tomison12 Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Hojte, chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s hláškou "ZÁVADA AUTOMATICKÉHO REGULÁTORU RYCHLOSTI". Doprovázela ji ikona červeného klíče vlevo a nešlo vůbec aktivovat tempomat. Auto jinak normálně fungovalo. Zajímalo by mě, co to znamená, protože při dalším startu to zmizelo a již se chyba nevyskytuje. Nemám rád, když si to žije vlastním životem Radar a čelní sklo byly čisté. Radar to podle mě není, protože ten když mi jednou zapadal při sněžení sněhem, tak to jen psalo, že nejsou splněny podmínky a nelze použít tempomat. Díky předem za zkušenost, pokud se s tím někdo setkal. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Příště se vyhni tomu psát nadpis pouze velkými písmeny, vypadá to jako když tu na náš křičíš. Nadpis jsem upravil Děkujeme pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Něco se jí prostě nelíbilo, tak to vyřadila z provozu. Nějaká podmínka pro činnost nebyla splněna. Píchnout na DIAG a při troše štěstí tam o tom nějaký záznam bude. Nicméně přesně proto máme Peugeoty, protože si občas žijí vlastním životem. Co s nudnou mrtvolou od koncernu, ne? toru a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
tomison12 Odesláno 12. březen 2025 Autor Odesláno 12. březen 2025 Jo, dokud žijí, je to ještě OK. Nesmí si ale žít vlastním životem k rychlejší smrti Zrovna mám po servisu. Pokud zjistím něco víc k tomu, napíšu to pak sem. Citovat
P607Olda Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 (upraveno) Je to věc stejně běžná, jako pozdravit, nekřičet ve společnosti atd. Škoda, že jsi to nevěděl. Závada tempomatu přetrvává, anebo už skončila? Bývá to: - spínač na brzdě nebo na spojce - závada na čidlech ABS - závada v přípravě smesi - čidla všeho možného v motoru Závada stačí na okamžik a tempomat z toho udělá velkou věc. Upraveno 12. březen 2025 uživatelem P607Olda pavelu96 a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
tomison12 Odesláno 12. březen 2025 Autor Odesláno 12. březen 2025 Já si to samozřejmě přečetl, klidně to promažte a omlouvám se tedy, že jsem na vás v názvu téma křičel. Jinak k "závadě". Jak jsem napsal hned na začátku, po dalším startu to zmizelo. Žádná kontrolka ani hláška se neobjevila. Bylo to ve stejný den. Nic jsem o té hlášce nenašel, tak jsem to sem napsal a zeptal se zkušených. Normálně bych to bral, jako že se nic neděje. Jen si říkám, jestli to není předzvěst budoucích problémů a jestli by mělo smysl to nechat někde vyčíst na diagnostice. Mám půl měsíce po servisu a pokud se něco nestane, neměl jsem v plánu tam hned jezdit. Raději bych logicky předešel problému, ale pro servis bude, předpokládám, stejně stěžejní, když bude závada přetrvávat. Např. s předchozím autem jsem od novoty věděl, že jednou budou problémy s časováním ventilů a když to po startu po osmi letech jednou začalo chrochtat, aspoň jsem věděl o co jde a byl jsem v klidu, že se neničí motor. Tady jsem čekal problémy s řemenem od novoty a po dvou a půl roce jsem byl překvapen jen trochu. Pokud je to, jak napsal P607Olda, tak to je teda hodně možností... Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
martinecondrej Odesláno 15. březen 2025 Odesláno 15. březen 2025 nic se s tím neděje. U klonu Travelleru to zažívám tak 2x do roka od nového auta. U staré 5008 taky párkrát. Kašli na to. Až bude problém, tak to nezmizí Citovat
tomison12 Odesláno 15. březen 2025 Autor Odesláno 15. březen 2025 Díky, martinnecondrej. Pustím to z hlavy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.