Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tohle doma prosím nezkoušejte,:D toto zapojení světel neodpovídá předpisům (potkávačky svítí zároveň s deňáky), je to jen pro účely tohoto focení a srovnání:

Která světla jsou víc vidět - potkávací, nebo světla pro denní svícení? ;)

[upravil dne 24/6/06 Garfield]

post-0-14109594657086_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Tohle doma prosím nezkoušejte,:D toto zapojení světel neodpovídá předpisům (potkávačky svítí zároveň s deňáky), je to jen pro účely tohoto focení a srovnání:

Tak teď ať někdo zkusí říct, že deňáky jsou k ničemu!

Přesně tohle jsem čekal, Garfielde! Super! :super

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Už jo, ale předtim to vidět nebylo a ten příspěvek mi nejde upravit ani smazat. :grr

Zas.... Telecom!!! Sorry za :xvul

Dáš si u svého příspěvku EDIT, a pak skoro dole zatrhneš políčko SMAZAT ZPRÁVU.

Odesláno

To vim, ale pak mi to vyhodí chybu, že nemám oprávnění prohlížet toto téma nebo \"Stránku nelze zobrazit\". A nedělá mi to jen tady. :grr

Jinak víc teda svítěj deňáky než potkávačky :super

Odesláno

Kocoure, už selší dobu sem měl podezření, vymyslíš nějakou kravinu a už je to tady.

1) Kolik svítěj je jedno, protože sou nízko a tam se člověk NEDÍVÁ.

Naopak, když budeou všichni mít povinnost svítit, takhle tě někdo přehlédne jak krajinu a to nejen z náklaďáku.

2) Už vidim, jak tě staví každá druhá hlídka, že svítíš mlhovkamaq a ty pokaždý vylezeš a budeš jim ukazovat papíry, že to jsou světla pro denní svícení. To bych si to raději hodil.

3) Nemáš do čeho vrazit peníze ?

Odesláno

Kocoure, už selší dobu sem měl podezření, vymyslíš nějakou kravinu a už je to tady.

1) Kolik svítěj je jedno, protože sou nízko a tam se člověk NEDÍVÁ.

Naopak, když budeou všichni mít povinnost svítit, takhle tě někdo přehlédne jak krajinu a to nejen z náklaďáku.

2) Už vidim, jak tě staví každá druhá hlídka, že svítíš mlhovkamaq a ty pokaždý vylezeš a budeš jim ukazovat papíry, že to jsou světla pro denní svícení. To bych si to raději hodil.

3) Nemáš do čeho vrazit peníze ?

ad 1) Jo jo, tvé podezření bylo naprosto správné :D Jen dalo trochu víc práce pozjišťovat všechno, co k tomu bylo zapotřebí, abych si byl jistý, že je to lepší než potkávačky, a za druhé aby to bylo právně v ažůru, a nakonec taky trochu víc práce s instalací, než jsem původně myslel. Ale tato teď - mňam.

K tomu přehlédnutí - to byla jedna z hlavních věcí, které jsem řešil, přesně tenhle argument mi Medvěd nasadil do hlavy už na začátku a tak jsem se na to speciálně soustředil, taky jsem se toho bál. Ale dopadlo to OK a myslím to upřímně :D Definitivně tě ovšem budu moci přesvědčit až na Šebetově naživo, fotky nikdy nejsou ono. Ale zatím každý, kdo to naživo viděl, dosvědčil, že i když se dívá do úrovně kabiny, ty deňáky přes periferní vidění přitáhnou soustředění oka. To víš, že tvrzení výrobce, že kdykoli je světlomet v zóně periferního vidění, upoutá pozornost, se mi líbilo, ale taky jsem se bál, že může jít jen o reklamní trik. Ale teď při testech na lidech to vypadá, že to asi bude pravda. No nezakřikněme to, než si budu 100% jistý, ještě to musí projít ostrým provozem pří jízdě, kdy se auta míjejí.

ad 2) - To fakt nedokážu odhadnout, ale od mlhovek se ty deňáky opravdu liší na první pohled - takové rozptýlené světlo pomocí soustavy LOMENÝCH ploch v parabole, no prostě jiné světlo. Díky tomuhle tvaru světelného toku taky nastává efekt, že čím jsi od auta dál, tak se světlo zdá intenzivnější, a čím jsi blíž, tím víc ty deňáky \"zhasínají\". Stejně tak \"zhasínají\" při pohledu z boku.

a ad 3) No, tak to ses bohužel trefil do nejbolavějšího místa. Peníze jsem měl, ale už nemám. Když už jsem se totiž rozhodl auto vylepšit těmi deňáky, protože podle mého vkusu je to k designu víc sexy než rozsvícené potkávačky, tak jsem k tomu přibral i lakování kapoty, masky, blatníku a nárazníku... :myslim Aspoň že ty trubky sání z 205-ky, co jsou z nich udělané tubusy těch světlometů, byly zadara :D

ZBLÍZKA

post-0-14109594658146_thumb.jpg

Odesláno

Ad1) Já ti samozřejmě nepřeju, aby tě nekdo přehlédl. Podle mě spíš než o jas jde o výšku těch světel a kam se kdo normálně při rozhlíženní dívá.

Ad2) Já vidim, že to nejsou mlhovky, ale budou to hodnotit policajti, nezapomeň na to.

