Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Michal.B

Tak jsem si on-line vypočítal cestovní pojištění u čp a na 7dní by mě to vyšlo na 140kč,což si myslí že je dobrá cena.

Přesně tak. Nepřemýšlej nad dvěma stovkama za zdravotní pojištění, pak máš jistotu. Jenom jsem to teď studoval a nemá cenu připojišťovat krádež zavazadel, je tam moc podmínek (pod zámkem, ohlášené policii, doklady od nabytí věcí atd.). S pojištěním na platební kartě je to zrádné, pokud máš doopravdy nějakou lepší tak jo, ale jinak je to jenom reklamní tahák a bývá to různě omezené.

Jinak jenom na řidičák bych si odjet netroufnul, přece jenom v Šengenu ještě nejsme. A pokud vozíš rafoška, tak nezapomeň na povinný pet pas a čip nebo tetování na hafikovi, v Rakousku to prý dost pokutují.

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Pas samozřejmě žádnej NEPOTŘEBUJEŠ. Do Rakouska by ses měl teoreticky dostat i na řidičák a mezi Rakouskem a Itálií žádný hranice nejsou.

Jo jo žádnej! Ale před 2 lety jsem si to pálil po dálnici, kde dřív byla hranice Rakousko - Itálie jsem to profrčel 110km/h a po 20 km mi zastavila hraniční policie s nataženýma samopalama a psovodem, moc příjemný nebyli, tedy jediný co řekli bylo PASSPORT!!! Tak snad by jim stačila ta občanka;)

Odesláno

No hotovost, to sou takový ty barevný papírky, co je tam podepsanej guvernér ČNB (nebo jiné centrální banky), karta pak je taková plastová kartička, na které je vyraženej nějakej nápis a má to čip, magnetickej pásek nebo obojí. A obojím de kupodivu platit. :aut

Odesláno

fakt nekecej to jsem netusil.diky za odpoved.netusil jsem ze tu je takto inteligentni clovek ktery mi to vysvetli se vsemy podrobnostmy.jeste jednou ti dekuji.nic se nedeje jsem pomalejsi nejsem tolik vzdelany ani chytry ale pochopil jsem to.

Odesláno

No, ale já sem ňák nepochopil, na co se přesně ptáš. Karta je prostě:

1. daleko pohodlnější

2. daleko bezpečnější

3. levnější (poplatkově výhodnější) a "vyměníš" skutečně jen to, co doopravdy utratíš (až na pár drobných v hotovosti).

Odesláno

si delas srandu-do ciziny s korunama :D jedine ecka! pas si vem jestli ho mas,nasi obcanku nikde neznaj. v I nezastavuj v noci na neosvetlenych P,ani na dalnici-krade se tam. u platidel stavaj policajti tak tam neblbnout

Odesláno

Proč bys měl jezdit s korunama? Ale není od věci si nějaký navíc vzít, když dojde hotovost, můžeš si kdyžtak dovyměnit, není žádnej problém.

Pas samozřejmě vůbec nepotřebuješ, ani ho vůbec nemusíš vlastnit, OP uznávají nejen v celé EU, ale i EHP + některých dalších státech. Pasem samozřejmě nic nezkazíš, ale je to zbytečný. ;)

Odesláno
Původně zaslal: palete

cau chlapy.muze mi nekdo zdelit jake jsou rozdily mezi hotovosti a kartou mate s tim nekdo zkusenosti?nejak se mi to nezda ze by meli ke korune dobry vztah.

mě se stalo, že jsem jel přes Pomezí stopem (asi 5 let zpátky) a jedna afektovaná bavorská celnice mi tak naložila, že mi bez jakýhokoli oprávněnýho důvodu dali razítko do pasu a na 24 hodin jsem do toho jejich rajchu zaslíbenýho nemohl. takže celá na týden naplánovaná cesta do francie byla v prdli. ak když mi milostivě oznámili proč, tak že prej nemam dost hotovosti - platební kartou sem mohl mávat jak sem chtěl. od tý doby jezdim s pocitem, že když nebudou mít náladu, tak mam zase razítko :bojim

Odesláno

Jo dříve Tě mohli lehce zkontrolovat, tedy asi i nyní, zda máš dosti hotovosti abys tam u nich přežil. Pokud nemáš potvrzení od cestovky, že máš zarezervované a zaplacené ubytování tak razítko Ti opravdu dát mohou!!!

