Daniel61 Odesláno 14. říjen 2025 Odesláno 14. říjen 2025 (upraveno) Ahojte, Mám takovy problem, z ničeho nic na križovatce zdechnul peugeot 307 a už nejde nastartovat. Dotáhnul jsem to domů a kontroloval klasické věci, pojitsky, poté demontoval lištu zda všechny svíčky hazou jiskru - OK, dale odpojil hadicku od benzinu v motoru a kontroloval zda při startovaní podáva benzí a ano tlačí ho čerpadlo při startovaní .. Zřejmě není splněna nějáka podminka pro start... Jedíne co jsme si všimlul, tak když stále startuji proč mám suché svíčky a nejsou mokré od benzinu ? díky za rady Upraveno 14. říjen 2025 uživatelem Daniel61 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. říjen 2025 Odesláno 14. říjen 2025 Ahoj, vítám Tě na Peugeot clubu. Dotaz jsem ti přesunul do sekce 307, kam patří. Původně (před úpravou příspěvku) jsi psal o "domácí" diagnostice. Asi to bude chtít originální diagnostiku a někoho, kdo ví co a jak, jinak to je věštění z křišťálové koule... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 14. říjen 2025 Odesláno 14. říjen 2025 před 5 hodinami, Daniel61 napsal: odpojil hadicku od benzinu v motoru a kontroloval zda při startovaní podáva benzí a ano tlačí ho čerpadlo při startovaní .. Takže tlačí když se po otočení klíčku rozsvítí kontrolky a tlačí i když startér točí motorem? Citovat
hydrostar Odesláno 16. říjen 2025 Odesláno 16. říjen 2025 Kdysi jsem měl stejný problém, ale na dieselu 1.6. Točil, nafta tekla přes přepady, ale motor ani neblafl. Byla to chyba čidla otáček. Citovat
Daniel61 Odesláno 17. říjen 2025 Autor Odesláno 17. říjen 2025 ANo, tlací při otočeni klíčku i při startovaní (benzín) , momentalne proběhla vymena čidla Fázové časování ventilů a i spodní čidlo kliky (kvalitní značky 1800kč).. problém stále přetrvává... Svíčky suché a motor ani nškrkne Na diagnostice stale chyba P0075 - řídicí obvod sacího ventilu 1. řada valců , Myslíte že bych to měl rozdělat a zkontrolovat vačku zda nedošlo k nějaké deformaci ? díky za info Citovat
Daniel61 Odesláno 18. říjen 2025 Autor Odesláno 18. říjen 2025 hmmm, kde najdu přesné značky, jak na vačce tak dole na klice , abych poznal skočení rozvodu.... díky Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. říjen 2025 Odesláno 18. říjen 2025 Podložit motor, sundat držák motoru, shodit kryt rozvodů, točit klikou až na aretační otvor, zaaretovat, zkontrolovat, zda lze zaaretovat vačky. Jen netuším, kde se u tohohle motoru aretuje klika, jestli do setrváku (otvor za olejovým filtrem), nebo je otvor v řemenici. Citovat
Daniel61 Odesláno 18. říjen 2025 Autor Odesláno 18. říjen 2025 (upraveno) Chlapi vše jsem udělal, odstrojil danné věci k rozvodum, Klika na značku a normalně zaaretoval obě vačky.. Tak že rozvody nejsou skočené, problém bude stále někde jinde Nahodou nebýva u benzínu 1.4 16v odpojovač nekde v motoru ? a odpojil privod paliva do valce:: Upraveno 18. říjen 2025 uživatelem Daniel61 Citovat
Daniel61 Odesláno 23. říjen 2025 Autor Odesláno 23. říjen 2025 To se s tím někdo nikdy nestekal tady ? co MODUL POJISTKOVÉ SKŘÍŇKY BSM... nemuze to byt uz tim a nebo konce jednotka s imobilizerem ? Citovat
bfda5 Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor ja když mel 307 pár dní a nešla startovat bylo to proto že jsem vyměnil pouzdro pro klíč bez přetáhnutí toho čipu pro immobilizer. ale tady to asi bude něco složitějšího. no co říká diagnostika apod? jinak @daniel61 tys to už vyřešil ne? když nepíšeš Citovat
davidse Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor Vyzkoušej odpojit baterku + a - na 5 minut a zapojit a nemáš ucpaný palivový filtr Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor (upraveno) Prosímtě kde se vezme na benzínové 1.4 palivový filtr... Já ty tvoje moudra někdy fakt nechápu. Žádný učený z nebe nespad, sám mám ve spoustě věci velký mezery, ale tyhle rady jsou fakt o ničem. Pokud je to vyčetlý origo diag, tak ta chyba odkazuje na rozvody. Skočený, nefunkční VVT. Takže napíchnout na origo diag a kontrolovat, jestli je splněné vše, co je nutné pro start. Synchronizace, immo apod. Zkontrolovat ventil, zda chodí, zda není ucpaný, zaseknutý v otevřené pozici nebo úplně KO, zda je pořádku nastavovač. I tohle může zabránit startu vozu. Ventil je mezi vačkama na straně rozvodů, vedle zapalovací lišty. Pokud hledám správně, měl by mít cca okolo 7-9Ω Tenhle motor je klasická 1.4 16V, spolehlivý, jednoduchý, jediná blbost navíc je systém VVT. Upraveno 1. únor uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.