Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Mám už druhou 807 a pomalu se zabývám myšlenkou, jestli ponechat a servisovat co to jde a nebo nahradit dokud to jde za Berlingo a spol XL. 

A při tom se pořád zabývám jednou věcí. Už moje původní 807 rv. 2003 my vždycky připadala poměrně hlučná. Ani ne tak jako že motor ale prostě jízdní projev, hlavně na horších silnicích. Jednak je slyšet binec od kol a pak mi vždycky přišlo, že na nerovným povrchu v tomhle autě pokaždý někde něco tak nějak trochu bouchá, rachtá a děla zvuky, co by nemělo. To auto bylo poměrně starý a mělo dost najeto, pak jsem ho vyměnil za aktuální rv. 2013 co má najeto výrazně méně ale ten pocit mám podobný až stejný. Na tý starý 807 se jednou dělal i velký servis, kdy se měnily tlumiče vč. ložisek a kdeco vpředu a tak různě a měnily se i teplený štíty kolem výfuku pod autem s tím, že je to právě různě uhnilý a proto to rachotí, silentbloky výfuku a tak... ale co si pam tuju, tak to stejně nebylo tichý, přišlo mi vždycky, že to rachotí odzadu... ale třeba silentbloky zadní nápravy se nikd ynikomu měnitnechtělo a vždycky všichní říkali, že jsou ok... 

Zejména, když to srovnám s jinýma autama, co jsem jezdil nebo jezdím současně, tak to je dost výrazný. Týká se to hlavně 2x Renault Scenic, nejprve 1 po FL rv 2000 a aktuálně 2 rv 2005. Ty auta jsou prostě na tý stejný blbý cestě mnohem tišší a klidnější, nerachtaj, nebouchaj... a podobně služební O III a to je přitom žebřiňák na 17" šlupkách.... 

Zároveň mám zkušenost, že když na tý ovci cca ve 210 tkm servis na prohlídce řekl, že je vyteklý tlumič a třeba opravit... tak jsem si před tím říkal, že to auto se chová celkem OK a jestli to nepřeháněj... no udělalo se to a protože to dělal značkový Škoda servis, tak se měnily všechny 4 tlumiče, a kdeco okolo, všechny silentbloky, ložiska i šrouby atd šly nový origo... a když sjem do toho po akci vlezl a vyjel ze dvora sservisu, tak jsem si připadal, že to je úplně jiný auto... ten rozdíl byl galaktický... 

Jsou ty naše autobusy takhle rachtavý tak nějak od přírody všechny a nebo to tak správně být nemá a jde to dostat do stavu stejně tichýho jako ty ostatní auta? 

Jak tohle máte vy?

Čím jsme starší a jak jezdím i jinýma autama, tak mě to víc prudí... 

Honza

Odesláno

Především u auta, které se mi zdá perspektivní a chci si ho nechat, vyměním na podvozku všechno. Jako rozumovat nad tím, jestli 12+ let starý tlumiče s najetými ???km jsou OK je úlet u jakéhokoliv auta. Takže určitě přední ramena, tlumiče i s pružinama a horním uložením, zadní tlumiče, pokud něco je slyšet zezadu, tak i ty silenbloky zadní nápravy. Jo, věřím tomu, že se je nikomu měnit nechce, je to trochu opruz.

Odesláno

@filoyof012000

Jo ,jo,taky jsem si to vše servisoval na Ulysse co šlo doma,ale dám za pravdu,že je to hlučný,můžeš mít vše nové,je to tak,holt je to staré auto. Sednu do CX3 pohoda,e87 pohoda, Tucson ani nemluvím a to je na 19"kolech,308sw co mám do práce,taky lepší jak Ulysse . S tím nic nenaděláš,leda nákladně odhlučnit.

Odesláno

@oddie No tohle je trochu knížecí rada.... Já to auto servisuju, o to nejde, ramena a kosti se na tomhle mění jak na běžícím pásu. I na tom novějším už jsem dával minimálně 3 ramena a to ho mám od 105 tkm, aktuálně najeto nevím, asi 170... pružiny s horním uložením se dělaly loni, jedna praskla... atd atd... 

Já právě přemýšlím, jestli je to perspektivní nebo ho mám prodat, dokud za něj jde dostat nějaký zásadnější prachy a koupit nový, co by vydrželo dýl...

Ta otázka prostě míří na to, že ve srovnání se stejně starou O III (oboje rv 2013), která má navíc najeto o 50k víc je to prostě hlučný a jestli to je normální, protože 807 zkonstruovali kolem r. 2000 a navíc některý řešení na podvozku jsou, přiznejme si otevřeně, dělaný stylem levněji to už o moc nešlo... zatímco ta O III je konstrukce minimálně o 10 let novější a to je prostě znát a i kdybych do 807 nasypal kilo a vyměnil úplně všechno, stejně to bude hlučný... protože je to tak prostě zkonstruovaný a je do velká bouda, co rezonuje no...

