Charlie 607 Odesláno 24. květen 2025 Odesláno 24. květen 2025 Včera děda povídá že mu nějak cuká auto. Ford C-Max 2008, je v tom Peugeot 1.6HDi bez filtru. 132tis najeto. Tak mu říkám odpoledne to napíchnu a uvidíme. Cestou domů mu to zdechlo a nešlo nastartovat, po chvíli to chytlo a s cukáním dojel 1km domu. Tak jsem to napíchnu, hromada přechodných chyb. Chyby jsem smazal, motor normálně běžel tak jsem se s tím krátce projel a jelo normálně. Žádná závada se nevrátila. Dneska jsem s tím jel, 2x mi to taky zacukalo,je to jak když na 1-2 vteřiny komplet zdechne motor a zas naskočí. Tak jsem zastavil píchnul to a nic. Jak to hrkalo na volnoběh tak se motor trochu zahřál a cestou to jelo absolutně bez problému, proháněl jsem to tu asi 20km v různých režimech a nic. Žádná chyba na diagnostice nenaskočila. Mám podezření že to dělá jen za studena. Neřešil jste někdo něco podobného? Koukal jsem na live data, co Delphi dovolila, ale nepřišlo mi tam nic abnormálního. Uvidím v týdnu jestli se to bude opakovat a někde to zdechne, pak se snad nějaká chyba ukáže. Citovat
jarokare Odesláno 24. květen 2025 Odesláno 24. květen 2025 Ahoj , tohle dělá většinou snímač otáček nebo piny v jeho patici , nejlepší je vyměnit obojí . Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Veverka Odesláno 25. květen 2025 Odesláno 25. květen 2025 Mně něco podobného dělal nějakej kabel/konektor, @ChouLu bude vědět, on mi to i na první dobrou opravil Citovat
ozzy56 Odesláno 25. květen 2025 Odesláno 25. květen 2025 tohle vteřinové cukání je na 99% v elektrice--kontakt atd. Citovat
Charlie 607 Odesláno 30. květen 2025 Autor Odesláno 30. květen 2025 Dnes jsme nechali vyměnit snímač otáček a zkontrolovat kabeláž k němu tak uvidíme. Celý týden to jezdí úplně normálně, ale děda se s tím bál jet někam dál, aby dojel dom. Citovat
Charlie 607 Odesláno 20. červen 2025 Autor Odesláno 20. červen 2025 Tak závada se zas projevila. Cukalo to a chcípalo. Hlásilo to problémy s EGR ventilem, ten jsem dal pro jistotu nový a vyměnil i palivový filtr, do něj natlačil naftu a nechal vrkat na volnoběh. Auto už nechcípá alemcuká to pořád. Teď mi tam vyskočila závada P0087 regulační ventil tlaku paliva. Kde ho na tomhle motoru najdu? Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2025 Odesláno 21. červen 2025 Na railu je snímač tlaku , regulátor tlaku je na čerpadle . ozzy56 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. červen 2025 Autor Odesláno 21. červen 2025 A je k tomu regulátoru nějaký normální přístup? Předpokládám že bude zezadu na rozvodech? Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. červen 2025 Autor Odesláno 24. červen 2025 Tak regulátor tlaku na čerpadle vyměněný, zatím žádnou chybu nehlásí, ale stejně to cuká. Kolísá tlak paliva, požadované množství paliva i palivové čerpadlo. Tohle je graf kdy jsou držený stejný otáčky a začne to kolísat, nejvíc to dělá mezi 2-2,5 tis ale cukne si to i v nižších. Jinak startuje perfektně, volnoběh taky bez problému. Citovat
koumák Odesláno 26. leden Odesláno 26. leden Zravím jak se vám podařilo odstranit to chcípání motoru? mám něco podobného ,diag píše závadu P0335 snímač kliky jsem vyměnil za nový , asi 200km dobrý ale už to chípe zase. Citovat
Charlie 607 Odesláno 27. leden Autor Odesláno 27. leden Koukám, že jsem to tu nedoplnil, díky. Stačilo to už jen nechat vrkat na volnoběh aby se to doodvzdušnilo po výměně palivového filtru a regulátoru. Jinak se teda měnil snímač kliky, chvíli to jezdilo a pak se to vrátilo, pak jsem měnil EGR (házel chybu) a regulátor tlaku na čerpadle + palivový a vzduchový filtr a je klid. A auto teda jezdí znatelně líp, motor je živější. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.