Proto je dobré třeba až těch 1 000 Euro si s sebou vzít, nikdy jsem s Tim neměl problém. Vždycky se nějaká šikovná schovka najde....stějně potřebuješ alespoň nějaký Eura na poplatky, na kafe u benzínky, bagetu apod. a opravdu nevím jak rvát kartu do automatu na kafe!!:myslim

Pokud si myslíš, že nejsi schopen uhlídat 1 000Euro tak pak jedině tu kartu jak píší ostatní...ale jsme snad dospělí ne?:cool:

Karta se hodí jako rezerva, když opravdu Euráče dojdou....v I jsem měnil za české, v těch lepších směnárnách Ti CZK na Eura v poho vymění, ale tak min. za 300 - 500 Kč jinak kroutí hlavou, že nééé...když přijdes s 5x 50Kč tak se jim to líbit nebude!

Určitě jsou potřeby na dovču individuální, ale snad by každej měl mít najaký Eura v kapse ne....?

Kartou to taky všude nejde!!! (zmrzlina, občerstvení na pláži, parkoviště, nějaké vstupné platit kartou, opravdu nevím kde-v těch kabinkách či pojízdnejch obchůdkách mají všude bezdrátový terminál na placení kartou?????:mad:

Výběr z bankomatu v I je zpoplatněn 100 Kč (2 roky z5 u GEMB) vlastní zkušenost:)

Když se z kapsy ztratí 100Euro z 1 000E, tak pořád lepší než ztratit kartu!

Odesláno

Ono to doopravdy záleží na individuálních preferencích a zvyklostech každého.

Já třeba jezdívám do kempů a schovávat někde po stanu nebo karavanu tisíc éček když jdu k vodě mě připadá né úplně ideální, navíc nevím jak kdo, ale já na běžnou útratu (tj. moja zmrzlinku a já pivko) 1000 EUR nepotřebujeme. Kemp, benzín a další větší výdaje bez problémů běžnou kartou všude zaplatíš a pak už jen nesmíš mít pin napsaný centrofixem na rubu. Pin se dá obejít jen "žehličkou" to už je zkutečně raritou, navíc zablokovat kartu je standardní postup při krádeži.

Ta kontrola peněz na přejezdu je podle mých zkušeností v rámci EU minimální a pokud nevypadáš jak vágus, tak ti to nehrozí. Trochu problém by mohli dělat v Chorvatsku.

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Ono to doopravdy záleží na individuálních preferencích a zvyklostech každého.

Já třeba jezdívám do kempů a schovávat někde po stanu nebo karavanu tisíc éček když jdu k vodě mě připadá né úplně ideální, navíc nevím jak kdo, ale já na běžnou útratu (tj. moja zmrzlinku a já pivko) 1000 EUR nepotřebujeme. Kemp, benzín a další větší výdaje bez problémů běžnou kartou všude zaplatíš a pak už jen nesmíš mít pin napsaný centrofixem na rubu. Pin se dá obejít jen "žehličkou" to už je zkutečně raritou, navíc zablokovat kartu je standardní postup při krádeži.

Ta kontrola peněz na přejezdu je podle mých zkušeností v rámci EU minimální a pokud nevypadáš jak vágus, tak ti to nehrozí. Trochu problém by mohli dělat v Chorvatsku.

Jo jo, do kempu asi fakt nebudeš potřebovat moc Euro, ale pokud jako my, si zajdeš do pobočky co zprostředkovává ubytování v dané lokalitě budeš požadovat ubytování min. ve 3hvězdičkách tak je to taky jiné.

Já si měním Eura průběžně v roce, podel síly Koruny vůči Euru:P

Ale to snad každej bude vědět kolik bude potřebovat Euro na jeho potřeby:papa

Hlavně ať Ti autí jede, a super zážitky z dovčy ale i z té jízdy, je to paráda!!!:papa

Byl jsem v It 4 roky po sobě a ještě mi to neorzelo, tedy minulý rok, již jsme sedli na letadlo na Krétu, letos zvažuju o5 někam autem....

Odesláno

nechapem co to tu rozoberate za problemy....

