Ice-man Odesláno 18. září 2025 Odesláno 18. září 2025 Ahoj. Mám problém s palivovým čerpadlem. Vytáhl jsem konektor pod sedačkou z čerpadla, cvaknul jsem si přes diagbox relátko a naměřil 12V. Tak jsem myslel že jdu na jisto a koupil nové čerpadlo. Po připojení zavrčelo a pak zase nic. Abych to zkrátil, na pojistkové jednotce jsem vytáhl konektor kam vede vodič na čerpadlo a po měření s žárovičkou jsem zjistil, že je na kontaktu sice 12V, ale při zátěži žárovička jen mžourá. Předpokládám že bude vypálené relátko. Věděl by někdo které to je? Ještě jsem tu jednotku nerozebíral, myslíte že to relátko půjde přeletovat? Nebo, neznáte někoho kdo by ty jednotky repasoval? VIN: VF36JXFVJ21546946 Díky. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. září 2025 Odesláno 18. září 2025 (upraveno) Ne, v těhle jednotkách je to zalitý. Mění se kus za kus. Resp občas se to povede rozebrat, ale není to moc nedestruktivní cestou Upraveno 18. září 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ice-man Odesláno 22. září 2025 Autor Odesláno 22. září 2025 Ahoj. Dneska jsem se k tomu zase dostal. Otevřu dveře a slyším palivové čerpadlo, tak jsem zkusil nastartovat. Dvakrát motor blafnul a pak už zase jen točí. Dál už se čerpadlo nerozběhne. Opět jsem zkusil vyndat konektor kde je palivové čerpadlo a měřit. Na pinu v BSM po sepnutí relé přes diagnostiku asi 5V, žárovička na zkoušečce sotva mžourá. Tak jsem zkusil vyndat pin z konektoru a připojit na baterii. Čerpadlo běží. Tak jsem zkusil nastartovat s takto zapojený čerpadlem, ale jen točil a nechytl. Po smazání chyb a startování, diag. vypíše tyhle chyby. Myslíš že bude BSM v háji? Vrakáč a zkusit jinou? Díky. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. září 2025 Odesláno 22. září 2025 (upraveno) Ještě mrkni na pojistku č.5 v motorovém prostoru. Oxidace, prasklina. Je společná pro vše co ti píše chybu. Poměrně velká náhoda. Upraveno 22. září 2025 uživatelem VojtouNerCZ Ice-man ohodnotil 1 Citovat
Ice-man Odesláno 23. září 2025 Autor Odesláno 23. září 2025 Ahoj. Ty pojistky musejí být všechny pod napětím po zapnutí klíčku, nespínají se až při startování, je to tak? Takže dnes jsem měřil a pojistky č. 5, 10 a 11 jsou po zapnutí klíčku bez napětí. Nezměřím nic ani voltmetrem. Ani na pinu toho čerpadla není nic. Díky. Citovat
jarokare Odesláno 23. září 2025 Odesláno 23. září 2025 Napětí na ně jde chvilku po zapnutí zapalování, pak až po startu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2025 Odesláno 23. září 2025 jinými slovy--zapneš klíček a čerpadlo natlakuje palivo na určitý tlak a pak se vypne..., po nastartování motoru poklesne tlak paliva a čerp. se znovu zapne..., proto pokud měříš proud na konektoru čerpadla, potřebuješ pomocníka který zapne klíček a ty měříš, bo po cca 3-5 vteřinách se dodávka proudu do čerpadla vypne (když nebudeš startovat) Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Ice-man Odesláno 23. září 2025 Autor Odesláno 23. září 2025 Výstup na palivové čerpadlo jsem si zapnul diagnostikou. A na pojistkách č. 5, 10 a 11 není napětí ani těsně po zapnutí klíčku, ani při startování. Takže vyměnit BSM? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2025 Odesláno 23. září 2025 BSM ovládá relé, které ovládá paliv. čerpadlo, takže může být kaput i to relé , ale počkej co napíšou povolanější Citovat
Ice-man Odesláno 24. září 2025 Autor Odesláno 24. září 2025 Ahoj. To relé palivového čerpadla napájí pojistky č. 5 a 10 a zároveň napájí i vstřikovače atd. Zkusil jsem přes pojistkovou odbočku přivést napájení přímo z baterie na pojistku č. 10. Zapne se palivové čerpadlo a motor normálně nastartuje. Teď je otázka. Mám jednotku s označením 9661682680 BSM-L02-00. Musí sedět i to 10ti místné číslo? Díky. Citovat
Ice-man Odesláno 19. říjen 2025 Autor Odesláno 19. říjen 2025 Ahoj. Takže aby toho bastlení nebylo v autě málo, tak jsem zkusil relé vykuchat a naletovat na kontakty klasickou patici s 40A relé. Pod BSM jednotku je místa dost. Na vrakovišti mi sice nabídli jednotku za 2000Kč, ale bojím se že bude relé taky před smrtí. Co jsem koukal po internetu tak je to celkem častá závada. Díky za pomoc. VojtouNerCZ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.