Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ftibor - je podle mne nejblíž řešení zkus vyčistit tu odvzdušňovací trubičku, tchán mnel tento problém na fabii . vyčisti a zkontroluj jestle není zdeformovaná .:super

Odesláno

Stejná zkušenost u 405. Když tam tu hadici narvu natěsno, tak taky po nějaké době vycvakne a musím ji povytáhnout. Přitom by s tím neměl být problém, protože moderní stojany mají asi všechny zpětný odvod výparů.

Odesláno

Jen doměnka, ale podle mně máte seknutý ventil na vyrovnání tlaku v nádrži. Přisává vzduch při spotřebě a úbytku paliva, aby nenastával podtlak. Pokud se nepřisává vzduch, tak vzniká tak velký podtlak, který zastaví i motor náklaďáku.

Nevím jak 406, ale Oktávky mají hned na vstupním hrdle tento ventil. Při tankování lze vyklonit tankovací pistoly do pozice kdy tento ventil zmáčkneš, pak nedrží a upouští vzduch z nádrže (správně by neměl, má držet a při tankování se odsává vzduch jen z tankovacího traktu pro menčí ekologickou zátěž na ŽP) a proto pak je člověk schopen narvat do nádrže několik litrů paliva víc. Vlastně se zatopí vrch nádrže, nejsou tam vzduchové mezery a někdy je zatopená i ta odvětrací trubička.

Nejsem si jistý jestli je to i u 406, ale někteří výrobci za vyrovnávací ventil tlaku dávají nádobku s aktivním uhlím, který filtruje eventuelní výpary z nádrže (právě rozdílem a rozpínáním teplot a tím vznikem tlaku v nádrži)

Odesláno
Původně zaslal: ftibor

Vy tu riešíte problém s autom alebo technické riešenie vypnutia pištole pri naplnení palivovej nádrže? To čo máte za problém nie je v tankovacej pištole a v naplnení nádrže. Ne berte to za zle ale si myslím, že vyriešenie technickej problematiky tankovacej pištole nepomôže pre daný problém. Pre takúto diskúziu existuje na fórume \"Pokec\".

[upravil dne 11/8/06 ftibor]

Máš pravdu v tom, že jsme s kuboSEm odbočili od Piwcova dotazu. Na druhou stranu - funkce tankovací pistole s probíraným tématem souvisí mnohem víc, než tvoje poslední dva příspěvky vč. pojednání o tom, k čemu je Pokec. ;)

a propos: Nechtěl by nám Piwec napsat aspoň to, jestli tohle téma ještě čte?

Odesláno

4Ladis: já nevím, jak je to u 405 (to, co popisuješ u Oktávky, 405 asi nemá?). Ale kdyby nefungovalo vyrovnávání tlaku, vznikal by během jízdy podtlak (což asi není můj případ - když odšroubuju víčko, tlaky se nevyrovnávají).

Tohle byla fičura mé střičké Lancie, vždycky, když jsem otevřel nádrž, pěkně to zasyčelo. Nechápu, jak to vůbec mohlo jet...

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: ftibor

Vy tu riešíte problém s autom alebo technické riešenie vypnutia pištole pri naplnení palivovej nádrže? To čo máte za problém nie je v tankovacej pištole a v naplnení nádrže. Ne berte to za zle ale si myslím, že vyriešenie technickej problematiky tankovacej pištole nepomôže pre daný problém. Pre takúto diskúziu existuje na fórume \"Pokec\".

[upravil dne 11/8/06 ftibor]

Máš pravdu v tom, že jsme s kuboSEm odbočili od Piwcova dotazu. Na druhou stranu - funkce tankovací pistole s probíraným tématem souvisí mnohem víc, než tvoje poslední dva příspěvky vč. pojednání o tom, k čemu je Pokec. ;)

a propos: Nechtěl by nám Piwec napsat aspoň to, jestli tohle téma ještě čte?

ano presne tak uznavam aj ja odbocili sme trosku od temi ale v podstate sme rozoberali preco to nejde dotankovat ale zo streny stojanu a ako by sa to dalo teoreticky obist a dotankovat do plna tu nadrz :super
Odesláno
Původně zaslal: rOMIK306xrd

Já bych to viděl tak na 20kg čistého heroinu schovaného v nádrži po předchozím majiteli :D Ale teď vážně: Pokud pistol klape, znamená to, že hladina benzínu v nárži dosáhle až k ní, takže chybu hledej u sebe (nádrž + všechno kolem ní). Pokud je palivoměr ok, znamená to, že plovák v nádrži je na svém maximu = další ukazatel, že chyba bude buď v nádrži, nebo v její bezprostřední blízkosti.

Může to i dělat špatná odvzdušňovací hadička (někde zlomená a pod)

Odesláno

Problém vyřešen: Odsávací hadička byla ucpaná, tudíž se výpary nashromáždily v nádrži a nebylo možno dotankovat do plné nádrže díky \"čidlu\":D na pistoli...takže stačilo vyčistit a jede se dál...díky za pomoc:potlesk:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...