Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pravidla: ano nebo ne?  

1. 1. Pravidla: ano nebo ne?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

to: Kocour.

Kocoure, nebylo to na tebe příliš krátké pojednání?

Jina myslím, že si udeřil hlavou přímo na hřebíček.

Systém je nastavený špatně a o to důsledně vymáhán jako systém nikoli jako opatření sloužící v dopravě. :myslim

Toto je sice podle mě popis stavu, který by šel použít i jako možnost odpovědi v anketě, ale není to rozubor příčiny problémů, jejich dopadu na účastníky provozu na pozemních komunikacích, ani návrh řešení. Což o tvé odpovědi se dá alespoň říct, že je nástinem vzniku a jádra problému.

Snad nejsem moc za blbce.:aut

Odesláno
Původně zaslal: graver

Jestli jsem správně pochopil smysl toho románu, tak ty tvrdíš, že předpisy, dopravní značení atd. jsou u nás tak špatné, že jejich (ne)dodržování s bezpečnostní na silnicích nijak nesouvisí. S tím bych souhlasil přinejmenším částečně, ale to co jsem tvrdil, nebylo nic jiného, než že svým chováním na silnici můžeme ten stav ovlivnit. Nicméně uznávám, že v tomto kontextu je ta anketa zavádějící a jakýkoliv její výsledek by (podle vás) o skutečném stavu nic neřekl. Takže: admina prosím, aby ji zrušil (jestli to jde) - pokud si většina potenciálních respondentů myslí, že je k ničemu, tak k ničemu je.

A protože nezpochybňuji, že přinejmenším někteří z vás do toho vidí hlouběji/jinak, tak mi prosím otevřete oči a zkuste věnovat pár desítek sekund na zformulování přijatelnější otázky a odpovědí. Nemusíte ani dělat anketu - jen to sem napište - určitě to nezabere tolik času, jako ty romány a je to výmluvnější než \"já bych věděl, kdybych chtěl\" nebo \"teď už víte, co myslím\".

Pasívně si to přečtu, kecat do toho už nebudu.

howgh.

\"ty tvrdíš, že předpisy, dopravní značení atd. jsou u nás tak špatné, že jejich (ne)dodržování s bezpečnostní na silnicích nijak nesouvisí\"

Nikoliv. Naopak. Viz střední část \"románu\". Tvrdím, že příkazy (vč. dopr. značení) jsou natolik ČASTO v rozporu s vnitřním akceptováním adresáta, že u něj časem dochází k pokřivení optiky jejich vnímání, takže je často nedodržuje i ve chvílích, kdy by měl, tj. ve chvílích, kdy jsou tyto příkazy oprávněné. Je to obecné, neplatí to jen u dopravy. Po lopatě: Když mě někdo pořád buzeruje, bohužel ho pak neposlouchám ani ve chvíli, kdy má výjimečně pravdu a výjimečně mu jde o mé dobro.

Odesláno

\"příkazy (vč. dopr. značení) jsou natolik ČASTO v rozporu s vnitřním akceptováním adresáta, že u něj časem dochází k pokřivení optiky jejich vnímání, takže je často nedodržuje i ve chvílích, kdy by měl, tj. ve chvílích, kdy jsou tyto příkazy oprávněné\".

Garfielde, proboha, přestaň tak bezuzdě žvanit - nejsi za katedrou. Já jsem tu nemluvil o nesmyslných 40kách, zákazech zastavení apod. Nechceš mi snad nakecat, že příkaz \"na červenou stát\" je v rozporu s tvým vnitřním akceptováním a proto ho akceptovat nebudeš? S tím běž na nějaký anarchistický server. Obecně vzato - ty nemusíš chápat, proč to tak je, ale měl bys podle toho jednat. Já si kolikrát netroufám rozlišit, co je fakt pitomost a co prostě jen nechápu. Dokážeš si představit, jak by to vypadalo, kdyby si každý řekl \"to je nějaká blbost, na to kašlu\"? A nerespektovat ty příkazy JEN proto, že s nimi nesouhlasím? To už víc beru jozefa, který se aspoň netají s tím, že jezdí jak hovado, protože se mu to tak hodí a netláská něco o vnitřních rozporech.

