TiborTeam Odesláno 25. červen 2006 Odesláno 25. červen 2006 Jak postupovat když jsem si koupil auto na ND. Je komplet s papírama ale kdybych měl jet na STK tak potřebuje komplet generálku. Asi ho nechat přepsat a strčit do depozitu. Ale udělají mi to bez STK ? A co pak ? Auto rozeberu na ND a depozit nemůžu mít věčně Jak to řešíte ? Citovat
barenst Odesláno 25. červen 2006 Odesláno 25. červen 2006 nekupovat auto na ND s papiry ,ale bez nich .Zatim neresitelne oficialne , da se pokusit domluvit s firmou ktera dela likvidace aut aby napsala protokol ,ale jaka je s nima domluva to nevim , jinak depozit je jen na omezenou dobu . Citovat
TiborTeam Odesláno 25. červen 2006 Autor Odesláno 25. červen 2006 Původně zaslal: barenst nekupovat auto na ND s papiry ,ale bez nich .Zatim neresitelne oficialne , da se pokusit domluvit s firmou ktera dela likvidace aut aby napsala protokol ,ale jaka je s nima domluva to nevim , jinak depozit je jen na omezenou dobu . Ale už jsem koupil. Musel jsem, potřeboval jsem motor Anebo pak prodat papíry. Citovat
barenst Odesláno 25. červen 2006 Odesláno 25. červen 2006 V dnesni dobe papiry jsou bezcenne a od 1.7. se za to ze nekdo papiry prebere jeste bude platit . Je jeste jedno reseni ale neni legalni . Citovat
TiborTeam Odesláno 25. červen 2006 Autor Odesláno 25. červen 2006 Původně zaslal: barenst Je jeste jedno reseni ale neni legalni . U2U Citovat
zoby Odesláno 25. červen 2006 Odesláno 25. červen 2006 mám stejný problém. koupil jsem auto na díly s papírama, udělal jsem evidenčku a půjdu to napsat na sebe. ale co pak s tím? Citovat
oddie Odesláno 25. červen 2006 Odesláno 25. červen 2006 Věru dobře to děláte, jen co je pravda. Ono je všude aut na díly bez papírů jak s*aček, zároveň už víc jak rok platí povinnost při odhlášce doložit ekol. likvidaci a doklady už jsou dávno bezcenné - ale vy kupujete na díly auta s TP. To mi fakt hlava nebere... Citovat
zoby Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 no příště už to neudělám.... v podstatě jsem koupi auto na díly a papíra jsem k němu dostal jako dar, ale je to dar pěkně na ho... Citovat
Vvitty Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 2anawr: dobra rada... jen ponekud na ho*no. zamysli se, nez neco nekomu poradis, treba se tim nahodou bude ridit... zapomel jsi na zniceni VIN a cisla motoru, to je taky postacujici identifikace pro dohledani a zaslani faktury za odtazeni a likvidaci. ale ani to neresi problem, spis naopak - porad budes mit na sebe registrovane to auto, a dohledat auta ktera nemaji zaplacene ruceni je v dobe pocitacu tak jednoduche... jedine vyuziti pro takove papiry je na toalete... Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Jestli je nejmenší problém něco fyzicky zlikvidovat, tak je to zbytek kastle. Za odvoz si to vezme spousta sběrařů, a když se to roztřídí na čistý kov a zbytek, dokonce za to i pár peněz zaplatí (ale to je práce na ho..., takže to nemá cenu). Nicméně to neřeší problém, co s těmi doklady - protože pokud roztřídíte auto do sběru třebas sebepečlivěji, pořád jste se toho vraku zbavili v rozporu se zákonem, a dá se za to vyfasovat celkem slušná pokutka (sazba je až 20tis, a znám konkrétní případ flastru 10tis za to, že někdo nechal papíry v depozitu a auto takto zlikvidoval). Tzn. tento konkrétní případ bych řešil tak, když už nastal, že bych hodil do placené a dokladované likvidace to nepotřebné co z toho auta zbyde (kastli asi nikdo schovávat nebudete, že), s tím že to bude trochu dražší než když se to auto odevzdá kompletní. Tedy v případě, že si nikdo ty papíry nevezme, což už dneska asi ne. Pokud zcela zlikvidujete celé auto dřív, než pořešíte ty papíry, zaděláváte si na potenciální problém - který vám do budoucna může projít zadáčo, nebo taky v krajním případě za tu dvacku. A to by mi teda za to riziko nestálo... Citovat
