Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Už jsem koupil Alessia, ale když jsme to zkoušeli v servisu, sedlo to na předek tak tak. Měli tam i DEZENT P, který je homologován právě pro 407, ale ten tam nevlezl....

Když jsem pro tohle auto zkoušel koupit liťáky, každý prodejce včetně velkých internetových konstatoval : Jó, 407 v 2,0 HDI - tam je problém s brzdiči. Oni ve fabrice montovali, co jim padlo pod ruku a nikdo neví, jaké brzdiče jsou na konkrétním vozidle, takže to, co na jednu 407 sedí v pohodě na jinou se nedá dát. Takže objednej, zaplať, vyzkoušej a když to nebude pasovat, možná to za něco vyměníme a uděláme nový pokus....

• O 4 měsíce později...
Odesláno

No nevím jak vy , ale ja si myslím, že na utě vůbec nevypadají špatně originál kola, protože jsou vždy s uutem sladěny.

Jsem majitel 16´Alu Hortaz a vypadají super :potlesk

Odesláno

U neoriginálních litých kol je problem s brzdiči zadních kol. Jsou dost masivní, ale s originály to samo nehrozí. Nechápu jak si někdo koupí auto skoro za milion a ušetří pár tisíc za Alu kola z blata. Jsou potom docela problemy to vyvážit atd. nehledě na to , že originál Alu disk lze objednat jeden i po pár letech.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Všetkých Vás zdravím.

Chcel by som doplniť svoje skúsenosti po ďaľších najazdených kilometroch. Teraz mám necelých 53tis. km.

1. cca 47tis. km: odišlo riadenie. Oprava (výmena) necelých 70tis. Sk. Chcem poznamenať že svoje auto mám naozaj rád, a šetrím ho = na 95% nejazdím ako ako darca orgánov, ani po jamách (na našich Bratislavských cestách je mrte kanálov, jám; všetkému sa vždy nevyhnem).

2. cca 51tis. km: hlási chybu: vypálená žiarovka. Vypisuje hlavne hmlovku a mnoho iných, niekedy to pípne aj 10x za sebou v jednej minúte (žiarovky sú samozrejme OK).

3. cca 52tis. km: nefunkčný ostrekovač (momentálne som ostrekovač ja)

4. Servo (to nové) vytláča olej cez veko kde sa nalieva = nedostatok oleja a servo vynecháva (dopĺňam aby som sa/niekoho nezabil)

5. Interiér vŕzga stále (zadné dvere, sedačky, volant, strop, niekedy aj palubovka): Toto už ani nevnímam (zapnuté rádio). Btw, v servise to nevedia spraviť.

Bod 2,3 a 4 sa bude riešiť v servise 8.1.08. Potom napíšem čo a ako...

Btw, aj keď mám problémy a niekedy som STRAŠNE nahnevaný a mám chuť to auto hodiť do kanála, moja 407 sa mi zdá čím ďalej tým krajšia :) A keď ju umyjem, som z nej úplne hotový.... (moja žena si myslí že som chorý...). Dúfam, že nie som. :)

Prajem Vám všetkým pekný deň.

post-0-14109597473863_thumb.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

no já o 407 přemýšlel jako o svým dalším autí tak za cca3 roky, ale po tom co sem se tu dočetl je to jako 307 v bledě modrým, takže to nejspíš bude nový mitsu lancer, který je sice menší ale i podstatně levnejší

ps o nový 407 bych za tu cenu ani neuvažoval, spíš o nečem předváděcím za 4 kila

Odesláno

TO cerepce: NO TO JE POMERNE DOST VELA PROBLEMOV NA AUTO S TýMITO KILOMETRAMI....HOVORIS ZE NEJAZDIS AKO DARCA ORGANOV, A PRI TOM V UVODE OHTO VLAKNA PISES ZE BY MOHLO BYT AUTO LEPSIE ODHLUCNENE , PRETOZE V RYCHLOSTI NAD 180 KM/H TO ASI DOST HUCI......TWEN CO CHODI NA 407 CEZ 180 JE DARCA ORGANOV.....

UZ SI NENI TAKY OPTIMISTA AKO SI BOL V UVODE:D:D:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Neřešil jste někdo problém pomalého nástupu turba při akceleraci? Několikrát jsem to reklamoval, ale nikdy se na nic nepřišlo, a bylo mi vysvětleno, že je to víceméně normální. Bohužel se mi ještě nepodařilo to ozkoušet v jiné 407.

Nejakutnější je to při rozjezdu na křižovatce, párkrát jsem už zažil horké chvilky. Je mi jasné, že u turba vždycky nějaká prodleva bude, měl jsem oktávku TDI, jezdil jsem i Mondeem TDCI, ale HDI je tragicky horší. Tak si říkám, jestli to je takhle normální, musí to spoustu majitelů štvát??!! Co vy na to??

Odesláno
Původně zaslal: mARTasP

Neřešil jste někdo problém pomalého nástupu turba při akceleraci? Několikrát jsem to reklamoval, ale nikdy se na nic nepřišlo, a bylo mi vysvětleno, že je to víceméně normální. Bohužel se mi ještě nepodařilo to ozkoušet v jiné 407.

Nejakutnější je to při rozjezdu na křižovatce, párkrát jsem už zažil horké chvilky. Je mi jasné, že u turba vždycky nějaká prodleva bude, měl jsem oktávku TDI, jezdil jsem i Mondeem TDCI, ale HDI je tragicky horší. Tak si říkám, jestli to je takhle normální, musí to spoustu majitelů štvát??!! Co vy na to??

Buď je to normálne alebo máš v prdeli elmag. ventil ovládania turba poprípade snímač kopírovanej polohy turba...Toť najčastejšia choroba týchto motorov :(

Odesláno

Hnusobo, díky za reakci. Ventil mi v servisu kdysi měnili, ale žádná změna. S tím snímačem nevím, řešil jsem to průběžně celou záruku, to už se mi vykouřilo z hlavy.

Pokud je to takhle normální, tak se zdá, že páni inžernýři z Francie trochu dřímou na vavřínech. Ono když v klidu vjedete na křižovatku a nečekaně se na vás vyřítí šílenec zpoza rohu a vy jenom bezmocně dvě sekundy ( v téhle situaci smrtelně dlouhá doba ) stojíte na plynu a čekáte kdy zabere 136 koní, tak na jejich adresu neposíláte zrovna publikovatené výrazy. :bacha A že těhle situací vzniká v Praze poměrně dost mi jistě všichni situace znalí potvrdí.

Člověk má samozřejmě jezdit předvídavě ale za roh fakt kolikrát nevidíte.

Co nějaký chip tuning? V autorizovaným servisu mě od toho odrazovali, údajně je to u HDi na úkor trvanlivosti motoru. Radši ale oželim životnost motoru než svojí vlastní, když to bude v rozumné mezi. Má s tuningem HDi někdo delší zkušenost, tak 100000 km???? Nepotřebuji zvednout výkon, ale hlavně zrychlit reakci turba.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...