\"Když mě někdo pořád buzeruje, bohužel ho pak neposlouchám ani ve chvíli, kdy má výjimečně pravdu\"

Ale jo - to je ta pohádka \"pomoc, vlk!\". V tomhle s tebou naprosto souhlasím, ale to je snad na inteligenci každého z nás, aby dokázal rozlišovat. Včera jsem viděl stopku na úplně kreténském místě - nejspíš ji tam zapomněli po poslední stavební úpravě. Rozhodně to ve mně nevyvolalo pocit \"když je tohle cipovina, tak všechno\".

Nicméně, mně už to začíná docházet, jak vy to myslíte. Vy prostě potřebujete nějakou apologii, nějaké sofistikované zdůvodnění, proč porušujete předpisy. Ne pro ostatní, ale pro sebe. Já takhle neuvažuju. Nejsem dokonalý a občas mi taky něo ujede. Ale beru to situačně:

1. Tohle je asi fakt pitomost - ten borec v té 120 přede mnou je našrot a já ho chci mít za sebou, takže ho beru, i když překročím rychlost. Lepší pokuta, než kolize.

2. Ta blondýna v té autoškole je fakt brzda, ale podělám se, když těch 100m k nejbližší křižovatce pojedu 30 místo 50?

Nikdy jsem neuvažoval způsobem \"mě teda buzerovat nebudete - a just to beru přes plnou\".

Myslím, že mi to konečně došlo. Díky.

[upravil dne 26.6.06 graver]

Odesláno

Právě proto, že každý nedokáže posoudit, jestli to pitomost je, nebo není existují předpisy, jinak by totiž nebyli potřeba.

Problém je v tom, když naprosto neodpovídají skutečnému stavu a nelze je dodržovat všechny. Pokud taková situace nastává a to (jak víme) často, až velice často, NUTNĚ dojde k tomu, že musíme posuzovat, která pravidla jsou a která nejsou správná a za jakých podmínek.

Musíme vytvářet vlasntí normu a předpisy. Jenže k tomu a) většina nemá předpoklady b) většina nemá potřebné vstupní údaje c) nikdo z nás k tomu nemá zákonné právo.

Pokud si nerozuměl tomu co ti chtěl kocour říct a označuješ to za žvanění, tak promiň, ale seš vážně dost omezenej a do rozborů ničeho se už raději nepouštěj. :myslim

Z toho co mu píšeš vidím, že nechápeš ani slovo, což je dost smutné.:(

[upravil dne 26.6.06 vector]

Odesláno

\"Právě proto, že každý nedokáže posoudit, jestli to pitomost je, nebo není existují předpisy\"

...a právě proto by měly nejen existovat, ale (v mezích možností ;) ) se dodržovat - jinak je jejich existence na prd, což se tu celou dobu snažím vysvětlit.

\"Musíme vytvářet vlasntí normu a předpisy. Jenže k tomu a) většina nemá předpoklady b) většina nemá potřebné vstupní údaje c) nikdo z nás k tomu nemá zákonné právo\"

... což se tu celou dobu snažím vysvětlit :D

Vectore, řekl bych, že garfield tiskového mluvčího nepotřebuje. Jinak myslím, že se tak trochu nechápeme navzájem, ale urážkami to nevyřešíš. Neschopnost/neochota akceptovat cizí názor nemusí být omezenost - i když ve tvém případě to tak vypadá.

Prostě to vidím jinak - třeba špatně, ale za blba se kvůli tomu nepovažuju.

Na můj vkus jsme se dostali příliš na osobní úroveň - jak proti sobě jdou lidi, ne názory, je to blbý. Takže pro mě diskuse končí - stejně jako u jozefa. Hodně štěstí na silnicích.

Odesláno

ono to tady neni s tim nedodrzovanim predpisu tak hrozne, jak mozna vypada... zalezi, s kym srovnavate...

kdyz jsem si bral taxi z letiste v Catanii, byl jsem rad ze jsem vylezl zivy - predjizdeni pres dvojitou plnou je bezny jev, jen musis hlasite troubit. vsichni to vedi, pocitaji s tim a kupodivu to nejak funguje. Policie tam samozrejme existuje, a obcas nekoho zastavi a zkasiruje. Proste stylem nezajima me, jak jezdi ostatni, ja zastavil Vas.

na druhe strane, jsou zeme kde lze oficialne projet krizovatkou i na cervenou, pokud neomezim ostatni - proc taky cekat, kdyz siroko daleko nikdo neni? a taky to funguje, a tato cast zrovna velice dobre. a nebo kde neni omezena rychlost vubec (na dalnicich), a mimo mesta je kilo.

no a ted proc to rikam? protoze to krasne ilustruje Garfieldovu teorii o spolecenske poptavce, resp. vuli akceptovat nejaky predpis. to by odpovidalo treba tomu, kolik aut dodrzuje onu 70ku na magistrale, kde jsou okolo jen ploty a svodidla... a porovnat s tim, kolik lidi jezdi na cervenou a kilo pred skolkou.