H. 

Odesláno (upraveno)

Já teda musím říct, že 807 2008 je poměrně tichá. Nájezd 304k. I při vyšší rychlosti. Když to porovnám třebas s caravelou nebo T6, vyjde to podobně. Nemůžeš to srovnávat s osobákem.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Mám taky už druhou 807 . Jak první ( rok 2011 ) , tak druhá ( rok 2012 ) , dostávají tu nejlepší péči . Potřebuju se na auto spolehnout a mít ho ready a věřit mu , takže na servisu nešetřím . První jsem prodával s nějakýma 408 000 km ( už to bude dva roky a pořád jezdí , a po celé Evropě ) . I když tam bylo všechno cajk na podvozku , tak mě to přišlo hlučný . Nemyslím tím od motoru , aerodynamickej hluk , ale takový to od podvozku . Jedeš po dálnici dálničním tempem , něco nad , a na palubě pohodička , klídek . Jedeš po nějaké rozmr...é dvojce , sem tam výmol , záplata ... no a už je ten komfort pryč . Teď mám druhou 807 , najeto 275 000 km . Je to to stejný . Před koupí tam byli měněny ramena , čepy atd. , já pak vyměnil komplet tlumiče i s pružinama . Takže by to mělo bejt ve stavu nový káry , ale stejně je to takový , ne zcela komfortní . Ty jízdní vlastnosti jsou blíž k dodávce než k osobáku . Předtím sem mnoho let jezdil s C5 s hydraulickým podvozkem a to byla úplně jiná liga . O tři levely vejš . Ale to se samozřejmě nedá srovnávat , je to jiná kategorie .

Já ale v 90% procentech jezdím sám , úplně prázdný auto , jen tři kubíky vzduchu vezu . A ten zbytek maximálně ve dvou a tak jedna taška . Možná kdyby se to trochu víc naložilo , tak by se i trochu změnil ten projev jízdní . Nevím jestli k lepšímu nebo k horšímu .

filoyof012000 A kdyby jsi tu 2013 dával pryč , tak napiš , třeba bych koupil do zásoby . Už je problém sehnat slušnou 807 s normálním nájezdem .

Odesláno

@MP Yes... to je přesně ono... Valíš po hezký dálnici a pohoda, ale jak jedu od našeho baráku do kopce po mizerný trojce, mám pocit, že je to celý nějak na pikaču... I ta škodovka je výrazně lepší a toje to žebřiňák. Sám jsem měl docela dlouho Xantii s Hydrou a minulý rok jsem si pro radost koupil XM 3,0V6 z roku 1989 a to je někde úplně jiný vesmír (i když v tom Xm něco občas zaklepe, budu muset podvozek zkontrolovat.  Ale i ty Scenicy, jak ten starý tak ten novější jsou prostě úplně někde jinde.... Jo a samozřejmě, je to rozdíl podle toho, co je v autě... Když tam jsou normálně sedačky a zatažená roletka na kufru, tak to je slyšet, když se naloží krámy do kufru, je to o něco lepší.. když sedačky vyndám a udělmá z toho dodávku, protože potřebuju převézt něco většího, tak je to prázdný hlučný jak prase... 

Holt to je tedy normální a kdybych to celý vyměnil, tak to nejspíš nezměním. Hmm, ok. 

Se budu muset někde svézt tím Berlingem, jak se to chová... Si tak říkám, že by byla šance prostě koupit nový a mít na hodně dlouho klid... a potřebuju pořád relativně velký auto, tři děti a pořád ještě se nám děje, že jedem někam všichni (i když už teda jen jeden podsedák, a bez sedaček, větší jsou už puberťáci) ale ta oktávka je pět lidí prostě malá... A 807 má přeci jen 12 let no... 

H. 

Odesláno (upraveno)

Eurovany proste vevnitr rezonuji. Moc sem to nevnimal dokud sem jednou nejel se sluchatkama s aktivnim potlacenim hluku a pak je sundal... Duni cele auto i na rovne silnici. Takze kdyz chce clovek klid nasadit sluchatka a aktivovat anc a je to jak v rollsu:) Galaxy buds ho maj super a stoji litr, nejlevnejsi reseni. Blokuje to prakticky jen hluboke monotoni tony takze sanitky a cokoliv kolem je furt normalne slyset. 

Upraveno uživatelem tgregi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...