Dakaros Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla? Citovat
Kurt Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: Dakaros A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla? Ještě by šlo zapálit, nebo utopit. Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: Dakaros A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla? No. To si nech vysvětlit od nějakého právníka, jak se to kvalifikuje, kdyby se na to čirou náhodou přišlo. Nevím jak komu, ale mě teda popelnice s nulovou zůstatkovou hodnotou za žádné byť sebemenší riziko prů*eru nestojí, to už radši vysypu dva litry navíc, aby to bylo papírově čisté... Citovat
TiborTeam Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 Samozřejmě jsem si zatím žádný příklad z vás nevzal Já to vidím prozatím asi takhle : Papíry do depozitu, auto postupně do roka rozebrat, skelet odvezu někam kde mi dají papír o likvidaci, pak zrušit depozit-vyřazení. Pokud jsem se v něčem seknul , tak mě opravte Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Když ti nevadí, že ti bude někde ten vrak strašit rok, tak ty papíry rozhodně nabídni do inzerce, za nějakou symbolickou cenu či jen za přepis - ona přihláška dovezeného, i kdyby byla po 1.7 zcela bez problémů (čemuž nevěřím), furt stojí nějaký peníz a papíry zadarmo či za symbolickou cenu pořád ještě mohou být pro někoho zajímavé. A když na to nespěcháš, vyjít by to mohlo. Horší by to bylo v případě, že bys ten zbytek potřeboval zlikvidovat rychle. Citovat
TiborTeam Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: oddie Když ti nevadí, že ti bude někde ten vrak strašit rok, tak ty papíry rozhodně nabídni do inzerce, za nějakou symbolickou cenu či jen za přepis - ona přihláška dovezeného, i kdyby byla po 1.7 zcela bez problémů (čemuž nevěřím), furt stojí nějaký peníz a papíry zadarmo či za symbolickou cenu pořád ještě mohou být pro někoho zajímavé. A když na to nespěcháš, vyjít by to mohlo. Horší by to bylo v případě, že bys ten zbytek potřeboval zlikvidovat rychle. Na dvoře je místa dost :-) Plachtová garáž a je to :-) Papíry jsem už hodil tady do bazaru Citovat
Dakaros Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Dakaros A co takhe zbavit auto všeho, co muže vest k majiteli (Vin, č. motoru atd.) a nahlásit krádež vozidla? No. To si nech vysvětlit od nějakého právníka, jak se to kvalifikuje, kdyby se na to čirou náhodou přišlo. Nevím jak komu, ale mě teda popelnice s nulovou zůstatkovou hodnotou za žádné byť sebemenší riziko prů*eru nestojí, to už radši vysypu dva litry navíc, aby to bylo papírově čisté... Můj příspěvek je s otazníkem! Je mi jasný, že pokud by se to provalilo, je to prů**r a já osobně bych na to asi neměl nervy, ale slyšel jsem, že se to tak dělá! Citovat
domikra Odesláno 28. červen 2006 Odesláno 28. červen 2006 pokud jsem dobře četl,tak tý papíry ještě nemaš napsaný na sebe,tak proč ten dárek nevrátíš??? Citovat
domikra Odesláno 28. červen 2006 Odesláno 28. červen 2006 jinak tady toho moc není co by se dalo podniknout,ani fyrma co dělá likvidaci ti neveme vrak nebo torzo...oni na tom asi vydělavaj a nedělaj to proto aby prodělali a ještě někomu udělali službu...nebo počkej až se bude za likvidaci platit.jako ve zbytku eu...potom ti to veme každý Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.