2Graver: prosim, kdyz uz neco komentujes, dodrzuj aspon trosku odstavce nebo jine _viditelne_ odliseni puvodniho prispevku a tve reakce. zprehlednilo by to forum...

Odesláno

Milý Gravere,

rád bych tě ujistil, že JSEM jazykově a intelektuálně schopen komunikovat i s \"méně náročnými\" čtenáři, neboj. Ale protože tady píšu pro všechny, nemohu vytvářet speciální verzi jen pro tebe, nezlob se proto prosím na mě.

Bohužel mé příspěvky v tomto vlákně jsou vhodné pro jiné lidi než pro tebe. Největší měrou k tomu přispívá fakt, že že tito jiní lidé chápou, že na některé otázky jednoduchá odpověď prostě NENÍ (a už vůbec ne odpověď připravená jako možná odpověď na anketní otázku). A sociologické otázky jsou přesně tohoto typu - nejde na ně odpovědět jednoduše bez hrubého zkreslení.

Jde ledacos probrat, ledacos vyřešit, ale hlavním předpokladem je ochota používat mozek (nepodezírám tě z nedostatečné intelektuální kapacity, jen z neochoty přidat v myšlení). A dále v maximální možné míře myslet svobodně, tj. bez zatížení zvyky a šablonami, které jsou nám denně hlavně přes masmédia vnucovány. A tady se už o tebe trochu bojím, protože soudím, že máš duši slouhy. Komunistickému režimu bys coby poslušný občan moooc vyhovoval :D

Nic, neber to ve zlém, prostě TOHLE TÉMA NAVRHUJI UZAVŘÍT. Vím, žes to nemyslel špatně, podobně blbé ankety i horší věci můžeme všichni denně najít i v tisku - jen se ti ozvali lidi, kteří nejsou ochotni plavat s proudem jen proto, že se to od nich čeká, no. Každému z nás se přeci může stát, že někdy narazí. Tož ti nabízím ruku a bavme se o jiných věcech, OK? ;)

[upravil dne 28/6/06 Garfield]

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

protože soudím, že máš duši slouhy. Komunistickému režimu bys coby poslušný občan moooc vyhovoval.

[upravil dne 28/6/06 Garfield]

Tak tohle jsi neměl, kamaráde. Nechtěl jsem se už k těm kecům vracet, ale tohle je osobní.

Garfielde, je mi bezmála 40 a za komančů jsem měl dost těžký problémy - celá naše rodina byla silně nekompatibilní. Vzhledem k tomu, co jsem si užil, chápu přílepku poslušného občana s duší slouhy jako urážku. Věř mi, že tohle je poprvé od dob Fidonetu, co jsem někomu v diskusi tohle musel říct. Skousnu tvé kecy o \"méně náročných\", skousnu Vectorova omezence (naštěstí nepatřím mezi lidi, kteří se považují za blby jen proto, že to o nich v nějaké diskusi někdo prohlásí :P ), ale tohle jsi posral.

Jestli si opravdu myslíš, že hájím dodržování pravidel (jakkoliv ani to není 100% pravda) jen proto, že jsem zvyklý lízat vrchnosti rektum, tak příště zvaž, z koho děláš blba.