1. Zober si hotovost (100-200-500E) Podla toho ci mas zaplateny pobyt, a kolko penazi sa chystas minut. (ak mas plny kufor konzerv a mineralok a piva tak vela toho neminies - este aj dovezies domov)

2. zober si aj kartu (ak budes nieco chciet kupit tak sa hodi. ) Ale odporucam s nou platit a nie vyberat Eurace z bankomatu, tam je totiz poplatok (podla banky cca 150-300 Sk za vyber, je to v percentach z vyberanej sumy. ) Pri plateni kartou poplatky neplatis a mas dokonca vyhodnejsi kurz ako doma (v cudzine sa prepocitava devizy nakup, doma valuty nakup :-)

3. na cestach v Taliansku v pohode, ak si zvyknes na kolony v dopravnej spicke a "tisice" kamionov. Pumpy su kazdych minimalne 50 km, ale vacsinou castejsie. Ceny nafty nikdy neriesim, tankujem ked treba.

Eurace v hotovosti sa ti zidu aj na platenie myta na dialniciach.

4. Daj si pozor na pretazenie (nas minuly tyzden zvazili na rakuskom prechode (BERG) - mali sme zopar sto kilo nadvahu, takze 210Euracov pokuta a poslali nas domov, aby sme to odlahcili. . Tak sme to skusili cez Kitsee - tam chceli vidiet iba pasy. To by tak chybalo aby sme niekde vykladali plny kufor plechovkovych piv... :-)

5. Ziaden hranicny prechod medzi rakuskom a talianskom som nezaregistroval, tak isto ani medzi talianskom a francuzskom.

6. Cestovali sme na noc - takze dobry stav reflektorov je podmienkou. (v podstate je dobre mat komplet auto v 100% poriadku)

7. Ak budes soferovat sam, tak sa neprecenuj - treba robit prestavky a obcas si aj pospat. (My sme isli nonstop z BA (SK) do Saint Tropes vo FR. a striedali sme sa dvaja po cca 300 km.)

Taky mikrospanok ani nevies ako pride....:bojim

Snad ti to pomoze. Netreba sa bat. Proste sa nabal, vystartuj a hura MORE!

Odesláno

dekuji za vyklad.vedel jsem ze mi tu poradite.jenze

mam jeste jednu otazku:jezdite nekdo prez salcburk?kde sjizdite z dalnice pred placenym tunelem a kde se na ni vracite?ma to vubec cenu objizdet pry jsou tam velke fronty?

Odesláno

Vůbec nic neobjíždím, prostě si zaplatim kolem těch 10Eur a v klidu si jedu tunelem. Nač se honit a mit nervy někde po objížďkách když si užívám cestu na dovolenou....:papa

(dej si nový stěrače, často v Alpách jsou silné bouřky a pokud pojedeš v čas kdy všude kolem tebe budou jezdit autobusy a kamiony, určitě nové stěrače oceníš!!!;)

Pamatuji, že jedna taková bouřka mi nedovolila jet rychleji nad 100 Km/h....

Kdy jedeš??? Včera jsme byli u známejch a přemlouvali nás, abychom jeli s nima 20.7. tak asi budu muset dát auto do 100% stavu, třeba se někde potákáme:cool:

Odesláno

Náhodou, známí jezdí s 309 do Chorvatska a v pohodě. Akorát nemají klimatizaci, jinak plná spokojenost. Myslím si, že je to pořád lepší, než jet s embéčkem (Fábie, Favorit apod.):myslim

:myslim

Odesláno
Původně zaslal: palete

jedu 27.7 ale jen do bibione.budu ve splendido apartmanu.cislo mame stejny znacku auta taky jen ja mam 309.stary me staci.je to s nim takovy dobrodruzstvi.

No oni taky jedou do Bibione, sice já už tam byl asi 6x:mad:, ale parta je parta:super

Sice oni tam chtěj být týden do toho 27.7., ale já nevím jestli si nedáme 10dní nebo tak, nějak jsem si na to zvyknul....

Jestli pojedem, rozhodnem se klidně den předem, takže ještě nevím kde budem bydlet páč vždy jezdíme jak se říká na BLINT, je to dobrodrůžo....a tam nějaký solidní ubytování vždy seženeme bez problémů....

309 NO PROBLEM, já jsem byl 2 x 405 a v poho...

Takže silně to vypadá, že bysme se mohli potkat....:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...