Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Promiň, ale to je přesně princip davové psychózy. Všichni to zaslepují tak to chci taky... je jedno jeslti mi to funguje nebo jestli to tam vůbec nemám chci to zaslepit... to se tady takhle objevují problém s dvouhmotou, nebo vstřikovači na benzínu...

Nevrtej do něčeho co funguje :papa

Odesláno

Ahoj a máte někdo zkusenost jen s cistenim EGR zaslepovat ho nechci nekdo psal ze pri chipu je to blbost, tak se jen chci zeptat jestli ho mam vycistiti jen tak ze oddelam kryt vzduch. filtru a nastrikam tam sprej jeste pred vahou vzduchu, nebo zda mam normalne EGR dat ven a vycistiti si ho na stole? A jeste pokud zda ho odpojim na nejakou dobu jestli mi pak nebude hazet diagnostika chybu a nebudu muset do servisu na vymazani zavad?

Děkuji za rady :)

Odesláno
Hoši mohli byste mi prosim kde najdu EGR u 2,0 16V a jak jej zaslepit ??:myslim:myslim

1, http://2i.cz/721d1c36e5

2. http://2i.cz/503f3e14c7

3. http://2i.cz/27484963b0

4. http://2i.cz/36595872a1

MOC MOC PROSIM O POMOC :roll

[upravil dne 12/9/13 18:30 od sanny1102]

Tak jsem po odstranění FAP a odstavení EGR provizorně...zaslepením hadičky dnes dokončil zaslepení obtoku u sacího potřubí měděným vyžíhaným plechem a jsem překvapen nárůstem výkonu.

Zaslepením hadičky se mohlo stát,že ventil nezůstával zavřený ale po zaslepení potrubí je opravdu očekávaný výkon k dispozici...jsem spokojen.EGR jako takový jsem ven nedoloval.....zdá se mi to komplikovanější a vlastně zbytečné.:super

Odesláno

Jsem měl taky pocit že při určitých otáčkách motor nechtěl táhnout, musel jsem ubrat plyn a opět přidat a pak se vše jaksi zázračně porovnalo. Chyby dle dia žádné vše v cajku. Udělal jsem to nejjednodušší a odpojil podtlak od EGR, hadičku zaslepil a nestačím se divit, motor nem žádné mezery a zatím se neobjevila slabost jako při zapojeném EGR. Takže pokud je podezdření na jeho špatnou funkci doporučuji provést dříve než se zasekne otevřenej, pak asi musí být demontáž.:papa

Odesláno
Jsem měl taky pocit že při určitých otáčkách motor nechtěl táhnout, musel jsem ubrat plyn a opět přidat a pak se vše jaksi zázračně porovnalo. Chyby dle dia žádné vše v cajku. Udělal jsem to nejjednodušší a odpojil podtlak od EGR, hadičku zaslepil a nestačím se divit, motor nem žádné mezery a zatím se neobjevila slabost jako při zapojeném EGR. Takže pokud je podezdření na jeho špatnou funkci doporučuji provést dříve než se zasekne otevřenej, pak asi musí být demontáž.:papa

Ne,musí...jen zamezíš cirkulaci vložením podložky u sání...:super

• O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem si zaslepil EGr ventil u 2.0hdi motor RHY rok 2005. Práce na chvilku 20 minut a hotovo.

Co jsem se tu dočetl tak by s tím neměl být problém.

Jenže jak jsem to udělal a nastartoval tak mi po chvíli vyskočila chyba EGR ventilu a auto jelo tak na polovinu ani ne. nešlo to do otáček, max 2800

Takže i když mi u někdo psal že u takto starého auta to půjde v pohodě, tak to nebylo a asi by nejspíš bylo třeba ten EGR nějak zakázat i v řídící jednotce...

kde jsem taky byl dal jsem 500 za diagnostiku a řekli mi že oni to v jedotce obejít neumí. že se musí přehrávat Soft. atd

nevím tedy jenom co to poznalo že je zaslepen když tam žádné čidlo ani nic jiného není.

jedině že by to vyhodnocovala lambda sonda, ale to ani nevím jestli tam je...

tak jen o moje zkušenost se zaslepením EGR.

nakonec jsem to zaslepení vyndal a vymazal chybu přes OBD II a auto zase jede jak má...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

predpokladam ze to chtelo jeste upravu ridici jednotky, resp. jeji prehrani, aby se EGR \"smazalo\" z jednotky, to pouze diagnostikou neprovedes, nevim jak je to u tech 2.0 presne, u starsich se to nemusi resit softem, u novejsich uz asi jo, ja jen vim ze u 2.2 se to musi softem jeste osetrit :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...