A pokud jde o tvůj mýtus neexistence jednoduchých odpovědí, o Occamově břitvě jsi už možná slyšel :D

4Admin: Nedávno jsi mne tu peskoval kvůli bodu 5 pravidel - co uděláš s bodem 6 :grr

A tím bych to opravdu, ale už opravdu, opravdu uzavřel. Diskutovat budu do roztrhání těla i za tu cenu, že mě budete mít za vola, ale takhle ne :aut

[upravil dne 28.6.06 graver]

Odesláno
Původně zaslal: anawarr

mám ještě služení fábii 2.0i dělanou na zakázku Poř. cena 825 t. max. 230 km/h. jezdím s ní i po okrskách 200 km/h předjíždím kde se dá a nikdy jsem neboural. před čtrnácti dny jsem jel v ivančicích cca 50km/h a zahýbal vlevo k benzínce. stařík za mnou v VW transportéru čuměl jinam, neviděl můj blinkr a začal mě předjíždet. serval mi celý levý bok. škoda cca 50 t.;)

o rychlosti to není, stačí se věnovat řízení:grr

[upravil dne 26.6.06 anawarr]

Stačí se jen věnovat řízení? Ve 200km/h na okreskách?:xvul

Rychlost reakce člověka se odvíjí od rychlosti, kterou dokáže sám vyvinout což je něco přes 30km/h!

To znamená,že do této rychlosti tvůj mozek stíhá zpracovávat a vyhodnocovávat veškeré podněty,

pokud jedeš rychleji, nikdy nemáš situaci jen ve svých rukou a ta tvoje závodní licence,

kterou se tady oháníš nikoho na silnici neochrání!!!

Chtěl bych vidět, kdybys v tý rychlosti trefil srnku a náhodou jelo něco proti jak bys všechno vyřešil:bojim

Jezdi si jak chceš, ale nedělej tady borce, kterýmu se nic nemůže stát!:aut

Odesláno
Původně zaslal: anawarr

mám ještě služení fábii 2.0i dělanou na zakázku Poř. cena 825 t. max. 230 km/h. jezdím s ní i po okrskách 200 km/h předjíždím kde se dá a nikdy jsem neboural. před čtrnácti dny jsem jel v ivančicích cca 50km/h a zahýbal vlevo k benzínce. stařík za mnou v VW transportéru čuměl jinam, neviděl můj blinkr a začal mě předjíždet. serval mi celý levý bok. škoda cca 50 t.;)

o rychlosti to není, stačí se věnovat řízení:grr

[upravil dne 26.6.06 anawarr]

Ty serpentiny dolu k ivančicím určitě taky bereš ve dvou kilech. A beztak se honíš s tím žlutým puntem z ivančic.

Jinak teda celková logika fábie za 825t. mě taky zrovna do bedny neleze.

Odesláno
Původně zaslal: Sagic

Rychlost reakce člověka se odvíjí od rychlosti, kterou dokáže sám vyvinout což je něco přes 30km/h!

To znamená,že do této rychlosti tvůj mozek stíhá zpracovávat a vyhodnocovávat veškeré podněty,

pokud jedeš rychleji, nikdy nemáš situaci jen ve svých rukou a ta tvoje závodní licence,

Chtěl bych vidět, kdybys v tý rychlosti trefil srnku a náhodou jelo něco proti jak bys všechno vyřešil:bojim

To s tou rychlostí je pravda, ale ostatně jako např. u zatížení G se dá naučit to zvládat.

U rychlosti v autě je to např. tak, že ze začátku se člověk při jízdě zmateně dívá cca 3-10m před auto, ale po několika letech zkušenosti se dívá mnohem dál, přičemž si vykresluje trať pár vteřin dopředu takže se nemusí dívat na kanál těsně než ho přejede nebo objede. Tím se samozřejmě zvyšuje možnost zvládat rychlosti a mnohem líp předvídat, viz závodníci F1 ve 330km/h.

Tím nechci obhajovat 200 na okresce ale 30 je dneska spíš nebezpečná rychlost.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Původně zaslal: Sagic

To s tou rychlostí je pravda, ale ostatně jako např. u zatížení G se dá naučit to zvládat.

U rychlosti v autě je to např. tak, že ze začátku se člověk při jízdě zmateně dívá cca 3-10m před auto, ale po několika letech zkušenosti se dívá mnohem dál, přičemž si vykresluje trať pár vteřin dopředu takže se nemusí dívat na kanál těsně než ho přejede nebo objede. Tím se samozřejmě zvyšuje možnost zvládat rychlosti a mnohem líp předvídat, viz závodníci F1 ve 330km/h.

Tím nechci obhajovat 200 na okresce ale 30 je dneska spíš nebezpečná rychlost.

Samozřejmě, já neříkám, že se má jezdit 30, hodně ovlivníš zkušenostmi,

Jen mně vadí názory tipu já jsem king a mě se nic nemůže stát;)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...