Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Leos

Super Diesel Aditiv od VIFu mají na čerpacích stanicích BENZINA a mile mě překvapila i odměrka ve víčku!:super

To u nás mají taky ale nehorázně předraženej, Benzina ho prodává skoro o 40% dražší než v normálních obchodech.

Odesláno
Původně zaslal: lukáš.t

čaute mám kontakt na jednu firmu v olomouci která má toto aditivum,je to velkosklad.....

Prodávají i větší balení? A kolik u nich stojí?

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: lukáš.t

čaute mám kontakt na jednu firmu v olomouci která má toto aditivum,je to velkosklad.....

Prosím o kontakt. Zrovna bych to nutně potřeboval. Děkuji.

Odesláno

Nabral jsem špatnou naftu (20l):grr. Když po načerpání začaly problémy, tak jsem doplnil Shell V-Power a problémy skončily. Po 300km se však vrátily a tak chci zkusit aditivum jako poslední možnost než vypustím nádrž (vylít skoro plnou nádrž se mi nechce a hlavně nemám ani kam). :myslim

Odesláno

Doplnění aditiva do špatné nafty není špatný nápad, zvýšíš cetanové číslo, odstraníš vodu a zvýšíš mazivost nafty.To jsou samá pozitiva, která tě vyvedou od problému.Bohužel nemám ponětí kde VIF v tvém okolí zakoupit.Budu ti držet palce.

Odesláno

K aditivu zasílám všem pro informaci majly s profíkem (původně jsem měl "favouša" proto ten omyl benzín - nafta).

Dobrý den,

uvedený způsob ošetření motorové nafty předávkováním mazivostní přísadou je náhradní řešení, jen pokud nelze zajistit vyčerpání nádrže a natankování kvalitní motorové nafty.

Toto opatření je sice odzkoušené, ale provádíte jej na vlastní riziko s předem neznámým výsledkem.

Z přísad doporučuji vybrat takovou, u které garantuje výrobce mazivostní vlastnosti.

Informace můžete čerpat z nezávislého testu jehož výsledky najdete na: http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf

Rozhodně motoru neublížíte, když jednorázově mazivostní přísadu 2-3krát předávkujete.

Ing. Miloš Auersvald - vedoucí odboru laboratoří

Ústav paliv a maziv, a.s. Praha

tel. 731429194, 321713078, 321750266

fax. 321725288

e-mail: milos.auersvald@upmas.cz

web: www.upmas.cz

Od: myryn.m@seznam.cz

Otázka: Dobrý den,

včera si mi stala nepříjemná událost - když jsem omylem do svého vozidla

Peugeot 306 s motorem 1905 ccm, 60kW, jedná se o "turbodiesel " natankoval

asi 2,5 lt Naturalu 95 a po tomto zjištění jsem nádrž doplnil 43,5 lt Nafty.

Ve vašem "Oddíle pro motoristy" jsem se dočetl o podobném případu (poměr

benzín - nafta byl ale horší 1:4) bylo tam doporučeno ihned nalít do nádrže

tzv. Přípravek do nafty obsahující "mazivostní" přísadu.

Prosím vás tedy o sdělení obchodního názvu tohoto přípravku pod kterým je k

dostání u benzínových pump.

Za brzké vyřízení dotazu děkuji

P.S. Sám odborník nic nedoporučuje, ovšem po přečtení "testu" vychází nejlépe VIF - super letní aditiv. Postupoval jsem dle rady odborníka, vlastně testu - nalil jsem to do nádrže, zatím se nic nestalo (doufám, že to "Pažout" přežije).

Stalo se vám taky něco podobnýho ???

Odesláno

Tak jsem VIF dnes koupil na Benzině v Olomouci na Tabulovém vrchu za standardní cenu 250,-. Je na tom i samolepka vítěz testu. Hned jsem toho nalil do nádrže dvojnásobnou dávku (předávkování prý neškodí), dolil 10 litrů a po chvíli ježdění se auto zase vrátilo k normálu. Doufám, že mu to chvíli vydrží, protože vždy, když na fóru něco pochválím, tak se to pokazí.

Jinak se prý v Olomouci dá sehnat taky tady:

http://www.conetol.cz

Kdysi jsem tam bral oleje a měly je za super ceny :super.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...