Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera sem byl na revizi plynu. Když mechanik nastartoval a začal tůrovat motor,tak sem si všimnul,že jde malinko kouř z měrky oleje a z výfuku šel dost bílej kouř. Jako bych něco tušil,tak sem dneska vstal o pár hodin dřív a šel zkontrolovat olej. Z oleje mám pěkný kafíčko se smetánkou (voda v oleji). Dneska táhnu auto do servisu. Doufám,že bude špatný jenom těsnění,ale i tak oprava vyjde na 6-7000 (výměna těsnění,srovnání hlavy, vyklepání ventilu, případně i výměna kroužků) + výměna oleje. Nedej bože,aby byla prdlá palice, to bude oprava minimálně 2xdražší. Už mám toho auta plný zuby. Začínám mít k němu averzi. Jestli se někdy dostanu ke koupi dalšího,tak už nechci žádnej starej vehikl a nejspíš už ne ani peugeot. Asi je to ve mně, mám nějakou smůlu na auta. Neřeknu,kdybych mu dával kouř,ale sem na něj až moc hodnej. Znám spoustu lidí, co si koupí auto za 30,jezdí s ním jak prasata a bez problémů....

Odesláno

mozna uz sem to tady psal, nevim, mozna je problem s LPG - plyn ma vetsi teplotu spalovani, timpadem vic trpi hlava + tesneni, je to kruta dan za to, ze jezdis za polovinu ... bavil sem na tohle tema s jednim clovekem, co dela Fordy a ten rikal, ze u nekterejch novejsich motoru treba i vlivem LPG praskaj nejen hlavy, ale i ventily ... snad me neceka podobnej problem, mam taky v planu LPG, hodne zdaru ... hribe ;)

Odesláno

M.a.R.i:

to máš teda smůlu. Co teď? Zkus i variantu - sehnat jiný motor. Pokud by byla prdlá hlava, tak určitě.

Můj soukromý názor - LPG bych nechtěl, to už raději naftu. Jednak kvůli parkování v garáži v rod. domě, a jednak jsou s tím problémy.

Servisák, ke kterému chodím, se k LPG taky tak staví (negativně), stejně jako ke všem neorigo úpravám - tyhle dodělávky prostě neopravuje. Protože jsou s tím problémy.

Jestli chceš jezdit lacino, tak diesel bez turba (a na rychlost zapomeň).

Odesláno

no, pratele, ja sem se s touhle otazkou zabejval hodne - na LPG jezdim uz cca rok (stara sierra 2.0), v minulosti sem mel taky deisely 1.9TD a taky HDI, z tehle vsechn moznosti vychazi LPG jednoznacne nejlevnejc ! a hlavne ma clovek k dispozici i dobrej vykon, navic sehnat zachovalyho staryho 10 letyho diesela je nemozny (maj vsechny 300 a vic tisic, ikdyz maj na tachometru 120 tis. jko vsechny auta v cechach na prodej nezavisle na veku) zatimco starej 2.0 benzin sezenes za babku v bezvadnym stavu (nejde jenom o motor, jde o stav celyho auta - podvozek ... atd.) navic stary diesely sou traktory, co si budem povidat ... LPG s sebou sice prinasi problemy, ale to zalezi hodne na typu auta - proste nektery motory to berou v pohode, nektery nikoli, kazdopadne sehnat benz. motor na 10lety auto neni az zas takovej problem jako treba na stejne staryho diesela, navic cena je srovnatelna s jednou navstevou servisu (treba vymena par veci na predni naprave ...) A v neposledni rade - ceny LPG se sice hejbou s cenou benzinu, ale rozhodne ne tak drasticky - si srovnejte cenu benzinu v zime a v lete v dobe dovolenejch (27 vs. 34 kc/litr) ... hribe ;)

Odesláno

P607Olda : To s tou výměnou motoru mě už taky napadlo, vyšlo by to stejně, možná i levnějc a navíc tenhle motor už může bejt dávno za zenitem. A třeba si tam mohl dát agregát z MI,ale zase na druhou stranu tenhle motor má nový rozvody,pumpu,svíčky,filtr,hadice... Navíc by se jinej motor musel upravit na LPG. A jeden člen mi tady nabídnul hlavu za 1000,-, tak to je ještě přijatelné. A navíc při mý smůle koupím nějakej vylítanej brak.

