jsou podle mě spíš už \"stokrát opakovaná lež\" a \"jedna paní povídala\". Jednou jedinkrát mi u předpředchozího auta (Nissan Primera benzín) cvakaly ventily, ale teď s naftou opravdu nic.

nevím proč by se měl někdo smát, dělám to samé...,filtr měním pravidelně a spíše dříve než říká výrobce,naučil jsem se dávat VIF (ale ani předtím jsem problémy neměl,s VIFem se motor jen utišil)

Je mi samozřejmě jasné,že je-li nafta na pumpě pančovaná,nemůžu to nijak ovlivnit a natankuju,jezdím spíše na velké pumpy a zatím no problem ;)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

Původně zaslal: Velickin

Právě si mysím že důvod proč nejsou zveřejněny pumpy kde je nekvalitní palivo je že v tom jedou právě velké pumpy jako S:myslimhell,OMV....

nevím proč by se měl někdo smát, dělám to samé...,filtr měním pravidelně a spíše dříve než říká výrobce,naučil jsem se dávat VIF (ale ani předtím jsem problémy neměl,s VIFem se motor jen utišil)

Je mi samozřejmě jasné,že je-li nafta na pumpě pančovaná,nemůžu to nijak ovlivnit a natankuju,jezdím spíše na velké pumpy a zatím no problem ;)

Odesláno

pouze Shell, doporučeno prodejcem. :super

Jinak jsem dříve kupoval na Jetce levnou naftu do své bývalé P206 a nic moc. Jednou jsem zajel na Shell a od té doby se mi na P206 snížila spotřeba. Určitě jsem ulehčil také filtrům.

Takže od teď pouze kvalitní paliva, nerad bych aby mi po čase odešel motor.

Odesláno

Myslím, že u JET / Lukoil se zrovna člověk nekvalitního paliva obávat nemusí.

Já tam čerpán vždy, pokud to jde. Teda hlavně dřív u JET. Brával sem taky u Essa, ale to už není a Agip je šíleně předraženej.

Odesláno

Jinak negativní zkušenosti z pump mám spíš z jinýho soudku. Už se mě 2x stalo, že mi při placení nevrátili kartu (1xJET, 1xBenzina), přestože času měli dost, a já si toho ve své únavě či roztržitosti nevšiml. Vzhledem k tomu, že oboje se odehrálo stovky kilometrů od míst, kde jsem na to přišel, to moc příjemný nebylo. ;)

Nikde jinde než na pumpách se mi to v životě nestalo, a to přitom platím kartu, jak jen to je možný.

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Jinak negativní zkušenosti z pump mám spíš z jinýho soudku. Už se mě 2x stalo, že mi při placení nevrátili kartu (1xJET, 1xBenzina), přestože času měli dost, a já si toho ve své únavě či roztržitosti nevšiml. Vzhledem k tomu, že oboje se odehrálo stovky kilometrů od míst, kde jsem na to přišel, to moc příjemný nebylo. ;)

Nikde jinde než na pumpách se mi to v životě nestalo, a to přitom platím kartu, jak jen to je možný. [/quot No, ale to je hlavně Tvůj problém přece. Musíš to hlídat.:D:D

Odesláno

kazdopadne Shell V-Power CZ je na urovni najlacnejsich patokov, tak aby ste vedeli, ze tie extra prachy idu do vetra:)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

asi ta obsluha byla vždy krasavice--že chlap zapomene na prachy (kartu) :D

Opět jsi to vystihl, kolikrát zapomenu, co jsem chtěl, hlavně ale, natankovat správné P:papaHM.:papa
Odesláno
Původně zaslal: martinem2

kazdopadne Shell V-Power CZ je na urovni najlacnejsich patokov, tak aby ste vedeli, ze tie extra prachy idu do vetra:)

No, testy nic takovýho nepotvrzujou. ;)

Na druhé straně je pravda, že podle nich existují i líp aditivovaný paliva, který se nětěší takové publicitě.

Odesláno

Letos jsem na zkousku zacal brat AGIP Diesel Tech a musim rict, ze auticku se to mooc libi. Chlasta mi ted jeste o takovych 0.5L/100 min, chod je tissi. A kdyz do toho jeste trosku pridam VIF, tak je to uplna pohoda.

Odesláno
Původně zaslal: Freeman

Letos jsem na zkousku zacal brat AGIP Diesel Tech a musim rict, ze auticku se to mooc libi. Chlasta mi ted jeste o takovych 0.5L/100 min, chod je tissi. A kdyz do toho jeste trosku pridam VIF, tak je to uplna pohoda.

Dnes jsem poprvé také dal mašince VIF, však si to zaslouží, tak jsem zvědav, zda to mpoznám.:papa:papa

[upravil dne 25/9/09 Otan]

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

teďka jsem slyšel, že Verva má cetanový číslo kolem 60, což je dost ne? když se dá ještě VIF tak to motoru nemůže nijak uškodit :-)

Předávkování aditivama se fakt obávat nemusíš. ;)

Ale je zbytečný do aditivovanýho paliva eště cpát aditiva.

VIF apod. se prodávají právě proto, abys nemusel kupovat drahej V-power aspol.

Odesláno

Snažím se tankovat u SHELLky, ale rozsvítí-li se mi hladový oko, nepohrdnu ani OMV, ESSO apod. Nemám dobrý pocit z různých ROBIN OILů, PAP OILů nebo hypermarketových pump, ale je to možná opravdu jen o tom pocitu (když jsem u takové pumpy natankoval nikdy se mi s autem nic nestalo)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...