Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak se projevuje špatný krokáč?

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Bliká nebo svítí ti kontrolka autodiagnostiky? Je to oranžový a uprostřed znak motoru nebo "K".

Váhu nebo čidlo vzduchu najdeš na vzduchovým potrubí mezi klapkou a filtrboxem. Buď je tam jenom čidlo do kterýho vedou dráty nebo je tam taková "krabice" podobná filtrboxu ale menší. Ale ty váhy u benzínu zas tak neodchází.

Nejlepší by bylo to hodit na diagnostiku, i když občas je to k ničemu, mohlo by to ukázat přesně co hlásí chybu a u toho začít.

[upravil dne 1/11/2007 Fusion]

kontrolka K nebliká ani nesvítí, po nastartování normálně zhasne.

Když mrkneš na fotku motoru co jsem tu dával nahoře, mohla by ta váha být to uplně napravo ve flitrboxu jakoby s měděnou nebo mosaznou matkou?

Odesláno
Původně zaslal: Luig

Původně zaslal: Fusion

Bliká nebo svítí ti kontrolka autodiagnostiky? Je to oranžový a uprostřed znak motoru nebo "K".

Váhu nebo čidlo vzduchu najdeš na vzduchovým potrubí mezi klapkou a filtrboxem. Buď je tam jenom čidlo do kterýho vedou dráty nebo je tam taková "krabice" podobná filtrboxu ale menší. Ale ty váhy u benzínu zas tak neodchází.

Nejlepší by bylo to hodit na diagnostiku, i když občas je to k ničemu, mohlo by to ukázat přesně co hlásí chybu a u toho začít.

[upravil dne 1/11/2007 Fusion]

kontrolka K nebliká ani nesvítí, po nastartování normálně zhasne.

Když mrkneš na fotku motoru co jsem tu dával nahoře, mohla by ta váha být to uplně napravo ve flitrboxu jakoby s měděnou nebo mosaznou matkou?

Neřeknu ti to se 100% jistotou protože tento motor neznám ale jo mohlo by to být ono.

Odesláno

Když se mrknete nahoru na ten první obrázek, tak tam u MM8P váha vzduchu není. Je tam snímač teploty nasávaného vzduchu a snímač tlaku nasávaného vzduchu. 43 a 32.

Odesláno

Takže, mám další postřehy. 5ekl jsem si že mrknu na to čidlo nebo co to je (na fotce kdesi nahoře co jsem tu dával to na filtrboxu s měděnou/mosaznou matkou), vyšrouboval to a koukám že to je celý od oleje!!! Je to taková plastová krychle a uvnitř je cosi nevim jak to popsat ale vypadá to jako nacucaný klíště se dvouma nohama:potlesk, viz foto a pokračuju dolu...

post-0-14109596888305_thumb.jpg

Odesláno

...tak mě napadlo jestli neni od oleje i víko filtru, bylo ho tam že sem se nestačil divit (foto) tak se ptám jak je to možný? Víko filtrboxu je jakoby dvoustěnný, ta hadička co vede z víka hlavy motoru do filrtu ústí právě kousek od toho čidla co jsem čistil. Napadá mě jestli celej můj problém neni v tom že tohle čidlo bylo zadělaný olejem, po prohřátí motoru a okolí se olej rozehřál a dělal bordel. Projeví se to asi až po delší době navíc teď nemám čas to projet. Takže co vy na ten olej?

post-0-14109596888521_thumb.jpg

Odesláno

a ještě prosím o objasnění co je to na následujících dvou fotkách (na první to se žlutou zásuvkou a na druhý kousek u brzd. válce, taková plochá krabička zespoda se zásuvkou a hadičkou), díky moc

post-0-14109596888788_thumb.jpg

Odesláno

No to je normalní že sání je zadělaný od oleje,protože do sání před šk ustí odsávání ventilového víka a klikové skříně...no a to kdybys viděl sání motorů kde mají tvz.recirkulaci(částečné znovunasávaní) výfukových plynů..to je teperve bordel..:D:)

Odesláno

aha tak aspoň něco je ok,

takže dneska jsem to pořádně projel a bohužel žádná změna, cuká po zahřátí jako předtím a navíc hned po nastartování studenýho motoru asi 3x zhasnul, prakticky na každý křižovatce...

