Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

S TK je problém. Nemá cenu se s nimi hádat. Měj všechno jak má být a je to taky v TP zapsané a je to v pohodě. Pokud Ti je více jak 15 let a to Ti určitě je, tak by měl vykat. Tak jsi mu měl taky tykat a byl by klid. A nebo se zeptat přímo vedoucího STK, jak je to s oslovováním zákazníků. A to by jsi viděl, co by udělal. Je pravda, že lékárničku nikdy po mě nechtěli (už mám novou!!). Já jsem byl v únoru na TK a nezdáli se jim zadní pneu. Že je sjetá vnitřní strana. Po pravdě je tam cca 3mm a to od DN. Tak jsem se s nimi nehádal, sedl do auta po vrácení protokolu,že se mám do 30 dnů dostavit na opakovanou TK. Dojel do garáže, přehodil na zimní pneu dojel na zpět a TK + známku jsem dostal. Tam byli z toho v šoku,jelikož jsem byl za 20 minut zpět(jestli byli nasraní, to nevím). Zaplatil jsem 60,-Kč a do 02/09 mám klid a pneu mám nazpátek na autě. A vše je v pořádku;);););):super:D:D:papa

Odesláno

To Georginek - proč to neuděláš tou nejjednodušší cestou, která ti tady byla několikrát doporučená - půjč si od někoho kola v rozměru podle svýho techničáku, oprav brzdu a zajeď tam. Jinak to budeš řešit každý dva roky.

Chování technika (vůči tobě) je špatný a je to asi na stížnost, jestli je to skutečně tak, jak píšeš, ale jeho postup při technický mu nikdo nemůže vytknout. To, že jsi předtím někdy prošel, je chyba těch STK, kde jsi byl předtím, kdyby se na to přišlo, asi by měli dost problémy.

Jak jsem pochopil, jsi ještě dost mladý a hoooooodně naivní. Ale nic si z toho nedělej, to by se mělo časem zlepšit. :super

Odesláno
Původně zaslal: Georginek

No to mi ho teda vyndej!!!:bojim Panove stala se mi neuveritelna vec, a budu rad kdyz mi poradite co mam delat.......Po 6 letech jsem byl vykosten z technicke kontroly......Auto jsem koupil pred 4 lety s koly 185/65 r14. Dal jsem tam jeste letnaky original Peugeot 195/50 r15. Ted jsem byl s tema letnakama na technicky a vyrazil me, prej at si je dopisu na technicak. Rekl mi ze mam zajet do Peugeota at mi vystavi potvrzeni ze tam ty kola muzou byt a v Peugeotu na me koukali jak na blazna PREJ ze to nedelaji a nikdy nedelali DAKAR TEPLICE.Ze mam jenom zajit na urad, dat zadost a nechat si to zapsat........:o

V technicaku mam 175/70 r 13 a alternativni rozmer 175/65 r14!!! CO TO TEDY ZNAMENA??? Ze nemuzu jet na technickou ani s jednim typem kol co mam??? 195/50r15 a 185/65 r14????????

ME OTAZKY JSOU NASLEDUJICI!!!

1- Mam na tu technickou zajet znova tam kde mi to proslo minule a nikdo se tim nezabyval??? A LZE jet jinam kdyz mi sundali znamku ze znacky v jinym meste??????

2- To mam jit na urad a jen tak napsat zadost ze chci napsat tyhle rozmery do VT?????? Bez potvrzenii ktery v Peugeotu rikali ze nedavaji?????? NAPISOU MI TO?Prej to na registru stoji 50kc

PS: Nepiste ze mam pouzit hledani to sem udelal ale moudrej z toho nejsem..... Nemam ani doklad o koupi kol ani nic jinyho....kde bych to taky vzal, ze?:myslim

!!!!!!PORADTE PROSIM!!!!!!!:bojim

!!!!!!MOC DEKUJU ZA RADY!!!!!

PS: Teda bejt vyhozenej od zkousky z matiky, materialu,mechaniky, pruznosti to uz sem si zvyknul ale TECHNICKA to je pro me NOVUM ktere nemuzu rozdejchat!!:grr

[upravil dne 5/5/07 Georginek]

Na techniskou můžeš kam chceš, ale pokud tam zajedeš, už jí tam musíš dodělat.. alespoň podle toho co vím.

