Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi mám možnost koupit nové zimní pneumatiky za dobrou cenu, jediné úskalí je, že jsou rok výroby 2002. Stane se něco s pneumatikou za čtyři roky, jít do toho nebo si na to vykašlat. Jestli nemůžou být steřelé. Asi to je otázka skladování a to nevím jak byly skladovány.

Dík za názory. :potlesk

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

Chlapi mám možnost koupit nové zimní pneumatiky za dobrou cenu, jediné úskalí je, že jsou rok výroby 2002. Stane se něco s pneumatikou za čtyři roky, jít do toho nebo si na to vykašlat. Jestli nemůžou být steřelé. Asi to je otázka skladování a to nevím jak byly skladovány.

No záleží za kolik. jestli je cena všech čtyř za cenu jedné nové, šel bych do toho;):super:papa

Odesláno

No jsou to Barum Polaris a jedna je za 765,-Kč, což je celkem dobrá cena. Ale jak byly skladované a v jakým jsou stavu zjistit asi nejde, po je to přes netobchod, takže loterie co by přišlo. Asi jim tam napíšu ať podaj bližší info a stavu. A myslím že deformované nebudou, snad nejsou muly a uměj skladovat pneumatiky když je prodávaj. :papa

[upravil dne 4.8.06 Xantik]

Odesláno

Rozhodující jsou podmínky skladování. Pokud je pneumatika starší, já osobně se přikláním k názoru že starší pneumatiky při dobrém skladování mají větší dojezd a víc vydrží (guma se odstupem času stabilizuje, vyprchají těkavější látky od výroby).

Datum výroby je uveden na boku pláště, rok a číslo týdne v oválném rámečku.

Je dobré si ohlídat šarži směsi a výrobní závod. Někdy se stane že ti prodejce má snahu vnutit pneu třeba Kléber z Polska a dvě kola ze Španělska.

Odesláno

Jj, to máš možná pravdu s tím vyprcháním těkavích látek. Jo a jsou to Barum Polaris, tu dvojku už jsem odmazal. Normálně stojí jedna cca litr.

No já bych stejně vzal jen dvě na předek, v zadu je mám ještě dobrý.

A předpokládám, že z Polska jsou horší jako vše ostatní, je tak??? Jak to odfláknou a šetří na tom.

Odesláno

No cena dobrá, ale nemáš jistotu v jakém stavu budou.

A co tohle? ...http://www.pneunet.cz/index.php?sekce=pneu_info&ID=3334&m

Odesláno

Barum Polaris, jedna za 765? To je dost o ničem, když jsou 4 roky staré. Novější modely zimních gum nejsou o moc dražší, a jsou o dost lepší.

Odesláno

zimna guma casom tvrdne a to je u nich dost podstatny problem. to je dovod preco sa aj odporuca zimne gumy po par sezonach menit (prip. dojazdit v lete), aj ked este maju dobru vzorku

Odesláno
Původně zaslal: pgrno

zimna guma casom tvrdne a to je u nich dost podstatny problem. to je dovod preco sa aj odporuca zimne gumy po par sezonach menit (prip. dojazdit v lete), aj ked este maju dobru vzorku

Máš recht :super

Odesláno

To neber, Polaris (jedna) chytají šutříky (štěrk) do vzorku a pak jsou hlučné. Ten rozdíl v ceně je zanedbatelný a starší dříve ubývají.

Kup si nové Polaris 2.

Odesláno

K ceně se nebudu vyjadřovat .... stará guma by měla cenově odpovídat. Otázka jestli brát gumy z Polska. Co vím, tak třeba Kléber tam postavil fabriku a jedou podle nových norem, na nové lince, sypou do ní mové směsy. Takže já jezdím už jen na Klebrech a Polský pneu beru jako pneu udělané na lince která je nově postavená, ne jak už to nějaký pátek mastí třeba v jižní části Evropy. Takže kvalita více než dobrá, já jim nemůžu nic vytknout.

Odesláno

no já mám taky polské gumy-DEBICA PASSIO za 700 jedna a nemůžu si stěžovat...je to licence Michelinu a nepřijde mě že by mezi nima a Barumkama byl nějaký podstatný rozdíl...ale to sou letnmí no tak na zimních možná tu kvalitu poznáš víc

Odesláno

Ta cena je fakt o ničem:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...