Charlie 607 Odesláno 5. listopad 2025 Autor Odesláno 5. listopad 2025 Pomalu se prokousávám tím webastem, zapojený by to mělo být podle přiloženého schema. Tak nějak už vím co a jak. Kabeláž co k tomu mám má jen jedno relé (K3), ale s tím si poradím, dozapojím druhé (K3.1). Ale podle schema je na kostře k druhému relé odpor R1, nevíte někdo hodnoty, ať vím co sehnat? A další věc je dioda D1, ta se předpokládám musí taky doplnit. Tak opět co mám sehnat? Díky. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. listopad 2025 Odesláno 6. listopad 2025 (upraveno) jestli myslis tu diodu na rele K3 tak vetsinou byva v rele integrovane pokud ne tak staci jakoukoliv je to tam jen proti zpetnym proudum (standartne byva 1A) EDIT: aha ted koukam ze ona tam je jeste jedna - ale tam by to melo byt pdoobny nejaka A1 pro bezpecnost muzes asi pouzit i 3A (na ebay je original v prodeji 3A !!! ) a jeste jeden poznatek odpor by mel mit pry 2,7 Ohmu trochu malo ale mozna to je jen na snizeni napeti pri nastartovani EDIT2: nebo tenhle ?? Upraveno 6. listopad 2025 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2025 Odesláno 6. listopad 2025 (upraveno) To zapojení je teda docela divoký, to bych si asi udělal svoje. 307 s auto klimou by snad měla mít řízení větráku elektronicky, ne? Že to vyřaděj a jen prdnou do série odpor... edit ad odpor, už z toho zapojení je jasné, že to musí být sakra výkonový odpor, proč udělali takový nesmysl, když do jiných aut dávají IPCU, netuším... 307 nemám, jestli někdo tušíte, co obsahuje ten "GR", podělte se. Upraveno 6. listopad 2025 uživatelem oddie Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. listopad 2025 Odesláno 6. listopad 2025 (upraveno) Zajímavý, na předface s auto klimou nic takovýho nemám. Jen pokud plánuji zapnout bufík, tak musím nastavit ofuk na sklo (logicky) a ventilátor na klima panelu nastavit na max. Nebo jsem si toho nevšiml. Zejtra bych měl mít trochu čas, mrknu pod palubku, jestli tam odpor najdu, případně jakej. Upraveno 6. listopad 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. listopad 2025 Autor Odesláno 6. listopad 2025 Tak je to 20let starý zapojení, tak kdo ví. Našel jsem tu na fóru tenhle popis, montováno do 406 s digi klimou: "Dodělal jsem zapínání ventilátoru, už se zapne při zapnutí nezávislého topení, takže kromě motoru to vyhřeje i interier. Je tam pár relátek který připojí k ventilátoru 12V, zároveň odpojí přívod 12V od jednotky digiklimy, připojí odpor 3kohmy mezi slabý vodiče ovládání ventilátoru a odpojí tyhle vodiče od jednotky digiklimy. Takže ventilátor se točí - malé otáčky. Při zapnutí klíčku do polohy 2 se relátka přepnou a ventilátor řídí jednotka digiklimy." Umělá inteligence říká odpor 1kohm 0,25W. Jinak v návodu uvádějí nastavit teplotu na HI a ofuk čelního skla. U Ducata se mi nejvíc osvědčilo na sklo a na nohy. Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2025 Odesláno 6. listopad 2025 V 806 mám své vlastní "IPCU" vyrobené z časovače 555, v Ulysse jsem se dočetl, že stačí nějaké nízké napětí, nemusí být střída, tak je tam lupnutý mám pocit 3V stabilizátor a odporový dělič. A samozřejmě relátka, které přepojí napájení a řízení otáček na stálé plus. Tady bych to vyzkoušel taky tak, nejprv za běhu motoru zkusit změřit, kolik je při požadované síle foukání na řídím pinu napětí, v druhém kroku vyzkoušet, jestli stačí stálé nebo jestli je to řízené šířkou pulsu, a pak to podle toho vyrobit. Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. listopad 2025 Autor Odesláno 6. listopad 2025 V jiném montážním návodu pro 307 je ten odpor i uveden, 0,9ohmu standartní. Což tedy odpovídá odkazu co sem dal @Havlicek.Lukas takže ten bude asi správný, i když teda ta cena není zrovna lidová (je tam k tomu teda druhé relé, konektor a pár kablíků). Havlicek.Lukas ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 10. listopad 2025 Autor Odesláno 10. listopad 2025 Ještě se vrátím k displeji pal. pc jak jsem tu psal. Po několikerém resetování už ukazuje správně a spotřeba přesně sedí podle tankování. Jinak teda když jezdím své obvyklé couračky - manželku do práce, děcka do školy, moje pojížďky, nákupy, atd tak si vezme 10,5l a to bych řekl že jezdím s lehkou nohou. Po dálnici na tempomat max. 110km/h 41.km D5-D0-66.km D1 si vzal 6,9l a za 473km mix dálnice okresky 7,8l. Jinak Webasto jsem rozebral, čekám až dorazí sada nových těsnění. Řídící jednotka vypadá jak nová, všude sucho. Lehce vyčištěn hořák a příští týden se snad dostanu na montáž do auta. Auto o víkendu doplněno o 6. sedadlo, podařilo se mi sehnat ve stejném čalounění, tak snad časem seženu ještě jednu. Já se tam teda nevejdu, ale manželka celkem v pohodě. Takže použitelné to pro nás je. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2025 Odesláno 10. listopad 2025 Jakej máš interiér? Mám tu černý látkový navíc. Spotřeba tak nějak odpovídá. Žralo nám to okolo 7.5-8 litrů kombinovaný. Dělá to ten automat, 807 s 2.0i v automatu mi žere při popojíždění po městě a krátkých trasách okolo 16l/100. Když se s tím ale vyjede na dálnici, a jezdí mezi městama (po dálnici jezdím 110km/h tempomat, protože při 130 už to zase žere jak tank, a mám jen 50l plynovou nádrž+nějak v tomhle autě nemám potřebu ject rychleji), jezdím za 9l. Citovat
