Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Již opět jsem musel koupit novou autobaterií do svého autí :(

Nevím jak ostatním , ale mi na peugeotech baterie vydrží max. tři roky. (je pravda,že je nedobíjím,neboť představa vytáhnutí a přenos do sedmého patra paneláků mě nebere.)

Odesláno
Původně zaslal: Miku

Nevím jak ostatním , ale mi na peugeotech baterie vydrží max. tři roky. (je pravda,že je nedobíjím,neboť představa vytáhnutí a přenos do sedmého patra paneláků mě nebere.)

to je chyba.baterka musi vydrzat dlhsie

Odesláno

No mě teda u služebního vydrží maximálně 2 roky, ale je to způsobeno častými starty (cca 20 denně) a taky jí nedobíjím. Beru to jako normál, slyšel jsem, že třeba taxikáři mají na AKU záruku rovnou staženou na púůlku - právě kvůli těm častým startům.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No mě teda u služebního vydrží maximálně 2 roky, ale je to způsobeno častými starty (cca 20 denně) a taky jí nedobíjím. Beru to jako normál, slyšel jsem, že třeba taxikáři mají na AKU záruku rovnou staženou na púůlku - právě kvůli těm častým startům.

To nééé snad. Si nemůžou vybírat komu dají záruku takovou nebo makovou.

Odesláno

Nám jednou vydržela baterka v 405 1,9D 7 let, ale to byl asi zvláštní případ:D. Jinak bych řekl, že průměr životnosti je asi tak 4 až 5 let, pokud se jedná o rodinné auto.

Odesláno

Já mám původní Boschku 6 let starou vyndanou, musím ji nabít a tu náhraní 46Ah co mám teď tak ta už je taky dobrý 4 roky stará.

Navím jestli na to mám štěstí ale nikdy sem problémy s baterkama neměl. A to sem jim dával zabrat. Na pařbách jelo CD dokud se baterka nevybila, lilo se do ní víno apod. :)

Odesláno

...(je pravda,že je nedobíjím,neboť představa vytáhnutí a přenos do sedmého patra paneláků mě nebere.)

Hoď z okna dolů prodlužku a nabíjej před barákem... :D

Odesláno

nemate vytah?alebo je to lenivost?

ked mas dost penazi tak to chapem

Odesláno
Původně zaslal: Peta

...(je pravda,že je nedobíjím,neboť představa vytáhnutí a přenos do sedmého patra paneláků mě nebere.)

Hoď z okna dolů prodlužku a nabíjej před barákem... :D

Ale pak bacha na černý odběratele;):D

Odesláno

No ale aby mu ti černí odběratelé neodebrali taky kus prodlužky (do výše kam dosáhnou nožíkem vreckovým, nabíječku a nakonec i auto).

Jinak největší rekord ve výdrži baterie byl u mě 6 let, je ale fakt, že jsem ji cca 1x za měsíc vytáhl, dolil destilkou, změřil hustotu elektrolytu a dobil.

Odesláno

No mně vydržela Akuma 44 asi rok a půl a byla v p.či. Jednou klekla v zimě a teď v létě vydržela tak dva tři dny když auto stálo. Bohužel jsem blbec někde zašantročil záručák, tak jsem vyhodil 6set z okna a musel koupit novou Vartu. Ale už je auto pryč, takže taky dobře. Nejlepší baterka kterou mám je Caterpillar od kamaráda, co je v bagrech. Tu mám už asi 6tej rok v traktorku a jede pořád. Druhou jsem měl v Rapidu a jela taky jako ďas.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Původně zaslal: Medvěd

Si myslím, že to není až tak úplně pravda, protože 2 roky platí na spotřební zboží pro fyzické osoby, pro právnické ti klidně můžou dát jen půl roku (to se mi stalo při koupi tiskárny HP na živnosťák) ... :super

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Pokud to kupují na IČO, tak to dle Obchodního Zákoníku možné je.. :P (v podstatě je prodejce zodpovědný jen za skryté vady v době prodeje.. Pokud se se vada vyskytne do šesti měsíců, tak se taky bere jako vada v době prodeje..)

edit: ve Faťasu mi vydrží aku 3-4 roky (nesahám na ní) V japonských motorkách normální aku 2 roky a konec (jsou tam cca 11 - 14Ah) Teď tam mám gelovou baterku, která už má za sebou 6 sezón a pořád startuje lépe než kterákoliv nová klasická s elektrolytem.. asi tak.. příště už jen gelovky (už jsem ji koupil i do skůtru) Po delším stání neztrácí kapacitu, není problém po zimě nastartovat na první šup (a to jsem ji ani nevytahoval, 4 měsíce v nevytapěné garáži, nedobíjená)

[upravil dne 3.9.07 C.J.]

Odesláno
Původně zaslal: myryn

Za 600,- Kč to byla ňáká levná baterka i když to byla Akuma 44 Ah.

Jo, byla nakoupená přes servis kamionů v dopravní firmě a bez DPH :mrk . Jenže co naplat když stála za houby.

Odesláno

Pokud jsem bydlel u rodičů,tak jsem dobíjel (jinak to nešlo :D , sehnat tenkrát novou baterií byl malý zázrak - dříve narození potvrdí:( ).

Rekord byla baterie v žigulíku,ale tam jsem vždy v zimě nejdřív protočil motor párkrát klikou a pohoda:D

Kdysi jsem měl natáhlou prodlužovačku ze sedmého patra k autu - nikdy víc :grr

Odesláno

Mojmu ujovy vydrzala baterka v S120 "12" rokov.

Je elektriar, vzorne sa staral o baterku aj cele auto.

Minimalne 2krat rocne ju nabijal.

Vravel, ze baterka musi vydrzat 5-6 korov, ak nie, problem je v nabijacej sustave, on ju mal perfektne vyladenu, co najmenej, elektrozrutov ako je alarm a pod.

Odesláno

To je problém dnešních aut,automatické rosvícení světel,digi klíma a spoustu jiných vychytávek a časté starty-krátké popojíždění.

Odesláno

Já mám baterku původní (7 let) nikdy jí nevyndavám ani nedobíjím. Jen před zimou kouknu jestli nechce nabít. dělal jsem to tak vždycky a nikdy jsem neměl problém. A v druhym autě jsem jí měnil po 8 letech.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...