hribe: Plyn mi taky vyhovuje, možná do něj půjdu znovu,ale určitě nechci zastaralej BRC systém,ale ten modernější,kde jde plyn přes benzínový vstříky, je napojen na lambdu apod. Prostě je to řešeno stejně jak benzín. Co mám já BRC,tak mi to přijde dost nešťastný a proto to ani nejede. Je tam jenom natáhlá hadice z ohřívače plynu do trubky mezi vzduchovým filtrem a váhou vzduchu. Když sem tu hadici opravoval,tak mi nezbylo nic jinýho než se smát. Vstřík plynu je vyřešen tak,že je tam železná obruč asi s 10 dirkama a tudy se plyn dostává do motoru :nevim.

Odesláno

M.a.R.i: A myslíš, že bys byl ochotnej nějakej ten peníz připlatit a pořídit novější systém LPG do stávajícího motoru (jde to, to vím) nebo tohle po opravě prodat se ztrátou a pořídit třeba 406, byť starší model?

EDIT: Myslím, že je to pořád rozumnější volba, než cpát pořád love do benzínovýho auta, u kterýho ještě nejsou vychytaný všechny mouchy na vstřikování benzínu, natož plynu...:myslim

[upravil dne 12/5/2007 Dundee]

Odesláno

to Dundee: Jakto myslíš,že nejsou vychytaný všechny mouchy na vstříkování benzínu? Už sem se ptal na tu přestavbu, pokud bych si tam nechal dát jenom elektromagnetickej ventil spojenej s lambdasondou,tak to vyjde na 4000,- a co mi říkál člověk, co se tím živí,tak to nemá cenu. A pokud bych si to nechal přestavět na novější system,který využívá benzínový vstřiky,tak by to vyšlo na 25-300000 :bojim.

Poslední dobou pořád přemýšlím o prodeji a že bych si koupil něco jinýho, jenže byl bych schopnej koupit něco maximálně tak za 60000, což bych si asi moc nepomohl, koupil bych jenom o 3roky mladší 406 a stejně bych nejspíš do ní něco nasypal. Tak na tomhle autě jsou udělaný brzdy,spojka,rozvody a další a další serepetičky,tak snad už po týhle opravě bude sloužit jak má. Přeci není možný,abych měl pořád takovou smůlu. Tohleto auto mi nejspíš zůstane na hodně dlouho a pak už bych chtěl koupit něco skoro novýho, jenže pokud zůstanu na škole,tak to bude trvat ještě 3-4roky,takže bych jiný auto koupil za nějakejch 5-7let :nevim. Ale pořád mlsně koukám po V850 T5, což bude asi taky pěkná kasička.

Odesláno

No myslel jsem to tak, že elektronika u Peugeotů v týhle době ještě nebyla tak vymakaná a dost věcí nebylo tak spolehlivejch jako v dnešní době. Platí to jen pro benzíny, diesely jsou úplně jiná kapitola, proto by se ti možná vyplatil nějakej poslední TD ve 406ce nebo benzín novej model 406...

Odesláno

jj, jenže to by museli bejt prachy. Jelikož studuji VŠ a přivydělávám si jak to jde na brigádách ,tak jsou moje finance dosti omezené. Stejně největší držák byla 205GRD, co sem měl před tímhle. Tomu člověku co sem ho prodal,tak za rok a něco co ho má,tak na auto nešáh, olej nemění,rozvody neřeší, po měsíci co auto odemne koupil nejspíš odešlo těsnění pod palicí, do teďka ho nevyměnil, motor začne vařit, doleje vodu a jede dál a kupodivu to autu ani moc nevadí :). Nedávno mě těžkou nehodu, auto stálo 2měsíce na místě, nabili sme baterku a chytnul na 1.pokus :cool:. Měl sem si ho nechat, sice vypadá dost otřesně (zašlej lak, 5.dvěře maj jinej odstín, drobná koroze, bylo to bourany zepředu,zezadu, hozený na střechu) ,ale jinak je to dříč.