195/50 R15 na 306 nikdy nebyly. Je rozdíl mezi jednotlivými verzemi 306 v konstrukci brzd, zavěšení a světlé výšky, takže rozhodně na všechny nepatří stejná kola.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: P607Olda

Ostatním příspěvkům se taky dost divím - když technik dělá normálně svoji práci, tak se všichi diví a technik prý je špatný... Myslíte, že by bylo lepší zrušit STK, případně i technické průkazy?

Upozorňuju, že jsem nikde nepsal, že technik je špatný proto, co dělá. Naopak jsem psal, že lékárničku a žárovky mi technik kontroloval taky a nic to se mnou nedělalo. Za "blbečka" jsem jej označil kvůli jeho jednání. A pokud bylo opravdu takové, jak se zde píše, tak to fakt blbeček je. ;)

Jo, naprostej souhlas, napsal jsem to kvuli jednání technika. Ostatně by to z toho mělo být jasny!
Odesláno

takže k těm kolům:

pokud chceš dopsat do TP jiná kola než máš zapsána v TP, tak musíš poslat žádost do peugeotu ČR a oni dají papír, ve kterém josu napsány rozměry kol homologované pro tvůj vůz, s tím papírem zajdeš na úřad a tam ti to podle toho papíru zapíšou.

ale můžu ti předem říct, že peugeot ti v tom vyjádření napíše jen ta kola co už v tp máš.

kámoš chtěl taky na 306 TD 15-ky a ty prostě na to auto nejsou schválený, takže smůla.

jediné řešení je si od někoho půjčit správná kola a pak tam zajet znovu.

jinak tu známku ti strhnul za tu ruční brzdu - závada C, za B-čkovou závadu se dává technická jen na 1 měsíc a během toho měsíce to musíš opravit a přijet zpět, pokud je to ok, dají ti to na 2 roky

dále je fakt celkem dost naivní jet na technickou s kolama co tam nemají být a ještě se divit že tě vyhodil, když to už 2x prošlo. to že ti to už 2x prošlo nikde neříkej a děkuj za to pánubohu.

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: OK406

S TK je problém. Nemá cenu se s nimi hádat. Měj všechno jak má být a je to taky v TP zapsané a je to v pohodě. Pokud Ti je více jak 15 let a to Ti určitě je, tak by měl vykat. Tak jsi mu měl taky tykat a byl by klid. A nebo se zeptat přímo vedoucího STK, jak je to s oslovováním zákazníků. A to by jsi viděl, co by udělal. Je pravda, že lékárničku nikdy po mě nechtěli (už mám novou!!). Já jsem byl v únoru na TK a nezdáli se jim zadní pneu. Že je sjetá vnitřní strana. Po pravdě je tam cca 3mm a to od DN. Tak jsem se s nimi nehádal, sedl do auta po vrácení protokolu,že se mám do 30 dnů dostavit na opakovanou TK. Dojel do garáže, přehodil na zimní pneu dojel na zpět a TK + známku jsem dostal. Tam byli z toho v šoku,jelikož jsem byl za 20 minut zpět(jestli byli nasraní, to nevím). Zaplatil jsem 60,-Kč a do 02/09 mám klid a pneu mám nazpátek na autě. A vše je v pořádku;);););):super:D:D:papa

