Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No, pokud je to dýzl, tak ten potřebuje pro výbuch nafty právě tu setrvačnost, ne? Je to všechno navržený tak, aby to drželo otáčky ve volnoběhu a jakštakš to jelo. Tím, že odlehčíš u takovýhleho setrvák se podle mě dostaneš do problému.

Už u benzínu to dělá problémy (četl sem o úpravách favorita - šlo to líp do otáček, ale nastavit volnoběh byl velkej problém - a to je to benzín, kde se zapaluje svíčkou a stlačování paliva není potřeba).

Ale o motorech vím prd, tak se rád nechám poučit

Odesláno
Původně zaslal: pepekarita

To oddie:muj nazor je ze by se tam dal alespon trosku posilyt kroutici moment odlehcenim setrvaku cca o 1kg a myslim ze by to mohlo fungovat a kdyz to bude dobre vyvazene tak to trvanlivost motoru nijak neovlivni.A castka u slusneho soustruznika taky nebude nijak horentni ,a kdyz to udela pri vymene spojky najednou tak tim rozhodne nemuze nic pokazit.

no to je taky pitomost jak krava...naftak neni vysokootackovy benzinak...takze jakesi tvrzeni pujde lip do otacek je nesmysl, nehlede na to, ze ta vaha, kterou si schopny z toho setrvaku nebo remenice sundat je tak zanedbatelna, ze verim, ze bys to ani nepoznal na volnobeh, pri zatahu je to nesmysl, neb sila potrebna na zrychlovani je nekolikaradove vetsi nez sila, kterou je potreba na roztaceni setrvaku...

ad 2.1TD...da se s tim laborovat, potencial tam jakz takz je, ALE u toho elektrickeho cerpadla je oprava cerpadla dost draha, takze opatrne... zakladem je jine turbo.. nejake garret VTN17 tusim atp. idealni neco z 96kW pasata s variabilnim stelovanim. Videl jsem to v uprave v 605tce ale s mechanickym cerpadlem bosch, ktere je oproti tomu rotodieselu nesmrtelne a repas vyjde podstatne levneji. Vysledek te upravy bylo ze to tahne mnohem lepe od spodu, pac seriove turbo zacne rozumne tahnout az tak od 1900 otacek. Nastava ti tam problem, ze s nejvetsi pravdepobnosti to turbo proste na puvodni misto za motor nedas, takze budes mit co delat ho tam nekam vmestnat. A vysledkem je to, ze si to cele dokurvis :) 2.1TD jede velice slusne i zakladu...je to opravdu vynikajici motor jak vykonove tak i na spotrebu...bezne se s tim jezdi mezi 6.5-7.5

Jedna rada na zaver, jestli chces chipovat/zvedat vykon, kup si auto s plnohodnotnou ridici jednotkou..tj. HDi nebo TDI...a at ti pak treba popraskaji hadice od turba samou radosti :)

Odesláno
Původně zaslal: pepekarita

nevidim jedinej duvod proc po odlehceni setrvaku bych mel hledat novej motor???

Protože budeš mít problém s rozvodovým řemenem. Bude o hodně víc namáhán při volnoběhu. Toto vím z vlastní zkušenosti, když jsem si přebastlil mojeho diesela do benzínové kastle s automatem. Gates odešel po 30 000 km a Good Year po 10 000 km.

• O 1 měsíc později...
Guest musimtomit
Odesláno

Zvýšit výkon u 1,9 Td jde, ale jde o to kolik to bude stát, moje 1,9Td má dobře přes 105 PS a to je uškrcený aby spotřeba byla do 5,5 litru

Odesláno
Původně zaslal: musimtomit

Zvýšit výkon u 1,9 Td jde, ale jde o to kolik to bude stát, moje 1,9Td má dobře přes 105 PS a to je uškrcený aby spotřeba byla do 5,5 litru

To je pekne, co mas na motoru za upravy?

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

placebo tuning :mrk:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Pata

takze turbo pistalka, ionizator paliva a chemicky tuning jo??! :D:D:D

Odesláno

Původně zaslal: Pata

takze turbo pistalka, ionizator paliva a chemicky tuning jo??! :D:D:D

a nafta z tesca + M2T, to prida 10 klokanu :roker:D:D:D

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...