Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau mám peugeot 205 grd 1.7 1985 a bývalý majitel se o něj nestaral a všechny filtry jsou zaprasene jak něco a nevím jaká je velikost palivového filtru a vzduchového filtru myslím že na olejovém filtru je závit M20x1.5 ale nejsem si jistej tak jestli to někdo víte tak mi prosím napište děkuji 

Odesláno (upraveno)

Ahoj a vítej na klubu :papa

Tohle fórum má výhodu pro ty, kteří si platí členství - můžeš si říct o katalogové čísla dílů podle vin. Otázka,  jestli se to dá zjistit i na takový veterán :myslim;)

Jinak podle modelu a motoru jsem našel aspoň tohle.  Ale může být víc možností,  tak pak toho koupit víc a pak to vrátit.  

Screenshot_20250707_053854_Chrome.jpg

Screenshot_20250707_060404_Chrome.jpg

Screenshot_20250707_060412_Chrome.jpg

Screenshot_20250707_060452_Chrome.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

vzduchový filtr --vložka na první fotce

naftový filtr-- vložka na druhé fotce

olejový filtr--ten modrý na poslední fotce, závit je na takových filtrech univerzální (stejný)

Odesláno (upraveno)

No otevřel jsem ten palivový filtr abych ho změřil a tam tohle to už nebude jen špatný filtr stejně tam dám buď jak je napsaný na obalu nebo ten jak posílal PaKr na obalu je napsaný purflux C180

IMG_20250707_135832.jpg

IMG_20250707_135630.jpg

IMG_20250707_135647.jpg

Já si myslím že je zaprasene nádrž 

Ale startoval normálně 

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno

Ten filtr je fakt  hnus, velebnosti.  

No jsem ráno zapomněl napsat,  že pokud najdeš na starých filtrech nějaké označení,  tak i podle toho se dá na eshopech hledat. Jinak Purflux je originál,  takže tím nic nezkazíš,  ale to už záleží na tobě.  Ale rozdíl mezi kvalitním a horším filtrem není tak velký abych na tomhle šetřil. 

Ale asi si těch filtrů vem od každého druhu aspoň dva nebo raději tři.  Určitě je budeš potřebovat.  V motoru a v převodovce bych udělal taky aspoň dvě výměny.  A co s tou gelovou naftou ? Asi bych dal do nádrže tak tři litry benzínu a doplna čerstvou naftu s VIFem. A toho vifu taky klidně aspoň dvojnásobek doporučené dávky. 

A ještě vyměň i brzdovou kapalinu, ta asi taky nebude nejčerstvější. 

Odesláno (upraveno)

No brzdovou kapalinu jsem už vyměnit a ten majitel urval na předních třmenech 

ovzdušňováky a na levém zadním kole je stržena hlava abych ho povolil a olej je černý jak guma a ten gel na tom filtru není gel ale lepidlo prý s tím jezdil do lesa na dřevo ten zvýšený podvozek a drapáky na předních kolech tomu odpovídaj

IMG_20250708_182800.jpg

IMG_20250403_200113.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Odpovídej jedním příspěvkem!
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...