to máš kliku že ti nekontrolovali lékarničku z roku xx se kterou bys neprošel:D

Z roku 1986 myslím, ale už mám úplně novou!!!;););):papa

Odesláno

Hmm naivni mozna, ale uprime jsem si myslel ze tam ty kola bejt muzou, ze to zas neni tak velkej prestupek:nevim, no......sebrana znamka nebo technicka na mesic to je uplne jedno vyjde to nastejno.....:xvul takze jsem v prdeli tak jako tak.......no dneska jsem sehnal kamose co ma golfa a zimni kola co mam v technicaku...samozrejme letni ma vetsi.... tak mi je zitra priveze......hihi Uz se tesim na ten :D KSICHT toho technika az uvidi ze mam zimni gumy na kolech VW ale s rozmerem co mam v technicaku...:D:D:D:D:D:D:D Kazdopadne pro vsechny co mi to neprejou, proste mam smulu.....kdyz jsem slysel a videl jaky pekace maj technickou a me buzerujou za debilnich 10cm na gumach, z toho se mi chce BLEJT!!!!!!|Jinak vse mam v perfektnim stavu,az na levou zadni brzdu-tam je spatnej samostav....:xvul:xvul Stejne je technicka na PRD protoze kdo ma znamy projde i bez kol...........A je to proste protekce az to boli.......a narazit na debila to je dost lehky........

A reakce na P607Olda---- :potleskJa s nim jednal velice solidne az moc, a jsem velmi milej a hodnej clovek,nerekl,ani nezatvaril jsem se ani jednou spatne........Moje prispevky jsou mozna prisprostly ale to proste jen z toho duvodu, ze sem nastvanej ze musim tejden nez mi opravi brzdy jezdit autobusem............Nebo na motorce..hihi :aut:aut

A ze jsem NAIVNI?????? To me proste sere!!!! Jsem az moc hodnej clovek na to aby si se mnou nekdo vytiral prde.l.........a proste si to priste nenecham libit......... Kdyz vidim jak kazdej podvadi, smeli, krade, a dela pokoutny ksefty a me pak vyhodej za to ze mam jinej rozmer gum nez bych mel mit, tak to JE NEHORAZNOST NEJVYZSIHO KALIBRU!!!! Myslete si co chcete ale ten technik byl proste UPLNEJ NEANDRTALEC!

PS: A nebudu prece zalovat jeho nadrizenymu, ze se ke me choval hnusne, tykal mi, ani me nepozdravil, to proste neni muj styl.........

Vsechno je svinstvo a lidi to trpi :potlesk:potlesk

PPS: A ze mi tady nekdo napise ze se nemam rozcilovat ze mi ten Magor kontroloval pojistku po pojistce a datum lekarnicky------- TO je vrchol drzosti!!!!

FAJN,kdyz UZ---at to tak delaji VSEM a ne jenom VYBRANYM JEDINCUM!!!!!

A KROM TOHO VIM O PRVNI POMOCI VIC NEZ 80 PROCENT RIDICU, tak me proste LOGICKY VYPRUDI KDYZ ME NEKDO ZACNE BUZEROVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A za dalsi krom toho mam vystudovanou vysokou skolu Technickeho smeru-Specializace na dopravni prostredky a ja debil se necham kritizovat nekym KDO MA UKONCENOU NASTAVBU PO ZAKLADCE!!!!!! A jeste mu za to zaplatim 650Kc :o

!!!!Proste jsem velice zklamanej pristupem spousty lidi!!!!!!!!

[upravil dne 6/5/07 Georginek]

[upravil dne 6/5/07 Georginek]

Odesláno

Georginek:

ohledně těch disků z Golfa: musely by se shodovat v:

- rozteče a počet děr

- velikost středové díry

- ET

- a samozřejmě průměr a šířka ráfku

Pneumatiky musí odpovídat typu, který máš v TP, a to včetně rychlostního a hmotnostního indexu (anebo jej přesáhnout).

Já bych tam ty kola z Golfa ani nezkoušel, předpokládám, že alespoň jeden z uvedených parametrů nepasuje. A přezuvat ty pneu z Golfových disků na svoje a pak zpět, to je moc práce (a máš tam správné disky?)

Půjč si od někoho kompletní kola i s ráfky z 306, to je nejjednodušší řešení. Anebo, jestli máš disky správné, tak kup přes internet 4 nové zimáky Barum - levné a dobré, a postupně je dojezdíš.

Já bych volil celkově postup - zajdi do rozumné dílny, kde ti opraví ručku, a ať taky projdou přes STK. Pokud to dělají pravidelně, tak mají větší šanci.

Nechci Tebe, ani jiné účastníky naštvat, ale poradit.