Ad3) omlouvám se, nechtěl sem ti to připomínat.:D

Odesláno
Původně zaslal: vector

Ad1) Já ti samozřejmě nepřeju, aby tě nekdo přehlédl. Podle mě spíš než o jas jde o výšku těch světel a kam se kdo normálně při rozhlíženní dívá.

Ad2) Já vidim, že to nejsou mlhovky, ale budou to hodnotit policajti, nezapomeň na to.

Ad3) omlouvám se, nechtěl sem ti to připomínat.:D

ad1) Vždyť jsem to psal - jas se mění podle úhlu pohledu, plus to o periferním vidění, vůbec se člověk dolů k nárazníku nemusí koukat (ani se nikdo normální nekouká, jasně), a stejně to vidí, i když nechce ;)

ad 2) No, to budou ještě příhody, ale spoléhám na svůj šarm a taky na právníky z DAS, kteří mě zatím vytáhli ze všech správních řízení za rychlost a parkování. A je fakt, že když mezi doklady je vložená karta DAS, většina poldů je velmi korektních :D

ad 3) Wauúúúúúúúú.....

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Pěkný, ale raději bych tam měl mlhovky! Nebo oboje :D

PS: nemohl by jsi to vyfotit jako \"v reále\" - z jiného auta, které tohle míjí?

Tak to nejsi první, koho to napadlo, ale nesehnali jsme mlhovky takového tvaru a velikosti, které by se k těmhle deňákům hodily. Když se to nakreslilo, jak by vypadal pár mlhovek hozený dva palce vně deňáků, tak to byl parádní pohled. Ale nesehnaly se.

Vyfotit v reále z míjejícího auta - to bych moc rád, ale potřebuju někoho, kdo by mi pomohl a místo, kde by se dalo rozjet. Možná někde na Šebetově? A hlásíš se se svým autem do zkušební fotokomise? To by se hodilo :papa

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

no najprv som si myslel,ze su to hmlovky.dobre,ze som bol ticho.nie je to na pokutu?myslim,ze je predpisana nejaka vyska svetiel a toto ti asi nikto tolerovat nebude.

Ano, je to podle předpisů pro montáž denních světlometů:

Nejnižší bod činné svítící plochy min. 250 mm od vozovky (při nezatíženém autě)

Nejzazší vnější bod činné svítící plochy max. 400 mm od levého i pravého vnějšího obrysu vozidla (pozor, zrcátka se nepočítají)

Nejzazší vnitřní bod činné svítíci plochy min. 600 mm od sebe vzájemně

Nejvyšší bod činné svítíci plochy max. 1500 mm od vozovky (tak tuhle hodnotu mám faaakt s přehledem :D)

;)

Odesláno

tie hodnoty fakt nepoznam.ak to mas dodrzane tak ok,len ako tu uz niekto pisal som zvedavy ako to budu brat chlpaty.nie su az taky najmudrejsi ako vieme.a stoji ti za to to takto mat?ta budu stale zastavovat.u nas ked niekto zabudne vypnut hmlovky tak si idu chlpaty nohy dolamat,aby ti dali pokutu

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

tie hodnoty fakt nepoznam.ak to mas dodrzane tak ok,len ako tu uz niekto pisal som zvedavy ako to budu brat chlpaty.nie su az taky najmudrejsi ako vieme.a stoji ti za to to takto mat?ta budu stale zastavovat.u nas ked niekto zabudne vypnut hmlovky tak si idu chlpaty nohy dolamat,aby ti dali pokutu

Tyto hodnoty platí v celé EU, jsou jednotné.

A slibuji, že o pohádku na pokračování \"Jak polda deňáky zmerčil\" se s vámi podělím :D

Odesláno

Zdravim

To Garfield: :xvul Vim ze je to silne off topic, ale jak se ti osvedcili ty sterace co tam mas nandane, oproti tem klasickym raminkovym?? Dik za odpoved :xvul. Jeste jednou se omlouvam za to, ze se ptam uplne na neco jineho! Jinak, denni svetla na tom vypadaji celkem pekne. :super

Odesláno

[Vyfotit v reále z míjejícího auta - to bych moc rád, ale potřebuju někoho, kdo by mi pomohl a místo, kde by se dalo rozjet. Možná někde na Šebetově? A hlásíš se se svým autem do zkušební fotokomise? To by se hodilo :papa

Bohužel, na Šebetov nejedu. Budeme muset fotit až v Červeném Kostelci :D Ale nemyslel jsem za jízdy. Prostě zaparkuješ dvě auta v pozici, jako by se míjela.

Ale krátký videoklip, jak se ta auta míjí by byl úplně super :super

PS: Na pohádku se těším, jak znám Tvé sepsané příběhy, bude vtipná a čtivá! :D:mrk

[upravil dne 24.6.06 Peta]

Odesláno
Původně zaslal: Opl405

Zdravim

To Garfield: :xvul Vim ze je to silne off topic, ale jak se ti osvedcili ty sterace co tam mas nandane, oproti tem klasickym raminkovym?? Dik za odpoved :xvul. Jeste jednou se omlouvam za to, ze se ptam uplne na neco jineho! Jinak, denni svetla na tom vypadaji celkem pekne. :super

Já je tam mám taky a maximální spokojenost - zatím (mám je tam cca 1měsíc) cena 150Kč kus

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...