Hafity Odesláno 30. červenec 2025 Odesláno 30. červenec 2025 Hej hola! Máte někdo zrealizovanou bioklimatickou pergolu? Má cenu o tom přemýšlet? Citovat
RichVa Odesláno 30. červenec 2025 Odesláno 30. červenec 2025 Neteř jí má asi 14 dní, takže zatím žádné dlouhodobé zkušenosti. Jen první poznatek: po dešti nedávej najednou lamely do kolmé polohy pokud nechceš spršku. Postupné pomalé naklápění je v pohodě - voda stačí odtéct. Ale možnost úplného zakrytí nebo "volného" nebe luxusní. Má stahovací boční zakrytí - na slunce OK, jen opatrně na hlavu když ho někdo stáhne jen kousek. Také pomůže na vítr, což se hodí např. při večerním posezení. Jako po prvních testech - hezké, praktické, drahé jen je to třeba dát k "modernímu" baráku - proto to u mě na chalupě asi nikdy nebude. Hafity a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Ajdamek Odesláno 30. červenec 2025 Odesláno 30. červenec 2025 Kamarad ji ma u domu, kdyz jsem se ho ptal, jak casto pouziva naklapeni, tak mi odpovedel, ze to za 2 roky jeste neodklopil Citovat
Pepito Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 Klasická, vlastnoručně postavená pergola postačí. Milan+, regius a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Hafity Odesláno 31. červenec 2025 Autor Odesláno 31. červenec 2025 No mně na to místo praží od 12 hodin až do večera slunce.... Tak nějak si nedovedu představit jak by tam bylo dýchatelno například pod polykarbonátem.... Charlie 1 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 @Hafity máš na mysli určitě polykarbonát na střeše, že? Protože ta moje fólie lze smotat a pod stříškou zajistit páskem suchého zipu. Citovat
Hafity Odesláno 31. červenec 2025 Autor Odesláno 31. červenec 2025 @Pepito : ano, myslel jsem zastřešení polykarbonátem. A aby tam půl dne stříkala vodní mlha mi taky nepřijde ideální.... Pepito ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 @Hafity koukni tady a kdyžtak Ti mamina udělá cenu ,jináč v dnešní době už bych do dřeva nešel. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 (upraveno) A to "tady" je kde? Upraveno 31. červenec 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 (upraveno) Má to v sz Už si musím pořídit nějaký nový foun, už to nejde podle představ. Upraveno 31. červenec 2025 uživatelem Milan+ Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.