Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Hic jako prase a me napada, co tak vyrobit nakou vychytavku do bytu z klimatizace auta. Na vrakovistich se toho vali tuny. Mozna kdyby to utahl kompresor z lednicky nemusel by se resit pohon origo kompresoru z auta. Co vy na to ? [upravil dne 21.6.06 Radim205D] Citovat
Péťa Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Dnes nabizi klimatizace kdejaky supermarket za par korun. A nemusis nic bastlit. Citovat
Fx Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Akorát se u toho nedá spát, protože bejvaj dost hlučný Citovat
Péťa Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 V noci zas takový vedro není :-) Když jsem řešil projekt na domek, tak jsem se byl podívat v domě, kde místo klisického vytápění měli klimatizaci. V létě chladila, v zimě topila. Hlučné to nebylo, ale to byl trochu jiný systém. Pěkné na tom bylo, že si předvádějící zápálil cigaretu, pak zmáčknul tlačítko a během 1 minuty se v domě kompletně vyměnil vzduch. Cenově to vycházelo podobně, jako mé podlahové vytápění. Ale stejně jsem si to nepořídil, protože v takovém domě pořád cirkuluje vzduch víc, než je obvyklé... Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 tak tak o provoz v noci mi nejde, potrebuji pres den o par stupnu doma schladit vzduch. Taky nemam zajem utratit 7 000,- za neco co mi bude slouzit pro jiz zminovanou potrebu třeba jen par tydnu nez se zas ochladi. Jako spravneho Cecha me bavi bastleni a ne shaneni cinskych kramu po supermarketech. Vyroba vcetne naplne chladiva by vysla na par stovek. [upravil dne 21.6.06 Radim205D] Citovat
oddie Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: Radim205D tak tak o provoz v noci mi nejde, potrebuji pres den o par stupnu doma schladit vzduch. Taky nemam zajem utratit 7 000,- za neco co mi bude slouzit pro jiz zminovanou potrebu třeba jen par tydnu nez se zas ochladi. Jako spravneho Cecha me bavi bastleni a ne shaneni cinskych kramu po supermarketech. Vyroba vcetne naplne chladiva by vysla na par stovek. [upravil dne 21.6.06 Radim205D] Jo, a to si dáš ty hnusný zahumusený díly z auta do pokoje, jo? No potěš... Citovat
vector Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Radim205D tak tak o provoz v noci mi nejde, potrebuji pres den o par stupnu doma schladit vzduch. Taky nemam zajem utratit 7 000,- za neco co mi bude slouzit pro jiz zminovanou potrebu třeba jen par tydnu nez se zas ochladi. Jako spravneho Cecha me bavi bastleni a ne shaneni cinskych kramu po supermarketech. Vyroba vcetne naplne chladiva by vysla na par stovek. [upravil dne 21.6.06 Radim205D] Jo, a to si dáš ty hnusný zahumusený díly z auta do pokoje, jo? No potěš... Ne, on si to vyčistí kartáčkem na zuby Někdy sou to nápady že zírám. Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 jasne a cim vice zaolejovany a smradlavy tim lip a uz vubec by me nenapadlo kompresor a ostani veci dat do nakyho slusiveho obalu ,tak abych nahodou nevyrobil neco podobnyho co se v OBI prodava za hrozny prachy. Citovat
oddie Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Teďka jsem dělal pořádek a třídil sběr - do hliníku jsem roztřídil mj. i dva náááádherné výparníky Valeo. Fakt pěkné - ale přinést je domů do pokoje, asi nemám kde bydlet natož pak ty hadice k nim. Hele, ale estli mocí mermo chceš, zbyl mi tu kompresor, a možná nějaká hadice okolo... [upravil dne 6/21/06 oddie] Citovat
Péťa Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Z Havířova do Prahy se mu asi chtít nebude. Jestli nejezdí po republice... Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 napadlo me vyrobit naky kompaktni system v plechove krabici s ktereho bude funet studeny vzduch nic vic. Neminim si zamarasit kvartyr srotem. zajimaj me technicke nazory a ne uvahy o estetice. Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 A propo nejde o nic vazneho je to jen uvaha a zajimalo me co na to odbornici. Taky se mozna na to vy..ru, toteplo me docela drti, proto ty uvahy Citovat
oddie Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 No právě ten kompaktní systém je na ho..., z těhle dílů. Jestli bych si to vůbec v nějakém divokém snu dokázal představit, tak jen jako split - dovnitř jen výparník, větrák a kýbl na kondenzát, a vše ostatní ven na zeď. Akorát to obnáší nechat udělat na míru hadice, a někudy je protáhnout do místnosti. Jinak úvaha \"bude z toho funět jen studený vzduch nic víc\" je sice hezká, ale když to chceš mít jako kompakt, kde a jak bude odvod tepla z chladiče? Plus ten kýbl na kondenzát, nikdy to nebude \"jenom\" studenej vzduch. Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Tak jsem se dockal poradny odpovedi dikes Citovat
Radim205D Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Samozrejme s takovymi naroky se to nevyplati bastlit a musim dat za pravdu tem co psali o systemech z hypermarketu. Citovat
oddie Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Zase na druhou stranu, split je lepší než kompakt. A nástěnné klimatizace za hubičku nejsou... Ještě k tomu kompresoru - ledničkový utáhne prd, musel bys tam mít ten z auta plus aspoň 2kW motór. A ještě sehnat nějaký zajímavější chadič, místo toho z auta. Dobrou noc Citovat
Garfield Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 Místo bastlení bych tu měl jeden starovodácký tip. Sehnat nafukovací plovací vestu - zřejmě od někoho, protože už se asi neprodávají. Vesta se tak do poloviny naplní studenou vodou, oblékneš, a to je klimatizace! Cca po dvou hodinách můžeš vodu obměnit. A je to bez bastlení, doma čisto, a sluší, pane, sluší Citovat
Radim205D Odesláno 22. červen 2006 Autor Odesláno 22. červen 2006 To anawarr: toto neni dobry napad s tou lahvi s dusikem, pokud bych mel tento ventil urazit a nasledne se divat jak lahev lita po byte jiste by mi bylo jeste vetsi horko a mozna bych i vypustil ze sebe neco do kalhot. Citovat
mk405 Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 Původně zaslal: Garfield Místo bastlení bych tu měl jeden starovodácký tip. Sehnat nafukovací plovací vestu - zřejmě od někoho, protože už se asi neprodávají. Vesta se tak do poloviny naplní studenou vodou, oblékneš, a to je klimatizace! Cca po dvou hodinách můžeš vodu obměnit. A je to bez bastlení, doma čisto, a sluší, pane, sluší tak tohle je super zase se válím v křečích :D:D p.s.: kdyby jste raději někdo vymyslel jak to nacpat do 405 kde nebyla a nemuset pro to rozebrat půlku auta Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: Garfield Místo bastlení bych tu měl jeden starovodácký tip. Sehnat nafukovací plovací vestu - zřejmě od někoho, protože už se asi neprodávají. Vesta se tak do poloviny naplní studenou vodou, oblékneš, a to je klimatizace! Cca po dvou hodinách můžeš vodu obměnit. A je to bez bastlení, doma čisto, a sluší, pane, sluší tak tohle je super zase se válím v křečích :D:D p.s.: kdyby jste raději někdo vymyslel jak to nacpat do 405 kde nebyla a nemuset pro to rozebrat půlku auta Co že chceš umístit do 405, kde nebyla? Nafukovací vestu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.