Odesláno

to M.a.R.i. - no, ja mam v planu si poridit SGI LPG - primej vstrik plynu, tady v Praze se to da poridit ve dvou firmach okolo 30 tis. se vsim vsudy vcetne toridu ... ztarsi BRC Just II mam v Sierre - vim jak je to reseny, je tam hafo veci kolem sani, klapky, krokovy motorky ... celkove je to v motoru docela bes, nicmene nadruhou stranu musim rict, ze sem s tim v zivote nemel problem, pokles vykon temer nepocituju, akorat je trochu znat pokles kroutaku na nizkejch otackach ... nicmene ja to nemam na zavody, ale na bezny jezdeni ;) a u pumpy neplatim nikdy vic jak 4 kila ;) hribe ;)

Odesláno

Před chvilkou sem mluvil s mechanikem. Tak hlava naštěstí prasklá není, jenom těsnění bylo v čudu. Pro jistotu vyměnil i stířací kroužky (na jednom válci byla přpeklina) a těsnění u ventilů :myslim. Když sem se ho ptal jak motor vypadá,tak prej je v pohodě,tak snad ještě něco najezdí.

Odesláno
Původně zaslal: M.a.R.i

Před chvilkou sem mluvil s mechanikem. Tak hlava naštěstí prasklá není, jenom těsnění bylo v čudu. Pro jistotu vyměnil i stířací kroužky (na jednom válci byla přpeklina) a těsnění u ventilů :myslim. Když sem se ho ptal jak motor vypadá,tak prej je v pohodě,tak snad ještě něco najezdí.

Tak vidíš to je dobře... snad bude dobře sloužit a bezproblemů....

Jinak já jsem se svojí 405 docela spokojený.. jezdí docela dobře.

Odesláno

ja mel 405 rok 91, necelej rok a asi po tejdnu co jsem ji mel se mi objevila voda v oleji,byla zkroucena hlava,oprava myslim okolo 5000. Pak uz jsem s tim jezdil do servisu pravidelne kazdej mesic,neustale s tim neco bylo. Kdyz se mi objevila voda v oleji po druhy tak uz se mi do opravy nechtelo,prodal jsem to za par tisic a koupil P 206 rok 2000 a jsem spokojenej :super

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak s autem sem najel cca 1300km a dá se říct,že zatím panuje relativní spokojenost. Voda se neztrácí, startuje to, jede to... Ale zase to vypadá,že mi odešel krokovej motůrek na škrtící klapce. Dával sem tam cca před 6měsíci starší ze 406. Tak budu muset koupit novej. Taky se mi moc nezdá spotřeba, budu muset nechat zkontrolovat lambda sondu, a nebo je možný,že když jsem tankoval na jiný,než obvyklý benzíně, že mě trošku ošidili nebo sem natankoval nějakej sajrajt.

Ale vypadá to,že mi nakonec zůstane. Do konce prázdnin by už na něm měli být Mi16 nárazníky, prahy, T16 křídlo + zadní čirý světla. Jestli se budu dostatečně otáčet,tak možná zbyde i na zatmavení skel a na angels eyes.

Sem zvědavej jak dlouho mi opojení vydrží.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Jelikož má 405ka definitivně dosloužila (už se mi v tom nechtělo vrtat, takže šla z domu), tak jsme si pořídili Opla Vectru Caravan 2.0 16V, 100kW, oproti p405 váží o 300kg víc, o to hůř jede.. :( Zkoušel jsem na stejném místě zrychlení jako s P405 a je o 4 sekundy pomalejší.. :myslim

Jsou tam větší kola, což dynamice taky nepřidá.. Ale vypadá to lépe.. :super

post-0-14109595930127_thumb.jpg

Odesláno

No vidíš,tady je ta lví síla:Dno nevím jestli je možný jak říkaš dostat z 2.0l(89kw),,jen"190km/h,protoze my měli starej model 405 s předělanym motorem(puvodne DDZ-80kw)následně blok s hlavou z 1,6(BDY-65kw) a vstřik původní z DDZ a na dalnici jsme dali lehce přes 200km/h

Takže tahle kombinace z motorů mohla konat tak 70kw,protoze v porovnani s 1,6 origo(65kw) bylo naše GRI daleko živější:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...