Odesláno

takže, vymněnil jsem kabely, pořád stejný. Zajel jsem tedy do peugeotu na diagnostiku a vylezli z toho 3 závady a sice potenciometr škrtící klapky (ta bílá krabička hned na mojí první fotce), pak čidlo nasávaného vzduchu (ta mosazná matka na víku filtru) a jakýsi termistor nasávaného vzduchu (nebo podtlaku teď si nevzpomenu ale je to ta žlutá zásuvka taky někde na fotce nahoře). Ale mechanik říkal že jde o přechodné závady takže s jistotou neřekl čím to je. A ještě jedna věc, krokový motorek tam s definitvní platností nemám, jeho funkci zajišťuje právě potenciometr ale s nastartovaným motorem diagnostika ukazovala kroky kolem 30ti čož je prej v pořádku. Takže fakt už nevim co s tim:(

Odesláno

No ale podle schématu máš krokový motor pod číslem 7! A zatímco potenciometr je vlastně snímač, tak krokáč je akční člen.

[upravil dne 5/11/2007 Hafity]

Odesláno

to jo ale schéma je od 12/97, já mám 6/96 a navíc na to dneska koukal mechanik od peugeotu i v jiným servisu a oba říkali že tenhle motor krokáč nemá

Odesláno
Původně zaslal: ro.bla

Prosím tě přečti si můj příspěvek - kolísání otáček, kuckání motoru. Přesně tak nějak se mi to projevovalo také, viz příspěvek

jo četl jsem to jenže ty píšeš že ti lítal volnoběh, mě se nic takovýho neděje. Kucká za jízdy a nebo z volnoběhu (+-900ot) najednou zhasne a navíc dneska na diagnostice nic o špatným snímači teploty chladící kapaliny nebylo:myslim. ale díky

[upravil dne 5.11.07 Luig]

Odesláno
Původně zaslal: Luig

to jo ale schéma je od 12/97, já mám 6/96 a navíc na to dneska koukal mechanik od peugeotu i v jiným servisu a oba říkali že tenhle motor krokáč nemá

Ten starší systém má ve schématu ten samý krokáč. Hledej někde okolo škrtící klapky váleček, do kterého je cvaknutý oválný štekr. Ten váleček bývá černý a většinou je na něm napsáno Magneti Marelli. Ještě mě napadlo jestli nemáš vzadu pod sáním skovanej takovej stříbrnej válec, do kterýho vede jeden štekr a dvě hadice. Bývá v takovém gumovém oku. Ale to by měl být jiný systém. :myslim

Odesláno

ať dělám co dělám tak ten krokáč prostě nenajdu. Nevyfotil byste ho někdo na motoru? Jak vypadá venku vim ale když je namontovanej tak nevim co hledat. Ale i mechanik u peugeotu koukal a nenašel ho:myslim

Ještě se zeptám, je možný že pokud se diagnostikou vymaže závada z paměti tak problém přestane? To přeci podstatu problému neřeší ne? Ptám se proto že od tý doby co se tak stalo se zdá všechno v pohodě ale jak říkám, stávalo se to vždy po delší době (cukání). Ale motor už nezhasíná.

Odesláno

sem se k tomu dneska dostal a ten potenciometr sem si zmeril, mam (405 2.0SRI), ale to bude dost podobny, nechal sem ho normalne tam, kde ma bejt, akorat sem si odizoloval kousky na privodnich kabelech (3 draty, ja mam modrej=-minus neboli zem, zlutej-jezdec, zelenej=+5V ), priletoval sem si na to dratky, aby se mi to pohodlne merilo ...

na volnobeh tam mam +0,27V, na plnej kotel +4,5V, napeti cestuje plynule .... neni to tak pracny, staci Ti na to multimetr s bauhauzu za 100,- a 3 dratky ....

hribe ;)

Odesláno
Původně zaslal: Hafity

Docela detektivka.... Tak co vlastně hledáme, poťák, nebo krokáč? :myslim

To už nikdo neví co vlastně hledáme, celej tenhle dotaz začal tim co a jak s krokáčem ale ten tam fakt neni tak už nevim:myslim

Momentální stav je takovej že byly v peugeotu diagnostikou vymazány ty 3 dočasný závady a od tý doby pohoda. Teda zatim, uvidíme časem, pak přijde na řadu poťák:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...