Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

tak se musim pochlubit namontovanyma xenonama

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pepan_333

Nazdárek !!!

Prosím o zaslání cen na 407 :papa:papa:papa:papa:papadíky předem:papa:papa:papa

No nevím jestli to bylo myšleno na mě,ale cena je velmi příznivá - na aukru včetně dopravy - 2740 kč , a vypadá to tak jak to vydíš na obrázku,a můžeš si vybrat buď 6000K nebo 8000K rozdíl ve svítivosti je cenově stejný !!

viz tady: http://www.aukro.cz/7756_osvetleni.html?order=t&view=gtext

Odesláno

Taky jsem si je zakoupil na Aukru ale výsledek zas až tak super neni (hodně velkej rozptyl světla do stran a do dálky nic moc ).Tak jsem si obědnal čočky tak uvydíme jestli se to zlepší.Jinak barva světla moc příjemná :super.Dám pak vědět.

Odesláno

Já plánuju taky na jaře. :) Pokud se mi podaří sehnat z xenony.ic.cz přestavbu H7 4300k, tak to bude ideál. Jinak se budu muset spokojit s 6000k, nebo, pokud budu mít hodně švihlou náladu :D, zkusím vyrobit redukci pro D2S a do ní originály. :)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Nejlepší jsou stejně výbojky s barevnou teplotou 4300k, tedy všechny originální xenony. 8000k bych si osobně teda do auta nedal. :)

Přesně tak vše co je nad 4300k už není to pravé ořechové a ještě bych se přikláněl k max.6000k víc už určitě ne to už svítí moc modře a kdo říká že třeba 8000k svítí dobře tak to ještě neviděl svítit 4300k

Odesláno

Já plánuju taky na jaře. :) Pokud se mi podaří sehnat z xenony.ic.cz přestavbu H7 4300k, tak to bude ideál. Jinak se budu muset spokojit s 6000k, nebo, pokud budu mít hodně švihlou náladu :D, zkusím vyrobit redukci pro D2S a do ní originály. :)

Tak to ti přeji hodně zdaru s tou překopávkou,potom se ozvi jak si dopadl.....

Odesláno

Mno já je měl,origo co montují do VW ale musel bych to až moc upravovat,a nenaklápěli by se mi lampy,a to jsem nechtěl přijít,pravda je ta,že denní světlo vyjádřené v Kelvinech je +/- 5300 K takže rozmezí 4300 - 6000 K je optimum,jenže na 6000 K nebyly a na 4300 bych musel čekat asi dva měsíce,tak jsem zvolil 8000 K ty byly k mání,před vánocema celkem pochopitelné,že ? Mno a kdyby náhodou odešly,tak se dají sehnat jen výbojky a to už pak nebude tak hrozný,jen se přehodí za ty co tam jsou a můžu tam dát pokud mi odejde xenon klasickou žárovku,takže žádné velké operace na silnici !

Přéma to vychytil,taky jsem měl spadeno na Bixenony,jenže kluk na aukru tam zřejmě ležel víc jak já :D

Odesláno
Původně zaslal: sekaj

Taky jsem si je zakoupil na Aukru ale výsledek zas až tak super neni (hodně velkej rozptyl světla do stran a do dálky nic moc ).Tak jsem si obědnal čočky tak uvydíme jestli se to zlepší.Jinak barva světla moc příjemná :super.Dám pak vědět.

Lantsuny nebývaly zlý, ale poslední dobou šly jak s cenou, tak bohužel i s kvalitou celkem dolů. Kamarád prodává cca 30 sad týdně a v poslední době u nich měl celkem dost reklamací, tak přešel na značku, kterou nabízím i já zde.

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Nejlepší jsou stejně výbojky s barevnou teplotou 4300k, tedy všechny originální xenony. 8000k bych si osobně teda do auta nedal. :)

Přesně tak vše co je nad 4300k už není to pravé ořechové a ještě bych se přikláněl k max.6000k víc už určitě ne to už svítí moc modře a kdo říká že třeba 8000k svítí dobře tak to ještě neviděl svítit 4300k

Vždycky jsem si myslel to samé, že 4300k je to nej,ale poslední dobou jsem slyšel názory,že nejlepší jsou 6000k či 8000k,že prý při této teplotě není tolik světlo pohlcované vozovkou apodobně. Prý nejlepší volba je 8000k a někdo zase tvrdí že teplota světla nemá na svítivost žádný vliv. Tak teď babo raď. Mám v autě 4300k,ale přemýšlím,že koupím něco jiného.

Odesláno

Záleží hodně na tom v jakém světle ty výbojky jsou a jestli v čočce nebo v parabole.....a do origo xenonů montované továrnama se dávají 4300k tak asi proto a že denní světlo je něco kolem 5000k ještě těch 6000k bych přežil ale víc už ne a jestli jsi dáš do auta jinou teplotu něž máš tak věř tomu že to ani nějak nepoznáš,zůstan u toho co máš.....