Charlie 607 Odesláno 10. listopad 2025 Autor Odesláno 10. listopad 2025 (upraveno) Jo já s tím tak nějak počítal že si to v automatu vezme. Větší obsah, těžší auto oproti Corse 1.2 a ta mi brala 7,5 v manuálu. Holt daň za pohodlí. Sedačky mám tyhle: Ale já to nijak zásadně nepotřebuju, těch 6 mi stačí, jen že když by se naskytla, tak bych doplnil ať to mám komplet. Ony tyhle do kufru moc v nabídce nejsou, většinou to někdo nabízí a je z toho sedačka z druhé řady. Upraveno 10. listopad 2025 uživatelem Charlie 607 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2025 Odesláno 10. listopad 2025 Tak já mám taky sedáky ze druhé řady v kufru, pasují tam, tak jsem se nějak nezatěžoval tím, shánět přímo do třetí. Jo, tak tyhle nemám, ty jsem měl v 307 s automatem, jsou hezký, ale blbě se shání. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. prosinec 2025 Autor Odesláno 3. prosinec 2025 Doplňena výbava v autě o sněhové řetězy. Jako doposud jsem je nikdy nepotřeboval, ale kdo je připraven, není překvapen. Vykoukli na mě Pewag Sportmatik originál zabalené ještě s pečetí. Je to sic starší model, ale za 500 českejch jsem po nich skočil. No a taky příčníky na hagusy, originál Peugeot, maj už něco za sebou, ale mě ještě poslouží. Hafity, PaKr a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Charlie 607 Odesláno 11. prosinec 2025 Autor Odesláno 11. prosinec 2025 Ráno mi potkala hláška Gearbox Faulty. Po znovunastartování se už neobjevila. Teď jsem to napíchnul a je tam chyba tlaku oleje. Byl požadovaný 3.9 a skutečný 3.6 viz foto z dia. Na co se mám připravit? Vyměnit olej (na který jsem se ještě nedostal) aby byla jistota správné hladiny, nebo selenoidy? Co jsem si tak všiml tak v mrazu první řazení celkem kopalo, jak se to trochu ohřálo tak už řadila plynule, teď jak je teplo tak nekopne vůbec. Jinak se mi tentokrát povedlo nakonfigurovat změny co jsem chtěl - vypnutí denního svícení (konečně můžu zhasnout auto když stojí nastartované) a vypnout senzor deště (takže páčkou dolu jen jednou setře což mi maximálně vyhovuje) a taky snad vypnutí signalizace nezapnutých pásů. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 (upraveno) Rozdíl 0.3 bar je ještě relativně OK (normální odchylka je 0.05-0.3 bar) . Začni kontrolou správné hladiny oleje. Pak následují ventily (u face 307 už by měly být modernizovaný, ty tolik neodcházej, ale u naší 307 face taky zaklepaly) . Ty převodovky za studena kopou. Tlakový senzor to spíš nebude, to by hlásilo požadovaný tlak např 3.6 a naměřený 8 a více barů. Jinak proč face 307 bereš přes pp2000? Na to je lepší diagbox Upraveno 13. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. prosinec 2025 Autor Odesláno 13. prosinec 2025 Vidím to stejně, vyměním olej ať je jistota správně hladiny a uvidí se. PP2000 používám protože zatím nic jiného nemám. Ještě jsem se nedostal k instalaci do nového ntb a jsem rád že aspoň tohle funguje. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 (upraveno) Tak zjisti hladinu, pokud nebude OK, vylejt co půjde, srovnat ATF3. Pokud to bude v pořádku, tak zas vylejt, doplnit správně ATF3... Klidně 2x, ať se zbavíš starého oleje. Pokud nechceš dělat proplach. Tsn origo PSA olej je dávno překonanej ATFkem. Používal ho i Renault do DP0 a funguje lépe.. Jinak origo je mobil lt71141 Upraveno 13. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. prosinec 2025 Autor Odesláno 13. prosinec 2025 Jo ten LT71141 mám v servisce když dělali výměny. A ty tam dáváš tedy co přesně za olej? Ono to od znovunastartování funguje zatím normálně. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Já dávám červený ATF3. Jestli s tím teď nechceš mít tu práci, klidně doplň to LT. Pak uvidíš. Jo, ono někdy to udělá, a pak podle toho čím to je, Případně kolik chybí oleje, se to neozve klidně půl roku. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. leden Autor Odesláno 23. leden Celou dobu byl s převodovkou klid a tento týden opět hlásila chybu. Děje se to vždy za studena, pokud je auto ohřáté, řadí úplně normálně a chybu nevyhodí. Dneska jsem dolil 0,5l oleje, srovnal hladinu, něco málo tam asi chybělo, ale tak pár deci, ještě odměřím co odteklo. Na N požaduje tlak 2,7bar a tlak kolísá od 2,65 do 2,75bar. Ventil 100% Na D požaduje 3,1 bar, ale tlak je jen 2,7bar a ventil ukazuje 73-74% Na R požaduje 4,6bar a tlak je 4,1bar, ventil na 64,4% Bude tedy chyba v selenoidech? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden Odesláno 23. leden (upraveno) Hoď sem screen s rozkliklou chybou. D a R je už docela na hraně. Upraveno 23. leden uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.