Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte,

Mám takovy problem, z ničeho nic na križovatce zdechnul peugeot 307 a už nejde nastartovat.

Dotáhnul jsem to domů a kontroloval klasické věci, pojitsky, poté demontoval lištu zda všechny svíčky hazou jiskru - OK, dale odpojil hadicku od benzinu v motoru a kontroloval zda při startovaní podáva benzí a ano tlačí ho čerpadlo při startovaní .. Zřejmě není splněna nějáka podminka pro start...  Jedíne co jsme si všimlul, tak když stále startuji  proč mám suché svíčky a nejsou mokré od benzinu ? 

díky za rady

Upraveno uživatelem Daniel61
Odesláno

Ahoj, vítám Tě na Peugeot clubu.

Dotaz jsem ti přesunul do sekce 307, kam patří.

Původně (před úpravou příspěvku) jsi psal o "domácí" diagnostice. Asi to bude chtít originální diagnostiku a někoho, kdo ví co a jak, jinak to je věštění z křišťálové koule...

Odesláno
před 5 hodinami, Daniel61 napsal:

odpojil hadicku od benzinu v motoru a kontroloval zda při startovaní podáva benzí a ano tlačí ho čerpadlo při startovaní ..

Takže tlačí když se po otočení klíčku rozsvítí kontrolky a tlačí i když startér točí motorem?

Odesláno

ANo, tlací při otočeni klíčku i při startovaní (benzín) , momentalne proběhla vymena čidla Fázové časování ventilů a i spodní čidlo kliky (kvalitní značky 1800kč).. problém stále přetrvává... Svíčky suché a motor ani nškrkne 

Na diagnostice stale chyba P0075 - řídicí obvod sacího ventilu 1. řada valců , Myslíte že bych to měl rozdělat a zkontrolovat vačku zda nedošlo k nějaké deformaci ?  díky za info 

Odesláno

Podložit motor, sundat držák motoru, shodit kryt rozvodů, točit klikou až na aretační otvor, zaaretovat, zkontrolovat, zda lze zaaretovat vačky. 
Jen netuším, kde se u tohohle motoru aretuje klika, jestli do setrváku (otvor za olejovým filtrem), nebo je otvor v řemenici.

Odesláno (upraveno)

Chlapi vše jsem udělal, odstrojil danné věci k rozvodum, Klika na značku a normalně zaaretoval obě vačky.. Tak že rozvody nejsou skočené, problém bude stále někde jinde 😕 Nahodou nebýva u benzínu 1.4 16v odpojovač nekde v motoru ?  a odpojil privod paliva do valce::

Upraveno uživatelem Daniel61
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

ja když mel 307 pár dní a nešla startovat bylo to proto že jsem vyměnil pouzdro pro klíč bez přetáhnutí toho čipu pro immobilizer. ale tady to asi bude něco složitějšího. no co říká diagnostika apod? jinak  @daniel61 tys to už vyřešil ne? když nepíšeš

Odesláno (upraveno)

Prosímtě kde se vezme na benzínové 1.4 palivový filtr... Já ty tvoje moudra někdy fakt nechápu. Žádný učený z nebe nespad, sám mám ve spoustě věci velký mezery, ale tyhle rady jsou fakt o ničem. 

Pokud je to vyčetlý origo diag, tak ta chyba odkazuje na rozvody. Skočený, nefunkční VVT. Takže napíchnout na origo diag a kontrolovat, jestli je splněné vše, co je nutné pro start. Synchronizace, immo apod. Zkontrolovat ventil, zda chodí, zda není ucpaný, zaseknutý v otevřené pozici nebo úplně KO, zda je pořádku nastavovač. I tohle může zabránit startu vozu. 

Ventil je mezi vačkama na straně rozvodů, vedle zapalovací lišty. Pokud hledám správně, měl by mít cca okolo 7-9Ω

Tenhle motor je klasická 1.4 16V, spolehlivý, jednoduchý, jediná blbost navíc je systém VVT. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...