Velickin Odesláno 22. září 2009 Odesláno 22. září 2009 Je mi jasné, že budu terčem posměchu a (možná) pohrdání, ale tankuju s třetím autem pravidelně u ONO a neměl jsem v zimě v létě jediný problém. Tankuju vždy cca 50l takže občas mi to samozřejmě vyjde u k jiné pumpě (nerozlišuji) a nepoznal jsem jediný rozdíl. A to motor setsakra poslouchám a sleduju. Cca třetí rok přidávám vždy VIF a motor jde jako hodinky. Mám najeto 230 tkm. Že je na jednom tankování nižší cena cca o 100Kč je při mých km hodně znát... Takže báchorky o nekvalitní naftě jsou podle mě spíš už \"stokrát opakovaná lež\" a \"jedna paní povídala\". Jednou jedinkrát mi u předpředchozího auta (Nissan Primera benzín) cvakaly ventily, ale teď s naftou opravdu nic. Citovat
Ferin007 Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 Původně zaslal: martinem2 ... ale je to jedna, do CR sa vozi nekvalitne palivo, ktore je na urovni tych najlacnejsich.. v civilizovanych krajinach je to ine. Do ČR se palivo většinou nevozí, v ČR se vyrábí. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 Původně zaslal: Velickin Je mi jasné, že budu terčem posměchu a (možná) pohrdání, ale tankuju s třetím autem pravidelně u ONO a neměl jsem v zimě v létě jediný problém. Tankuju vždy cca 50l takže občas mi to samozřejmě vyjde u k jiné pumpě (nerozlišuji) a nepoznal jsem jediný rozdíl. A to motor setsakra poslouchám a sleduju. Cca třetí rok přidávám vždy VIF a motor jde jako hodinky. Mám najeto 230 tkm. Že je na jednom tankování nižší cena cca o 100Kč je při mých km hodně znát... Takže báchorky o nekvalitní naftě jsou podle mě spíš už \"stokrát opakovaná lež\" a \"jedna paní povídala\". Jednou jedinkrát mi u předpředchozího auta (Nissan Primera benzín) cvakaly ventily, ale teď s naftou opravdu nic. nevím proč by se měl někdo smát, dělám to samé...,filtr měním pravidelně a spíše dříve než říká výrobce,naučil jsem se dávat VIF (ale ani předtím jsem problémy neměl,s VIFem se motor jen utišil) Je mi samozřejmě jasné,že je-li nafta na pumpě pančovaná,nemůžu to nijak ovlivnit a natankuju,jezdím spíše na velké pumpy a zatím no problem Citovat
zborda Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 Původně zaslal: ozzy56 Původně zaslal: Velickin Je mi jasné, že budu terčem posměchu a (možná) pohrdání, ale tankuju s třetím autem pravidelně u ONO a neměl jsem v zimě v létě jediný problém. Tankuju vždy cca 50l takže občas mi to samozřejmě vyjde u k jiné pumpě (nerozlišuji) a nepoznal jsem jediný rozdíl. A to motor setsakra poslouchám a sleduju. Cca třetí rok přidávám vždy VIF a motor jde jako hodinky. Mám najeto 230 tkm. Že je na jednom tankování nižší cena cca o 100Kč je při mých km hodně znát... Takže báchorky o nekvalitní naftě jsou podle mě spíš už \"stokrát opakovaná lež\" a \"jedna paní povídala\". Jednou jedinkrát mi u předpředchozího auta (Nissan Primera benzín) cvakaly ventily, ale teď s naftou opravdu nic. Právě si mysím že důvod proč nejsou zveřejněny pumpy kde je nekvalitní palivo je že v tom jedou právě velké pumpy jako S:myslimhell,OMV.... nevím proč by se měl někdo smát, dělám to samé...,filtr měním pravidelně a spíše dříve než říká výrobce,naučil jsem se dávat VIF (ale ani předtím jsem problémy neměl,s VIFem se motor jen utišil) Je mi samozřejmě jasné,že je-li nafta na pumpě pančovaná,nemůžu to nijak ovlivnit a natankuju,jezdím spíše na velké pumpy a zatím no problem Citovat
DAB71 Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 Zdravím I já tankuju u ONA a zatím žádný problém:super Citovat
milne Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 Tank-ONO nebo Tank&Go v Průhonicích + VIF a vše v pohodě. Na plnou vždy min. 1.300 km. Citovat
ves059 Odesláno 23. září 2009 Odesláno 23. září 2009 pouze Shell, doporučeno prodejcem. Jinak jsem dříve kupoval na Jetce levnou naftu do své bývalé P206 a nic moc. Jednou jsem zajel na Shell a od té doby se mi na P206 snížila spotřeba. Určitě jsem ulehčil také filtrům. Takže od teď pouze kvalitní paliva, nerad bych aby mi po čase odešel motor. Citovat
