dr.snake Posted November 11, 2006 Share Posted November 11, 2006 na volnobehu mi susti nieco zo spojky...ak stlacim trosku spojkovy pedal tak to prestane...co to bude? lozisko?ma nabehane iba 130000km a jazdene zenskou... na almere mam 220000km a az teraz idem menit spojku...uz viem preco cela afrika beha na nissanoch a toyotach:super [upravil dne 11.11.06 dr.snake] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lavak_Bob Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 No práve to môže byť chyba že to jazdila ženská Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.snake Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 no aj mna to napadlo...lebo svajciarky su nie len skarede ale aj blbe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vozataj Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Jojo,to je lozisko...Taky mi to takhle delalo az se uplne vysypalo...takze nevahej a vymen ho... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.snake Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 no neviem asi uz celu spojku s tanierom ked to uz bude rozobrate...uvidim v akom stave bude ale asi vymenim vsetko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vozataj Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Jojo,to poznas az to bude venku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Doporučuju vyměnit celou spojkovou sadu - je to za jednu práci a pak je na dlouho klid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.snake Posted November 17, 2006 Author Share Posted November 17, 2006 vraj to nerobi spojka ale vystupne lozisko na prevodovke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest malicek Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Presne tak snake robi to lozisko na prevodovke,lebo spojkove lozisko huci ked stlacis pedal cize sa opre lozisko o pritlacny tanier a prestane hucat ked das nohu z pedala dole a lozisko v prevodovke huci ked nemas vytlacenu spojku cize hriadel prevodovky sa toci spolu s motorom a pocut to prve lozisko v prevodovke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpetr Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Mi také ševelí ložisko někde od spojky. To ložisko od převodovky mě nenapadlo. K tomuto problému se mi však jakoby natahovalo lanko ke spojce nebo je již natolik opotřebovaný kotouč. Údajně by tam měl být samostavitelný bohden, jelikož jsem nikde nastavení nenašel. Již dvakrát jsem vymezoval vůli na lanku podložkama a pak se cca za necelý týden celá situace opakuje, tj. spojka opět přestala pořádně vypínat a vůle na lanku je znovu, cca 3 až 4 mm. Bohužel jsem si na začátku problémů neodměřil polohu spojkové páky na převodovce, jestli se postupem času v klidové poloze mění nebo je skutečně někde zrada v lanku. Obávám se však, že to bude ale spojka jako taková. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPavel Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Lze takové špatné ložisko na převodovce nějak vyměnit tak, aby to vydrželo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasuba Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Mám taky problém se spojkou. Asi mi umírá lamela v pátek jdu na opravu tak dám vědět. Není náhodou spojkové ložisko ve stálém záběru? to by pak nešvelilo při sešlápnutí pedálu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpetr Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Tak už mám spojku vyměněnou (celou sadu). Rozsypalo se mi spojkové ložisko. Kotouč byl na tom ještě vcelku slušně. Vše asi začalo závadou na spojkovém lanku, u kterého byl nějaký mechanizmus pro korigování vůle. Vlivem tohoto lanka bylo spojkové ložisko stále v záběru a tím došlo k jeho odrovnání. Nyní mám vyměněno i lanko, kde se vůle seřizuje klasicky pomocí matice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djfrozen Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 tak dneska se mi taky vysypalo lozisko kdyz jsem vyjel od baraku tak mi spojka zustala v polovine a 4000 otacek na dvojku a rychlost 40km/h tak si rikam ze ten kousek jeste dojedu ale na posledni krizovatce mi zustala uplne na zemi a auto porad jelo mi nezbylo nic jinyho nez to odtahnout do servisu snad mi to zpravi co nejdriv:( ps spojkovou sadu jsem sehnal za 3500kč + prace takze tak 4500-5000 [upravil dne 17.5.07 djfrozen] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts