Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrej,

mam v aute instalaci z autodaria sony cdx gt200, ktery mi instalovali v servisu a ktery mi pozdeji ukradli. Ted sem si koupil novejsi model sony cdx gt414u.

Normalne bezi, ale pokud zvysim hlasiteji radio nebo pustim hudbu z CD tak se vypne a zase zapne. Snad kdyz to prekroci nejakou hranici zateze, tak padnou pojistky ci tak neco. Nejsem odbornik.

V instalacnim manulu pisou 3 moznosti zapojeni. a) Spinane, b) stale a pak c) jeste jedno. Podle schematu mam kabely v zapojeni a) coz by mohl byt problem, ale nejsou lehce prepojitelne do zapojeni b), coz me znervoznuje, tak bych rad slysel vas nazor.

Diky

Odesláno
Původně zaslal: fabicz

Dobrej,

mam v aute instalaci z autodaria sony cdx gt200, ktery mi instalovali v servisu a ktery mi pozdeji ukradli. Ted sem si koupil novejsi model sony cdx gt414u.

Normalne bezi, ale pokud zvysim hlasiteji radio nebo pustim hudbu z CD tak se vypne a zase zapne. Snad kdyz to prekroci nejakou hranici zateze, tak padnou pojistky ci tak neco. Nejsem odbornik.

V instalacnim manulu pisou 3 moznosti zapojeni. a) Spinane, b) stale a pak c) jeste jedno. Podle schematu mam kabely v zapojeni a) coz by mohl byt problem, ale nejsou lehce prepojitelne do zapojeni b), coz me znervoznuje, tak bych rad slysel vas nazor.

Diky

V zapojení to pravděpodobně nebude, myslim že se přiliš zahřeje koncovej stupeň a vypne tepelná ochrana. Pokud by tomu bylo opravdu tak jak říkám, je to na reklamaci. Pokud by bylo zapojení přehozené tak by ti nedrželo nastavení rádia a naladěné stanice, prostě by se po vypnutí kličku nastavení smazalo, a zároveň by se rádio po vypnutí klíčku nevypnulo
Odesláno

Zkontroluj kabely k reprákům.

Rádio má 8 výstupních svorek pro 4 repráky a žádné kabely k reprákům se nesmějí spojovat navzájem ani na zem (ani ty zdánlivě \"zemní\").

Možná to předchozímu rádiu nevadilo, ale tomuto to vadí.

Jestli zadní repráky nemáš, tak kabely - výstupy od rádia - musí zůstat nezapojené.

Obrázek svorek a barvy kabelů např. zde:

[upravil dne 4.3.2007 P607Olda]

Odesláno

Autoradio ma vystup 4x50W jako predchozi model (a 4x26W podle nejaky DIN normy). A zvladaj 4-8 ohmu.

Zadni bedny maji jmenovity vykon 55W a 4ohmy. Predni od vyrobce auta nevim. *1

Pokud vypnu zapalovani, tak se vypne i radio, nastaveni zustava zachovano.

Pokud se \"samorestartne\", tak se pamet vymaze.

Pri vypnutem radiu da volume max, coz je 34, pri zapnutem radiu/usb tak asi 18, zalezi na hudbe. CD se mi uz ani neroztoci *1, vcera se jeste do volume 10 slo.

Vsechny kabely k bednam i k ISO konektoru vypadaji fyzicky v poradku zapojene. Hrani si s fadem predni/zadni leva/prava nema vliv na samorestartovani, pouze se zvysi volume pri kterem se samorestartuje tak na 24 *1 - tedy problem nemuze byt v nejake bedne. BTW vsechny bedny hraji dokud nedam volume vice.

*1 I presto ze neznam vykon prednich beden, tak jejich ztlumeni nema vliv, stejne tak samotne roztaceni CD mechaniku restartuje.

Nejake dalsi napady? Nebo reklamovat?

Diky

[upravil dne 4.3.2007 fabicz]

[upravil dne 4.3.2007 fabicz]

Odesláno

Prověř ještě zapojení reproduktorů u ISO konektoru ve spojení s radiem, jestli ze nekříží nějak mezi sebou, a ještě zjisti jestli se někde , třeba u reproduktoru nemuže konektor dotknout kostry, muže být těsně u plechu dveří a potom by to mohlo při vibracích při vyšší hlasitosti udělat. Pokud hraje potichu tak hraje pořád?????:myslim

[upravil dne 4/3/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

Pokud hraje potichu, tak hraje porad.