Myslím, že STK má svůj význam, který nás (ČR) posunuje víc do západní Evropy. Pokud technik nad něčím přivře oko, tak je to příjemný bonus - taky se mi to občas podaří, volím spíš mlčenlivý a pokorný přístup.

PS: mám na starosti 20 aut

Jezdím často do Polska, nevěřili byste, kolik linkových autobusů má vyosenou zadní nápravu (jede šikmo), a kouří jak ... Tady by STK neprošli ani náhodou.

S německými TUV a KBA mám taky osobní zkušenosti, v podstatě je to lepší než v ČR, ale to je na delší povídání.

[upravil dne 6.5.2007 P607Olda]

Odesláno

Ty kola z golfa nejsou poznat.....jsou to plechace s tim rozmerem pneumatik, co mam napsano v technicaku 175/60 r 14.....Tot vse..... Takze to prece nikdo nepozna

Prece nebudu kupovat zimaky Barum- kdyz mam jednu sezonu jety SAVY!!! A na letnacich Bf Goodrich Geforce profiler........

PS: Vite jaka je zmena ve stabilite, kdyz prezuju z letnaku na zimaky?? ze 195/50 r 15 na 185/60 r14? A to bych jako mel jezdit na 175/60 r 14 nebo 175/70 r 13??? To uz proste ze zvyku nejde.....:roll

Samozrejme reakce na Polskou dopravu to je znama vec....Sam jsem byl nekolikrat v Jizni Americe ve Venezuele a tam by si mohli piskat kdyby auta a doprava byla alespon z 30 procent takova jako v POLSKU!!!!! A to bezesrandy!!!!!!!!:D:D:D

A to vam rikam- KDO NEUVIDI VENEZUELSKOU DOPRAVU NA VLASTNI OCI-NEUVERI!!! Ja sem taky neveril:mrk ale pak:o

Odesláno

Moje pochybnost je v tom, že Oktávka (a Golf?) mají 5 děr.

Starší Golf měl 4 díry? a rozteč 108? a vnitřní díru nevím kolik? Jinak to tam nepůjde.

ET taky technik pozná - nevím, jestli má Golf stejný jako 306.

Odesláno

komisar: díky:super

to bude potřeba pořádné kladivo, aby to tam narval, a zahnuté šrouby:bojim

vysvětlení:

306 středicí díra - výstupek má 65 mm, a šrouby budou mimo díry, na rozteči 108 mm

Odesláno

Hele a jeste jedna otazka, kdyz tam dam na plechacich 185/60 r14 a v technicaku mam 175/65 r14 je to takovej velkej rozdil? Muze to projit?:myslim

promiň , ale nedá mi to nenapsat. protože si to nenecháš vysvětlit.

"ty máš místo mozku z piva kostku!!!"

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Hele a jeste jedna otazka, kdyz tam dam na plechacich 185/60 r14 a v technicaku mam 175/65 r14 je to takovej velkej rozdil? Muze to projit?:myslim

promiň , ale nedá mi to nenapsat. protože si to nenecháš vysvětlit.

"ty máš místo mozku z piva kostku!!!"

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ale ja si to necham vysvetlit, ale vase rady typu sezen si nekde kola s gumama co tam maj bejt----mno je to fajn rada ale NENI TO VUBEC JEDNODUCHY NIKDO TAKOVY KOLA S GUMAMA NEMA:D:D:D:D

Odesláno

Nemůže.

Leda nějak po haluzi, po známosti, ale to teď není Tvůj případ.

A ještě teda upozorňuju, že ty disky z Golfa na 306 nepůjdou.

Neznáš někoho, kdo má taky 306?

Odesláno

No znam ale bohuzel jsou moc daleko.....a tyhle kola co tam maji byt tak proste nikdo nema...vsichni maji vetsi nebo mensi..........a doma mame 8 aut a ani s jednim se to neda prehodit....a kamosu se ptam asi uz 4 dny a nikdo nema....ani na aute......tehnle rozmer.......Prave proto se snazim najit nejaky jiny vychodisko.......

Jdu ted do mesta koukat na hokej na platno- PESKY:bojim

Jinak diky za reakce kdyz vas jeste neco napadne tak napiste!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...