Odesláno
Původně zaslal: M.a.R.i

Vždycky jsem si myslel to samé, že 4300k je to nej,ale poslední dobou jsem slyšel názory,že nejlepší jsou 6000k či 8000k,že prý při této teplotě není tolik světlo pohlcované vozovkou apodobně. Prý nejlepší volba je 8000k a někdo zase tvrdí že teplota světla nemá na svítivost žádný vliv. Tak teď babo raď. Mám v autě 4300k,ale přemýšlím,že koupím něco jiného.

Nech si tam 4300K, pokud mohu radit. Čím vyšší je barevná teplota, tím větší je ve výsledném světle poměr kratších vlnových délek, které jsou za 1) více pohlcovány vodou a sněhem na silnici a za 2) je na ně lidské oko méně citlivé. Výbojky s teplotou 4300K mají trochu nažloutlé světlo, které je z pohledu viditelnosti asi nejlepší. Následujou 5000K výbojky, které svítí teplejší bílé světlo, pak 6000K, což už je ledově studené bílé světlo, ale pořád je ještě únosné. 8000K a víc rozhodně nedoporučuju, to je akorát na parádu do výstavních tunigových aut.

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

Hoši a co na to technická?? Projde auto předělané (old model z nečirou optikou) na tyhle HID sady?

Ne. :) Na technickou se to vymění za žárovky. :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak mi před malou chvílí přišly xenony, tedy přestavba H7, 5000K. Všechna čest Davidovi, protože ikdyž sady naskladnil až ve středu večer, stejně to mám dneska ráno doma. Už jsem tomu skoro nevěřil. :potlesk Takže si dám snídani, jdu se zavřít do garáže a nevystrčím nos, dokud to auto nebude svítit bíle. :D

Odesláno

Fakir: David je hodne rychlej, pokud ma veci skladem. Bohuzel/bohudik ma tolik zakazniku, ze napriklad aktualni varka 100 sad byla rozprodana behem jednoho dne a ted se bude cekat zase na dalsi... :-) Vcera jsem od nej odjizdel kolem 11 vecer a vypadalo to u nej jak po bitve, vsude rozcupovany krabice a haldy papiru :-D

Tak sem pak dej fotky z montaze, jak rikam, prodavam stejne sady :-).

Odesláno

Tak to mám za sebou. Ale byl to boj. :) Nejvíc času zabralo vymyslet umístění pro ballasty, protože jsou poměrně velké (hlavně na šířku) a umístit je ve stístěném motorovém prostoru 206ky fakt není úplně sranda. Hlavně, když pro ně najde člověk vždycky nějakou pěknou kapsu a pak zjistí, že mu chybí dva milimetry k tomu, aby to tam umístil. :roll Takže ballast světla na straně spolujezdce přišel přímo na vrchní kryt ECU (což jsem ještě telefonicky konzultoval s Fx, jestli to náhodou nebude vadit), v případě řidičovy strany se našlo naprosto perfektní místo, do kterého ballast i s držákem parádně pasoval, nicméně přímo nalepenej na kryt ECU ABS (já to fakt nedělám schválně :D:D). Tak jsem byl zvědavej, co na to ty jednotky řeknou. Příjemně mne překvapila ECU motoru, ta se s tím vyrovnala bez jediné připomínky (samozřejmě včetně škrtnutí výbojek při běžícím motoru) a umístění ballastu jí evidentně nevadí. Ne tak ECU ABS. V okamžiku, kdy jsem škrtnul výbojku při běžícím motoru, ABS se okamžitě ozvala a s hláškami ABS FAULT a BRAKING FAULT mne odkázala do patřičných mezí. Nezkoušel jsem, jestli to funguje, když nastartuju motor při svítících výbojkách, za prvé z důvodu, že nechci zbytečně ničit ballasty a za druhé proto, že jsem usoudil, že to je ptákovina. Prostě to tam být nemůže, tak jsem hledal alternativní umístění, až jsem to dal za světlo k blatníku, kousek za čerpadlo ABS. Tam už jí to nevadí. Pak následovalo seřízení světel (což je u těch mých celkem opruz), zatím od oka, ale příští týden s tím jedu na regloskop. Nastavil jsem to o kus níž, než halogeny (které neoslňovaly), takže by to oslňovat nemělo (to ještě musím testnout na nějakém dobrovolníkovi :)). Ballasty při provozu slabě pískaj, což se dalo očekávat. Hlučnější (pískot) jsou jen při startu výbojek, ale velmi rychle to odezní.

Celkový dojem z kvality provedení bych hodnotil 1-, snadnost instalace jako takové dávám 2 (nemůžu hodnotit hůř - že se mi to do 206ky nevejde je můj problém, ne těch ballastů. :D Do Fábie 1.2 HTP mojí přítelkyně bych to měl nainstalovaný za půl hoďky i se seřízením, neb je tam místa ještě pro druhej motor. :)).

No a za chvíli jedu do Varů (pěkně na noc :)) a vracím se v neděli, takže vám pak dám vědět, jak to svítí na cestu. :)

post-0-14109598073163_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...