\"Pri vypnutem radiu da volume max, coz je 34, pri zapnutem radiu/usb tak asi 18, zalezi na hudbe. CD se mi uz ani neroztoci, vcera se jeste do volume 10 slo.\" - jsou plus minus hodnoty volume pri kterych se restartne. Pokud necham hrat jen jednu libovolnou bednu, tak to jde az k 24, pak se tez restartne.

Zda se ze v bednach to nebude.

Odesláno

Jěště tu je možnost, že je poškozený kabel a při dotyku + na kostru (plech) se zkratuje koncový stupěň. Zkusil bych jiné rádio, pokud to bude dělat tak hledej v autě..nebo běž rádio reklamovat.

Měl jsem prodřený kabel u pantu na 205 a při jakém kolik pohybu rádio nehrálo ( svítilo atd), tedy zkrat

Odesláno

Zkus odpojit svorkovnici reproduktorů a pustit rádio bez zátěže. Jestli bude fachat, roztáčet cédo a podobně bude problém nejspíš v koncovém zesilovači rádi nebo špatném zapojení reproduktorů. Ještě by mohl být problém v nedostatečném napájení rádia. (Slabá baterie, bludný proudy v kabelážích apod.):super

Odesláno
Původně zaslal: fabicz

Pri odpojenych bednach se pri roztaceni CD restartne.

Já bych to reklamoval, to je fakt divný, leda by byl někde porušenej přivod proudu a prostě se to na okamžik přerušilo. Nemáš možnost to změřit voltmetrem jestli nedojde na napájení rádia k výpadku?? Nebo testni to radio v jinym autě

[upravil dne 4/3/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

Moze byt problem v privode +12V. najlepsie to zistis tak,ze vyskusas druhe radio. Alebo si pripoj voltmeter alebo aj len malu ziarovku {12V 2 az 4W} najskor na jeden +12V privod a kostru a potom na druhy privod a kostru.Skusaj pridavat hlasitost, a sleduj ci moc klesa napetie - eventualne moc blika ziarovka. Trosku napetie klesat moze, ale pokles o 2 az 3V znamena vypadnutie radia.Voltmeter treba ale rucickovy - digital nestihne ukazat kratkodoby pokles.

Odesláno

Tak clovek, kterej mi montoval to bejvaly radio rikal ze autem to nemuze byt, hmm, tak ze to pujdu reklamovat, v eshopu rekli at se obratim na sony, v sony servisu rekli at prijedu, ze to muze byt klidne autem.

V sony servisu, to zkousel na voltmetru a napeti neklesalo nijak zasadne, ani pri restartovani (mel digitalni VM). Tak se zdalo ze je to radiem, zkusil i jiny radio a to to delalo taky. Tak se vtom zacal hrabat vic no, hral si s VM, kostra, bedny a tak. Nakonec po pulhodine rekl, ze je tam to staly napeti pres nejakej zpozdovaci transistor a ze to neutahne, prehodil to do zapojeni b) viz. muj uplne 1. puvodni prispevek a to bylo vse.

Ach jo. Nastesti to bylo za kilo.

[upravil dne 7.3.2007 fabicz]

• O 3 týdny později...
Odesláno

pánové mám obdobný problém, dal jsem si do P206 rádio Panasonic a hraje, ale občas, když ho vypnu a vypnu motor,vytáhnu klíček a znovu ho zapnu, tak se mi restartuje všechno nastavení. A taky když vypnu motor, rádio se mi samo nevypne, hraje dál a vypne se až po chvíli. Neporadíte? Mylsím, že by to mohlo být s propojením v Iso konektoru u napájení, nepamatuji si totiž přesně, jak to tam má být zapojené, tak jsem využil tovární nastavení, ale jak popisujui, blbne to :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dejte si na rádio stále napájení a to samé napětí dejte i na "udržování pamětí" a máte to vyřešeno :D:D. Akorát budete muset při zhasnutí motoru vypínat rádio ručně (nacož se dá po několika vybitích baterky zvyknout :D:D:D)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...