Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hojte,

chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s hláškou "ZÁVADA AUTOMATICKÉHO REGULÁTORU RYCHLOSTI". Doprovázela ji ikona červeného klíče vlevo a nešlo vůbec aktivovat tempomat. Auto jinak normálně fungovalo.

Zajímalo by mě, co to znamená, protože při dalším startu to zmizelo a již se chyba nevyskytuje. Nemám rád, když si to žije vlastním životem 😄 Radar a čelní sklo byly čisté.

Radar to podle mě není, protože ten když mi jednou zapadal při sněžení sněhem, tak to jen psalo, že nejsou splněny podmínky a nelze použít tempomat.

Díky předem za zkušenost, pokud se s tím někdo setkal.

FOTO.jpg

• Radek Hurvajz changed the title to Závada automatického regulátoru rychlosti
Odesláno

Něco se jí prostě nelíbilo, tak to vyřadila z provozu. Nějaká podmínka pro činnost nebyla splněna. Píchnout na DIAG a při troše štěstí tam o tom nějaký záznam bude. Nicméně přesně proto máme Peugeoty, protože si občas žijí vlastním životem. Co s nudnou mrtvolou od koncernu, ne? :aut 

Odesláno (upraveno)

Je to věc stejně běžná, jako pozdravit, nekřičet ve společnosti atd. Škoda, že jsi to nevěděl.

Závada tempomatu přetrvává, anebo už skončila?

Bývá to:

- spínač na brzdě nebo na spojce

- závada na čidlech ABS

- závada v přípravě smesi - čidla všeho možného v motoru

Závada stačí na okamžik a tempomat z toho udělá velkou věc.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Já si to samozřejmě přečetl, klidně to promažte a omlouvám se tedy, že jsem na vás v názvu téma křičel.

Jinak k "závadě". Jak jsem napsal hned na začátku, po dalším startu to zmizelo. Žádná kontrolka ani hláška se neobjevila. Bylo to ve stejný den.

Nic jsem o té hlášce nenašel, tak jsem to sem napsal a zeptal se zkušených.

Normálně bych to bral, jako že se nic neděje. Jen si říkám, jestli to není předzvěst budoucích problémů a jestli by mělo smysl to nechat někde vyčíst na diagnostice. Mám půl měsíce po servisu a pokud se něco nestane, neměl jsem v plánu tam hned jezdit.

Raději bych logicky předešel problému, ale pro servis bude, předpokládám, stejně stěžejní, když bude závada přetrvávat.

Např. s předchozím autem jsem od novoty věděl, že jednou budou problémy s časováním ventilů a když to po startu po osmi letech jednou začalo chrochtat, aspoň jsem věděl o co jde a byl jsem v klidu, že se neničí motor.

Tady jsem čekal problémy s řemenem od novoty a po dvou a půl roce jsem byl překvapen jen trochu.

Pokud je to, jak napsal P607Olda, tak to je teda hodně možností...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...