pegas27 Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 ahoj mám dotaz mam týden riftra 2025 nechal jsem.tam z výroby webasto a na Černém Mostĕ když me ho předávali, tak jsem dostal 1 ovladač a tady to máte, to samé in k tažnému nic nemám ,když jsem tam volal tak prý žádný typ.list výrobní číslo webasta nedávají a ze si to mam sehnat na webastu,když vlastne nic nevim Máte někdo prosim nějakou zkušenost s webastem z výroby. Předem diky Vláďa tohle je druha koupě nového riftra a musim říct,že před 5lety se chovali úplně jinak Citovat
BubakGS Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 (upraveno) ...mam Webasto dodatecne dodelavane, ale stejny typ, co tam je i z rovnou z vyroby - s vyjimkou toho, ze s nim nepocita infotainment a nemuzu si ho programovat na tom tabletu v aute. Jinak ovladac (ten druhy temer klicek k autu) Telestart TT5 Evo je fakt jen jeden. Snaz se ho neztratit, novy stoji pres 5 tycek.... Upraveno 1. září 2025 uživatelem BubakGS Citovat
pegas27 Odesláno 22. září 2025 Autor Odesláno 22. září 2025 a ovladas ho přes telefon,nebo to nejde a diky za odpověď Citovat
BubakGS Odesláno 24. září 2025 Odesláno 24. září 2025 @pegas27 @duuri ... mam Thermo Top Evo 5 - pry to same, co tam dava fabrika a k tomu dalkovy ovladac a programator Telestart T100 HTM (takovy ten dalsi klic jak od auta). Sadu na ovladani telefonem (nabizeli) jsem si tam dat nenechal - to by byl dalsi ranec navic a ja nemam pravidelne cesty... poste zapnu Webasto tim klickem - ma to dosah skoro kilometr a za chvili jedu... duuri ohodnotil 1 Citovat
perito Odesláno 15. říjen 2025 Odesláno 15. říjen 2025 Webasto z výroby jsem měl a taky jen jeden ovladač... Co mě vadilo, že jsem neuměl topení pustit, kdy jsem chtěl - třeba při stání někde. Vyhřálo před startem auta - to bylo super, ale jinak jsem ho neuměl ovládat - třeba už je teď lepší... Citovat
BubakGS Odesláno 16. říjen 2025 Odesláno 16. říjen 2025 (upraveno) @perito ..to je divny... ja treba kdyz nekde cekam a nechci vrcet motorem ... kliknu tim klickem (Telestart T100 HTM) a normale si to zapnu - mam to defaultne nastavene na 30 minut .... a topime.... .. dokonce se tim "klickem" da programovat kdy a v kolik to ma zapnout.. jen je to teda hrozny opruz.... nejdele jsem s tim takhle na miste topil asi hodinu a pul a v pohode ... kdyz to po 30 minutach prestalo, kliknul jsme si znova a hura.... Upraveno 16. říjen 2025 uživatelem BubakGS Citovat
VilémC Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Ahoj všem, mám aktuálně stejný problém / dotaz. Nový Rifter 2025, dodání v prosinci a webasto z výroby. Nějak jsem po pravdě automaticky čekal za ty prachy, že to bude včetně nějakého ovládání typu nastavení teploty, ovládání mobilem nebo tak něco. Chápu tedy správně, že nic takového v tom není? Tzn. umí to jenom zapnout zatopit a vypnout? Citovat
BubakGS Odesláno 9. leden Odesláno 9. leden Mam webasto dodelane dodatecne. Pokud si pamatuju, kdyz jsem auto v roce 2020 konfiguroval a objednal (pak mi Peugeot objednavku zrusil bez nahrady), tak webasto z fabriky bylo napojene na ten utrzeny tablet (infotainment auta). Tam se dalo nastavovat, planovat a tak. Nebyl k tomu zadny dalkac nebo tak neco.... Citovat
VilémC Odesláno 18. leden Odesláno 18. leden Ok, díky asi musím víc prozkoumat ten "tablet". Ještě jedna hloupá otázka. Webasto je evidentně napojené na standardní baterii. Máte někdo vyzkoušené jak dlouho na ní vydrží běžet, aniž by jí to vycuclo moc? Já nějak naivně očekával, že k tomu bude nějaká druhá baterie, na kterou pojede to topení. Citovat
