Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zrejme pri tejto rychlosti (otackach kolesa) ma naprava (alebo jej cast) rezonancnu frekvenciu. Staci teda maly nevyvazok aby vybudil relatvne velke vychylky (pri malom tlmeni). Co je jednoznacne konstrukcna vada, pretoze inzinieri musia navrhovat zariadenia tak aby zariadenie (teda v tomto pripade naprava) malo rezonancne frekvencie mimo pracovnej oblasti. Su dve moznosti:

Tuhsia naprava = rezonancia sa posunie do 160 km/ hod alebo este vyssie, najlepsie k rychlost ktoru auto nedosahuje.

Druha moznost je zvysit tlmenie, tak zby vychylky boli nebadatele.

Odesláno

Focus taky kmitá kolem 130 km/ hod. Nahorů 132 dolů 128.P 309 mi to dělala při 128 nahorů a 122 dolů.Prostě co je symetrické, dostatečně tuhé a vyvážené nemůže kmitat. Kvalitní v y v á ž e n í to ř e š í ! Tím chci upozornit třeba na to, že stačí naklepnout ozdobné disky a už se vyvážení nekoná.Necháš stát auto přez zimu v garáží, udělá se nerovnost na plášti, vzniká problém, který tam na podzim nebyl.Odjedeš to vyvážit a 2 dny to je v pořádku. Trochu to projedeš a zjištíš, že se závaží mohou vrátit tam, co byly. Jinak jde jde pravděpodobně o rezonanční pásmo daného auta a větší či menší náchylnost auta nechat toto kmitání projevit se na volantu.Pokud by někdo jezdil často i rychleji, našel by kmitání při i jiné rychlosti.

Odesláno

Jestli vono to nebude něco sofistikovanýho, podobně jak teď mají Citroeny AFIL. Prostě to je tam naschvál (těm, co to nedělá, tak určitě mají nižší verzi :D) a systém ti dá ve 130 km/h vědět: \"tak to by chlapče stačilo, zase uber, nebo bude pokutka!\" :super:D

Odesláno

To fakt ti odišli zadné ložiská? Normálne neverím. Keď som mal voľakedy Favorita, tak aj tam mi vydržali dlhšie. Ja mám 67 tis, dúfam že ma to nečaká.

Odesláno

Na mojí 307 ve 104tis.měněno levé př.ložisko a teď při 113tis.výměna pravého př.ložiska:grr,ale zase mi vůbec nevybruje volant:D:aut,jinak co se týče vzhledu,prostoru a pohodlí tak 307 super:super

307 2.0HDi 110FAP

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

.....Problém může být v tom, že některý pneuservisy používají nějaký blbý mýdlo na nasazování pneumatik a pneu pak po ráfku klouže a posunuje se. Čímž se vyvážení znehodnocuje. Schválně si zkus udělat značku.

Ale no tak :mrk:mrk, o kolik se to \"šouplo\" ?:o:o:o:

Odesláno

Pánové už došoupejte a začněte zase jezdit. Já nyní jezdím na zimních pneu s průmernou spotřebou 5,4 l u 1,6 HDI 66 kW.

Odesláno

To Prco:

nemusíš veriť ale je to tak. Na starom formane, kde som najazdil 235 000 km som o ložiskách ani nevedel. Na Partnerovi som menil predné ložiská pri 92000 km.

Odesláno

Tak jsem včera jel po dálnici a okolo 130 km/hod mi taky vibruje volant, ještě jsem to u žádného auta, co jsem měl předtím nemusel řešit.. není to nic hrozného, ale někdy mě to naštve.

Odesláno

To Minooo

Kde v okoli Trnavy (NR, BA) robia vyvazovanie priamo na aute?

Cez vikend (ak bude cas) skusim urobit frekvencnu analyzu napravy. To som zvedavy.

Ono aj vyvazena guma moze triast (tvar elipsy) ale to hrozi naozaj len u lacnych neznackovychh gum. A kto take kupuje, dobre mu tak, ked si nevazi svoje auto.

Odesláno

Dnes jsem byl nucen prudce zastavit moje rozjeté autíčko, protože mi do cesty vběhnul pes .Nevěřil bych, jak perfektní brzdový systém je u tohoto vozidla. Auto stálo na fleku.Rychlost cca 55 km/h.

Odesláno

Taky jsem překvapený, jak dobře 307 SW brzdí, mám služební Octavii I a ta brzdí nic moc, předtím Opel Vectra a nebrzdílo špatně ale 307 je daleko lepší v brzdění.:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...