radimovic Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 Peugeot 207sw, 1,4vti, 2009. 170000km. Motor začal žrát až 1,5l oleje na 1000km.Blíží se STK a mechanik mě straší, že neprojde emisema. Doporučil mi ještě zkusit přípravky od Metabond jako poslední možnost.Motor se krásně pročistil, auto teď super jezdí, ale olej žere stejně, pořád smrdí, svítí kontrolka motoru(asi lamda). Motor má nejspíš stočené kilometry. Je mi líto auta se zbavovat,výměna motoru podle více mechaniků je ekonomický nesmysl. Nemáte někdo s tímhle problémem zkušenosti? Případně kontakt na konzultace na automechanika blízko Opavy, Ostravy?? Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 ahoj, tyhle motory prostě žerou olej, oprava drahá-nesmyslná-, poradím leda ,českou uličku', nebo nechat přejít STK přes servis--mechanika VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 19. červenec 2025 Odesláno 19. červenec 2025 Aby ta výměna motoru měla funkční význam, tak by to chtělo koupit funglovku - a to asi platit nechceš a kupovat tenhle motor na vrakovišti - proč tam to auto asi skončilo? jo můžeš mít štěstí, ale bude to stejná šance, jak na první ve sportce. Takže souhlasím s @ozzy56 - nechat udělat stk přes mechanika Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. červenec 2025 Odesláno 19. červenec 2025 Tyhle motory, krom spousty jiných problémů, trpí na ovalitu válců. Takže většinou žerou olej přes kruhy. Netuším, zda je vůbec možné tyhle motory případně převložkovat, ale finančně to smysl nedává. Motor z vraku na tom bude stejně a nový je nesmysl. 207 jen se starou dobrou 1.4 kfx a 1.6 nfu. Citovat
radimovic Odesláno 19. červenec 2025 Autor Odesláno 19. červenec 2025 před 15 hodinami, ozzy56 napsal: ahoj, tyhle motory prostě žerou olej, oprava drahá-nesmyslná-, poradím leda ,českou uličku', nebo nechat přejít STK přes servis--mechanika STK vždy řeším přes automechanika, ale po velkém skandálu s opavskou stk , kde prošlo snad 100% aut, už “pomoc” mechanika nepomůže.. Děkuji všem za komentáře, peugeota čeká vrakoviště a mě shánění “ nového” auta, což s mýma 201 cm a “zádama” bude trošku omezenější výběr.Během 5 let to bude třetí likvidace peugeota.. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červenec 2025 Odesláno 19. červenec 2025 pokud motor jen žere olej a jinak je auto OK, nevrakoval bych ho, myslím, že STK je i jinde než v Troppau Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 19. červenec 2025 Odesláno 19. červenec 2025 Ahoj,měl jsem v autě motor 1,6 vti.120 HP a přesně to samé. Auto jsem kupoval nové Citron C3 Picasso. V 85tis.km najednou spotřeba oleje 3/4 litru a během 2000 tis.km to byl 1,5 litru. Než bych to opravoval tak jsem to dal do bazaru. Za 4roky provozu prodělekl 270 tis.kc. tímto jsem byl z motorů VTi vyléčen. Hlavně nekupuj zajíce v pytli z vrakarny. Prevlozkovat by to mělo jít,ale ruku do ohně za to nedám. Tak hodně štěstí a čauky Hardy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.