MJSytic Odesláno 18. leden Odesláno 18. leden Vždycky záleží na kondici baterie. Výhoda je, že webasto si jí hlídá, takže v případě nízkého napětí se buď nespustí, nebo vypne, pokud k poklesu dojde během vyhřívání. Stejně tak nejde zapnout, pokud je v nádrži málo paliva - svítí rezerva. Já mám nastavenu délku vytápění na 30min a je to rozumný poměr mezi spotřebou, a jak je auto vyhřáté/rozmrazené. Nicméně, když bylo na horách -10C a auto tam stálo pár dní, tak bylo potřeba cca 45min, než se to nahřálo natolik, že jsem nemusel "škrábat". Baterka i tak bez problémů (Exide 4roky stará). Citovat
oddie Odesláno 18. leden Odesláno 18. leden Webasto samo žere asi 3A. Případný kabinový větrák podobně, takže za pul hodinky běhu to sežere do 4Ah, nic co by standardní baterka nedala. Druhá baterka by byla třeba, kdybys jej chtěl mít trvale zapnuté třeba pres noc. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 19. leden Odesláno 19. leden ... mam Webasto nastavene na 30 minutovy interval, nejdelsi dobu jsem si v zime na miste topil cirka hodinu a pul ... 3x zapinal ... a v pohode. Citovat
David_Traveller Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor Ahoj všem, mám prosbu, je to trošku od tématu, ale zkusím štěstí. Namontoval jsem do auta druhou baterii LiFePo 100Ah a rád bych na ji připojil přes diodový spínač od Victronu, k originální startovací baterii, s tím, že díky vyššímu napětí LiFePo se topení bude primárně napájet právě z této baterie. K tomu bych chtěl stejným způsobem připojit i okruh ventilátorů, které si vezmou podstatně víc než samotné webasto (mám ve voze originál teplovodní topení Thermotop Evo z výroby) a tak bych chtěl maximálně šetřit startovací agm baterii. Ve voze mám namontovaný 40Ah Dc-Dc nabíječ i s možností dobíjení LiFePo ze solárů. Auto chci využívat i k přespávání, a nezávislý zdroj, který je trvale k dispozici na nabíjení mobilů, notebooku, kompresorové lednice či nezávislého topení mi přišlo docela fajn, tak jsem se do toho pustil. Mám vše hotové, jen potřebuji zjistit, z jaké pojistky je v autě jištěno napájení webasta a z jaké jsou jištěny ventilátory, které spouští právě webasto. Byl by mi s tím někdo schopen pomoci radou? Obrázkem? Schématem? Mám Travellera z roku 2020, diesel 2.0 BlueHDI, 130kW, ET8 Citovat
Péťa Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor Ahoj. Na zjišťování těchto informací tady máme speciální vlákno. https://www.peugeot-club.com/forum/197-servisni-historie-a-nahradni-dily-podle-vin-kodu-peugeot-citroen/ Je pouze pro členy klubu - členem se staneš - tady. https://www.peugeot-club.com/store/product/127/?utm_source=banner&utm_medium=banner&utm_campaign=nastuptedopeugeotclubu pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
freedom3990 Odesláno 21. březen Odesláno 21. březen Ahoj, chtěl bych se zeptat, na jakou vzdálenost vám originální Webasto jde zapnout? Všude čtu, že by dosah měl být až 1 km, ale prodejce mi tvrdil, ze si myslí, že to zapnu tak na 10-15 m. Ale přijde mi to jako blbost. Bylo by skoro nevyužitelny pro spoustu lidí. Diky za odpovědi. Citovat
BubakGS Odesláno 25. březen Odesláno 25. březen Pokud mam primou viditelnost, tak s cerstvou baterkou v klicku (Telestart T100HTM) tak těch pul kilometru spolehlive. Dal jsem to nezkousel... freedom3990 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.