Ferin007 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Myslím, že u JET / Lukoil se zrovna člověk nekvalitního paliva obávat nemusí. Já tam čerpán vždy, pokud to jde. Teda hlavně dřív u JET. Brával sem taky u Essa, ale to už není a Agip je šíleně předraženej. Citovat
Ferin007 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Jinak negativní zkušenosti z pump mám spíš z jinýho soudku. Už se mě 2x stalo, že mi při placení nevrátili kartu (1xJET, 1xBenzina), přestože času měli dost, a já si toho ve své únavě či roztržitosti nevšiml. Vzhledem k tomu, že oboje se odehrálo stovky kilometrů od míst, kde jsem na to přišel, to moc příjemný nebylo. Nikde jinde než na pumpách se mi to v životě nestalo, a to přitom platím kartu, jak jen to je možný. Citovat
Otan Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Původně zaslal: Ferin007 Jinak negativní zkušenosti z pump mám spíš z jinýho soudku. Už se mě 2x stalo, že mi při placení nevrátili kartu (1xJET, 1xBenzina), přestože času měli dost, a já si toho ve své únavě či roztržitosti nevšiml. Vzhledem k tomu, že oboje se odehrálo stovky kilometrů od míst, kde jsem na to přišel, to moc příjemný nebylo. Nikde jinde než na pumpách se mi to v životě nestalo, a to přitom platím kartu, jak jen to je možný. [/quot No, ale to je hlavně Tvůj problém přece. Musíš to hlídat.:D Citovat
Ferin007 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Však neříkám. Taky sem si pěkně nadával. Ale to, že ji stopí, taky není normální. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 asi ta obsluha byla vždy krasavice--že chlap zapomene na prachy (kartu) Citovat
Návštěvník Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 kazdopadne Shell V-Power CZ je na urovni najlacnejsich patokov, tak aby ste vedeli, ze tie extra prachy idu do vetra:) Citovat
Otan Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Původně zaslal: ozzy56 asi ta obsluha byla vždy krasavice--že chlap zapomene na prachy (kartu) Opět jsi to vystihl, kolikrát zapomenu, co jsem chtěl, hlavně ale, natankovat správné P:papaHM. Citovat
Ferin007 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Původně zaslal: martinem2 kazdopadne Shell V-Power CZ je na urovni najlacnejsich patokov, tak aby ste vedeli, ze tie extra prachy idu do vetra:) No, testy nic takovýho nepotvrzujou. Na druhé straně je pravda, že podle nich existují i líp aditivovaný paliva, který se nětěší takové publicitě. Citovat
Freeman Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 Letos jsem na zkousku zacal brat AGIP Diesel Tech a musim rict, ze auticku se to mooc libi. Chlasta mi ted jeste o takovych 0.5L/100 min, chod je tissi. A kdyz do toho jeste trosku pridam VIF, tak je to uplna pohoda. Citovat
Radek 306 Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 teďka jsem slyšel, že Verva má cetanový číslo kolem 60, což je dost ne? když se dá ještě VIF tak to motoru nemůže nijak uškodit :-) Citovat
Otan Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 Původně zaslal: Freeman Letos jsem na zkousku zacal brat AGIP Diesel Tech a musim rict, ze auticku se to mooc libi. Chlasta mi ted jeste o takovych 0.5L/100 min, chod je tissi. A kdyz do toho jeste trosku pridam VIF, tak je to uplna pohoda. Dnes jsem poprvé také dal mašince VIF, však si to zaslouží, tak jsem zvědav, zda to mpoznám.:papa [upravil dne 25/9/09 Otan] Citovat
Ferin007 Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 Původně zaslal: Radek 306 teďka jsem slyšel, že Verva má cetanový číslo kolem 60, což je dost ne? když se dá ještě VIF tak to motoru nemůže nijak uškodit :-) Předávkování aditivama se fakt obávat nemusíš. Ale je zbytečný do aditivovanýho paliva eště cpát aditiva. VIF apod. se prodávají právě proto, abys nemusel kupovat drahej V-power aspol. Citovat
Medvěd Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 Snažím se tankovat u SHELLky, ale rozsvítí-li se mi hladový oko, nepohrdnu ani OMV, ESSO apod. Nemám dobrý pocit z různých ROBIN OILů, PAP OILů nebo hypermarketových pump, ale je to možná opravdu jen o tom pocitu (když jsem u takové pumpy natankoval nikdy se mi s autem nic nestalo) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.