Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek, tak pokud tady nekdo píše že se s Matadorama někde nevyškrábal tak je asi zapomel kontrolovat a nemá vzorek, na zimu se doporučuje alespon 5mm:), ale čím víc tím líp. Já s nimi vyjel všude a to bydlím na vysočině. Na léto mám 195/50R15 Pirelli P5000 + al. a je to jako přibité:P

Odesláno

To tomyka: Ty nazouváš na svou 405ku 185/65 R14 na zimu? Já s tímto rozměrem mam špatnou skušenost. Loňskou zimu jsem si také pořídil (protektory) 185ky a k nám na chalupu kde je potřeba zdolat kopec ( cca. 35° - 40°) dlouhej 2km jsem měl dost velké problémi. (podotýkám že je problém tento kopec zdolat i na kole na jeden zátah). Letos kupuju zas osvědčené 175/70 R14. ČUS MAXIM:cool:

Odesláno

Uvazuju o Firestone FW930 Winter v rozmeru 185/60 R14. Muzu je mit se slevou za cirka 1200/kus od znamyho z pneuservisu. Myslite ze je to dobra koupe a rozmer na 306ku a zimu? Jeste shanim disky, ty uz bohuzel se slevou nejsou :-( Budu holt muset asi investovat....

Odesláno

To NBT: Koupě to je určitě zajímavá ale podle mě na zimu 185ky na 306ku? No poznáš to sám až pojedeš někam do prudšího kopce. Mé skušenosti s rozměrem 185 v zimě jsou špatné. Jezdím hodně na lyže a k nám na chatu je to taky samej kopec.

Podle mě v zimě platí pravidlo - ,, čím užší pneu. tím lépe\". Váha vozidla se přenáší na menší plochu pneumatiky a ta se lépe zařezává do podkladu (sníh, led).

To? můj názor. ČUS MAXIM;):cool:

Odesláno

Pokud někdo sháníte plechové disky, možná mi zbyde pár kusů 5J/14 (jsou mi k ničemu, potřebuju 5,5J/14...)

Rovnou upozorňuju, že gumy š. 185 na ně nejdou! (resp. je nedoporučuju, na 5J disk bych dal 165-ky)

Odesláno

to Jezkovi.voci: nooo 185/60 bych na leto potreboval. 2ks budu mit od kamosa gratis - uvidim teda jakej je tam vzorek - prej nic moc ale na zadek by to snad slo (jeste jsem je nevidel - uvidim jestli se to vyplati je tam davat) a 2ks na predek budu 100% kupovat asi novy nebo mirne jety.

Ty mas na prodej barumky ne? (v nejakym starsim inzeratu sem tu nabidku myslim u tebe videl). Barumky se mi teda zrovna kupovat nechce, ale kdyz bude dobra cena za dobrej vzorek tak se mozna domluvime.

Odesláno

na 405 jsem mel zimni 165ky a dostal jsem s nima vsude - krusne hory, krkonose, naprosto bez problemu. Protektory jsem mel letni a krom toho, ze delali vetsi hluk a dost rychle se sjizdeli (hadam, ze by vydrzeli tak 2 roky) tak z nich nic nelitalo ani neupadavalo.. . Na 406 mam michelliny - zimni i letni a nemuzu si stezovat.

Odesláno

TO lucas: A nemá být náhodou na 405 175/70 R14.

Pokud chceš měnit šířku běhounu tak musíš změnit i profilové číslo.

Myslím že místo rozměru 165/70 R 14 - by měl být rozměr 165/75 R14.

Jinak s těma 165kama se vyškrábeš všude. Ale já jelikož i často cestuju (německo Berlin, rakousko-alpy) tak jsem si pořídil 175/70 R14 aby to lépe sedělo a neujíždělo mi to pod prdelý. Předloni jsem měl v létě 165ky (dostal jsem je zdarma) a bylo to na nich hrozný ( auto bylo hned nedotáčivé - vyjíždělo mi ze zatáček/nedrželo stopu/, a občas mi ustřelil zadek).

To? můj názor. ČUS MAXIM:cool:

Odesláno
Napsán autorem oddie

Profilové číslo 75 jsem ještě neviděl.

165/70/14 je normálně psaná alternativa, pro slabší 405-ky.

Nebo pro stary :), mam tenhle rozmer napsanej na Micku :D

Odesláno

No, jak tak koukám do techničáku, tak mám na své SRDTíčko předepsaný rozměr - 185/65 R14 (ráfek 5,5 J 14 FH4-24)

a jako alternativu - 195/60 R14 (ráfek 6,0 J 14 CH4-29)

Odesláno

Jak tak listuji všemi 4 stránkami, vypadá to že tam můžu dát téměř cokoli, jenom aby to nemlátilo do podběhu, nebo mi podvozek nedřel o silnici:D:P;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...