Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jak postupovat když jsem si koupil auto na ND. Je komplet s papírama ale kdybych měl jet na STK tak potřebuje komplet generálku.

Asi ho nechat přepsat a strčit do depozitu. Ale udělají mi to bez STK ?

A co pak ? Auto rozeberu na ND a depozit nemůžu mít věčně :(

Jak to řešíte ?

Odesláno

nekupovat auto na ND s papiry ,ale bez nich .Zatim neresitelne oficialne , da se pokusit domluvit s firmou ktera dela likvidace aut aby napsala protokol ,ale jaka je s nima domluva to nevim , jinak depozit je jen na omezenou dobu .

Odesláno
Původně zaslal: barenst

nekupovat auto na ND s papiry ,ale bez nich .Zatim neresitelne oficialne , da se pokusit domluvit s firmou ktera dela likvidace aut aby napsala protokol ,ale jaka je s nima domluva to nevim , jinak depozit je jen na omezenou dobu .

Ale už jsem koupil. Musel jsem, potřeboval jsem motor :(

Anebo pak prodat papíry.

Odesláno

Věru dobře to děláte, jen co je pravda. Ono je všude aut na díly bez papírů jak s*aček, zároveň už víc jak rok platí povinnost při odhlášce doložit ekol. likvidaci a doklady už jsou dávno bezcenné - ale vy kupujete na díly auta s TP. To mi fakt hlava nebere...

Odesláno

2anawr: dobra rada... jen ponekud na ho*no. zamysli se, nez neco nekomu poradis, treba se tim nahodou bude ridit...

zapomel jsi na zniceni VIN a cisla motoru, to je taky postacujici identifikace pro dohledani a zaslani faktury za odtazeni a likvidaci. ale ani to neresi problem, spis naopak - porad budes mit na sebe registrovane to auto, a dohledat auta ktera nemaji zaplacene ruceni je v dobe pocitacu tak jednoduche...

jedine vyuziti pro takove papiry je na toalete...

Odesláno

Jestli je nejmenší problém něco fyzicky zlikvidovat, tak je to zbytek kastle. Za odvoz si to vezme spousta sběrařů, a když se to roztřídí na čistý kov a zbytek, dokonce za to i pár peněz zaplatí (ale to je práce na ho..., takže to nemá cenu). Nicméně to neřeší problém, co s těmi doklady - protože pokud roztřídíte auto do sběru třebas sebepečlivěji, pořád jste se toho vraku zbavili v rozporu se zákonem, a dá se za to vyfasovat celkem slušná pokutka (sazba je až 20tis, a znám konkrétní případ flastru 10tis za to, že někdo nechal papíry v depozitu a auto takto zlikvidoval).

Tzn. tento konkrétní případ bych řešil tak, když už nastal, že bych hodil do placené a dokladované likvidace to nepotřebné co z toho auta zbyde (kastli asi nikdo schovávat nebudete, že), s tím že to bude trochu dražší než když se to auto odevzdá kompletní. Tedy v případě, že si nikdo ty papíry nevezme, což už dneska asi ne. Pokud zcela zlikvidujete celé auto dřív, než pořešíte ty papíry, zaděláváte si na potenciální problém - který vám do budoucna může projít zadáčo, nebo taky v krajním případě za tu dvacku. A to by mi teda za to riziko nestálo...

Odesláno
Původně zaslal: Dakaros

A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla?

Ještě by šlo zapálit, nebo utopit. ;)

Odesláno

A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla?

No. To si nech vysvětlit od nějakého právníka, jak se to kvalifikuje, kdyby se na to čirou náhodou přišlo. Nevím jak komu, ale mě teda popelnice s nulovou zůstatkovou hodnotou za žádné byť sebemenší riziko prů*eru nestojí, to už radši vysypu dva litry navíc, aby to bylo papírově čisté...

Odesláno

Samozřejmě jsem si zatím žádný příklad z vás nevzal :D

Já to vidím prozatím asi takhle :

Papíry do depozitu, auto postupně do roka rozebrat, skelet odvezu někam kde mi dají papír o likvidaci, pak zrušit depozit-vyřazení.

Pokud jsem se v něčem seknul , tak mě opravte :super

Odesláno

Když ti nevadí, že ti bude někde ten vrak strašit rok, tak ty papíry rozhodně nabídni do inzerce, za nějakou symbolickou cenu či jen za přepis - ona přihláška dovezeného, i kdyby byla po 1.7 zcela bez problémů (čemuž nevěřím), furt stojí nějaký peníz a papíry zadarmo či za symbolickou cenu pořád ještě mohou být pro někoho zajímavé. A když na to nespěcháš, vyjít by to mohlo. Horší by to bylo v případě, že bys ten zbytek potřeboval zlikvidovat rychle.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Když ti nevadí, že ti bude někde ten vrak strašit rok, tak ty papíry rozhodně nabídni do inzerce, za nějakou symbolickou cenu či jen za přepis - ona přihláška dovezeného, i kdyby byla po 1.7 zcela bez problémů (čemuž nevěřím), furt stojí nějaký peníz a papíry zadarmo či za symbolickou cenu pořád ještě mohou být pro někoho zajímavé. A když na to nespěcháš, vyjít by to mohlo. Horší by to bylo v případě, že bys ten zbytek potřeboval zlikvidovat rychle.

Na dvoře je místa dost :-) Plachtová garáž a je to :-)

Papíry jsem už hodil tady do bazaru :super

Odesláno
Původně zaslal: oddie

No. To si nech vysvětlit od nějakého právníka, jak se to kvalifikuje, kdyby se na to čirou náhodou přišlo. Nevím jak komu, ale mě teda popelnice s nulovou zůstatkovou hodnotou za žádné byť sebemenší riziko prů*eru nestojí, to už radši vysypu dva litry navíc, aby to bylo papírově čisté...

Můj příspěvek je s otazníkem! Je mi jasný, že pokud by se to provalilo, je to prů**r a já osobně bych na to asi neměl nervy, ale slyšel jsem, že se to tak dělá!

Odesláno

jinak tady toho moc není co by se dalo podniknout,ani fyrma co dělá likvidaci ti neveme vrak nebo torzo...oni na tom asi vydělavaj a nedělaj to proto aby prodělali a ještě někomu udělali službu...nebo počkej až se bude za likvidaci platit.jako ve zbytku eu...potom ti to veme každý:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...