Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co se deje s forem??? delka odezvy

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: ondra

uvidime.

Co si pamatuju, tak v administraci fora jsou nejaky udelatka, ktery umej s prilohma pracovat... ale do administrace ja prisutp nemam...

Ano, je tam dump příloh - v případě potřeby můžu zkusit. ;)

Odesláno

V 18:35 to píše: Database connection error!

A connection to the Database could not be established.

Please check your username, password, database name and host.

Also make sure config.php is rightly configured!

[upravil dne 4.10.2007 olda]

Odesláno

Při odpovídání se někdy stane že dlouho trvá než se odpověď vloží, přitom se zobrazuje toto

"[dotazů: 29]

[php: 10.3% - SQL: 89.7%]"

Nikdy předtím jsem si toho nevšiml:myslim

[upravil dne 4/10/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

To je rozložení času, kolik procent co trvalo...

problém je, že něco vytěžuje databázi (občas) a zatím nemůžu přijít na to, co...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Při odpovídání se někdy stane že dlouho trvá než se odpověď vloží, přitom se zobrazuje toto

Nikdy předtím jsem si toho nevšiml:myslim

[upravil dne 4/10/07 Radek Hurvajz]

Mě to taky dělá......všiml jsem jsi toho ode dneška od rána....:myslim:myslim

Odesláno

dotaz na odborniky, ja uz na to prestavam stacit... uz jsem zjistil, kde je zrejme pricina.. .nekde se provede spatny sql dotaz (zrejme) a ostatni dotazy pak cekaji, az bude proveden ten prvni - a dostanou status locked - tim padem zahlti celou frontu... Nevite nekdo, proc se ty zaznamy zamknou?

Odesláno

tak si odpovim sam... pod tim uzivatelem se zpracovavaj dotazy... a jeden dotaz ("select count(p.tid), p.*, t.tid AS ttid, t.subject AS tsubject, f.fid, f.postperm, f.userlist, f.password FROM $table_posts p, $table_threads t LEFT JOIN $table_forums f ON f.fid=t.fid WHERE p.tid=t.tid") zahlti databazi a ceka na vysledek.. a protoze zrjeme je to spatne oindexovane takze dotaz trva dlouho a ostatni musi cekat, nez se tenhle process kilne sam - to je zatim nastaveno po 180sek, ale asi to zmenim na mensi usek...

takze bude potreba patrat, lde se bere tenhle spatnej dotaz...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: kobra

mě to jede naprosto OK

Tak to asi budeš viníkem toho všeho, jinak to není možný :D:D:D:D:D:D:D:aut:aut

Já? Teď jdu z práce. No jdu , dijel jsem Olcitem , jak 205-tku nazval Pe.Tr :myslim

Odesláno
Původně zaslal: ondra

takze bude potreba patrat, lde se bere tenhle spatnej dotaz...

Je v souboru misc.php - předpokládám, že je to nějaký dotaz používaný při Hledání. :nevim

Odesláno

ondra: dochazi k uvaznuti? Resite transakce nebo zamykani? nebo si to osetruje samo MySQL? I kdyz dost dobre nechapu, jak to muze zustat viset na jednom selektu :myslim:myslim:myslim

Ten dotaz mi sam o sobe nic nerekne... ale kdybys dal k nahlednuti datovy slovnik...

Odesláno

takze dalsi posun - mozna jste tedka zazili 2x vypadek - to bylo diky me a restartu mysql.

Problem totiz je v tom (a diky tomu jsou locknute vsechny tabulky), ze pri sledovani příspěvků se provede update tabulky příspěvku s dotazem "přečteno + 1" - ale tabulka má cca 300mb - takže tam ten dotaz chvilku trvá. A pokud se sešlo cca 10 dotazů najednou, tak měl server chvilku rušno, zejména, když mysql vytváří temporary table = např. 10x300MB - takže než vytempoval 3gb, tak mu to chvilku dalo.

Zatím jsem to vyřešil tím, že jsem snad vyladil mysql na vyší výkon - více si může "sežrat" paměti na úkor ostatních aplikací (anitivir, antimspam) atd... takže snad bude chvíli klid.

Jinak připravuju koupi další paměti, pak mysql dostane k dispozici min 1gb paměti, takže by už neměl být problém vůbec.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...