Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P605, D1, 219km/h?, 3 body a 4000kč

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Supersonic

Původně zaslal: orgacek

já myslím že to co říká zoby je nejblíže pravdě, ale jak říká Ok406 měl bys mít právo na důkaz, zkusím se poptat výš

Ne úplně, protože i když s pokutou nesouhlasíš, tak ji stejně dostaneš a teprve potom se můžeš odvolávat, v tom má pravdu OK406. Jde to potom k přestupkové komisi, kde se to všechno řeší, jestli to bylo oprávněné, atd. Potom je problém, když neuspěješ, napálí ti to i s výlohama:nevim Ale rozhodně má pravdu v tom, že byl "milosrdnější" než jiní a nechal to takhle;)

To dtyrkas: Díky, alespoň to vím, ale stejně si tm od té doby dávám pozor:roker:D

nene, zaplaceni pokuty je priznani viny. Klidne muzes rict policajtovi, ze s ni nesouhlasis a nic platit nebudes. Akorat pokrci ramenama a posle to do prestupkoveho rizeni.

Odesláno

Oprava. Sem se přehlíd.

Tak, tak, odmítnutí uhrazení pokuty je tvý plný právo, akorát že pak může být eště hůř. Zaplacením pokuty/převzetím složenky toto právo ztrácíš.

[upravil dne 26.4.07 Ferin007]

Odesláno

To all: samozřejmě omluva:mad:To bylo podle starého zákona, na místě nic neplatit, odehraje se vše až ve správním řízení, ale to už může být odměněno podstatně jinak:nevim

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

nadruhou stranu si myslim, ze se zaplacenim vyhnul dalsimu trestu, pac je tim pripad vyresen

Přesně tak, měl jsi štěstí, že si potkal "dobré" příslušníky.. Protože tohle je na řidičák ! Pokud jsi dostal jen pokutu, tak máš z pekla štěstí.. Dokonce jestli se nepletu, tak tohle se nemělo vůbec řešit na místě, ale automaticky ve správním řízení !!! Kde ti měla být udělena výše pokuty - samo že vyšší, a měl jsi dostat zákaz řízení.. To co píšeš o tom, že jsi neviděl důkaz, je pěkná kravina. Kdyby tě něměli změřeného, tak tě nezastavují.. A STéčka samozřejmě kameru se záznamem na HDD mají.. Takže by ti ho rááádi ukázali.. Tím že jsi převzal složenku si v podstatě souhlasil s proviněním i s trestem. Můžeš si maximálně stěžovat na postup a třeba i na oblečení příslušníka, ale výši pokuty už nijak neovlivníš.

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

nadruhou stranu si myslim, ze se zaplacenim vyhnul dalsimu trestu, pac je tim pripad vyresen

myslim ze ne, ze za 3 body je automaticky ridicak na pul roku, jeste nejspis probehne spravni rizeni...:(

Odesláno

Vubec si nestezuji, pokud mi zustane ridicak, jsem spokojen. Psal jsem to jako zajimavost a chtel vedet jak to pujde dal, tim myslim, jestli se me to jeste nejakym zpusobem dotkne.

Zarazilo me pouze to, ze vzdy kdyz mi nekdo rikal, ze ho zmerili, tak dostal fotku se vsim vsudy, ja ji nedostal a pak to ze jsem dostal 3 body misto 5 - nestezuji si, jsem jen prekvapen - asi pro to mi rikal, ze mam dnes stesti..

Uvidim co bude dale, jestli neco prijde z magistratu, pokutu uhradim a budu cekat jestli jeste neco prijde..

Prijit o ridicak na jeden rok za prekroceni rychlosti se mi zda dost drsne, myslím, že tam bylo napsáno, že bych ten stejny prestupek musel spachat 2x a vice do jednoho roku..

Odesláno

Pechy: plati co, co jsem napsal vyse... Podle mista prekroceni rychlosti a km/h bys dostal pul roku - rok papiry do cistirny.

Resit, co je drsne a co ne ztraci smysl, takovy je zakon, pokud nechces prijit o papiry, tak nejezdi "v obci o více než 40 km/h anebo mimo obec o více než 50 km/h"...

pri "překročení rychlosti v obci o více něž 20 km/h anebo mimo obec o více než 30 km/h" 2x za rok mas papiry v cistirne...

Pokud jedes tak rychle, ze mas 5b, tak je to bez debat...

viz ten odkaz, co jsem daval, je to tam dost sruzumitelne...

:super

Odesláno

Tak asi takhle....Podle toho co autor psal, tak jel jako prase (ale s Pěžotama to občas jinak nejde,že? :D). Pokud ho zastavila hlídka v Mondeu, tak tito v 99% záznam jeho jízdy měli, protože vybaveni na to jsou. V tomto případě je překročení dost velký, tudíž by hrozila maximální sankce (už několikrát zmiňována). Policisti nejsou povinni ti fotku ukazovat či ti ji dávat, pokud o to nepožádáš. Jestli to vyřešili 4.000,- na složenku a řekli ti 3 body, tak jsou dvě možnosti-buď se v bodech spletli a do evidence se ti poté zanese správný počet bodů (5), nebo spíše ten tvůj přestupek oficiálně řešili jako něco jiného, za což mohou dát pokutu 4.000,- a jsou jen tři body (skutkovou podtatu jsi podepisoval na složence). Pokud jsi dostal složenku, žádné správní řízení již nebude, pouze když nezaplatíš, půjde po tobě finančák. A pokud chceš, proti pokutě se lze v současné právní úpravě odvolat (ačkoliv na ní je napsáno že ne) ale v tvém případě bych byl plně spokojen, protože pokud se odvoláš, tak policisti možná dostanou nějaký kázeňský trest (napomenutí,výtku...) ale tebe pak ohodnotí dle pravidel a to budeš koukat. :papa

[upravil dne 27/4/07 Hhonza]

Odesláno

Kamarád teď měl v tunelech v Praze 6x překročení rychlosti, z toho 2x to vyšší a zbytek ty nejnižší (teď nevím jak to bylo, jestli do 20 a nad 20 nad limit nebo tak nějak), pokutu platil jen jednu, ale body mu vzali všechny.

Odesláno

Policajti nejsou povinni na místě tu fotku ukázat ani v případě, že o to požádáš. Když nebudou chtít, neukážou vůbec nic, a uvidíš ji až u správního řízení. Nicméně na požádání se s ní většinou pochlubí.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Policajti nejsou povinni na místě tu fotku ukázat ani v případě, že o to požádáš. Když nebudou chtít, neukážou vůbec nic, a uvidíš ji až u správního řízení. Nicméně na požádání se s ní většinou pochlubí.

Tohle jsis vycucal z prstu? Pokud záznam mají, jsou povinni ti ho na požádání předložit. A nesnaž se mě přesvědčovat o opaku. :papa

Odesláno

Pokutu jsem dnes uhradil. Uvidime, jestli to bude mit dohru. Pokud nebude, je to jedine dobre.

Cely tento topic bych bral jako varovani pro vsechny bez antiradaru ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...