Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hic jako prase a me napada, co tak vyrobit nakou vychytavku do bytu z klimatizace auta. Na vrakovistich se toho vali tuny.

Mozna kdyby to utahl kompresor z lednicky nemusel by se resit pohon origo kompresoru z auta.

Co vy na to ? :myslim

[upravil dne 21.6.06 Radim205D]

Odesláno

V noci zas takový vedro není :-)

Když jsem řešil projekt na domek, tak jsem se byl podívat v domě, kde místo klisického vytápění měli klimatizaci. V létě chladila, v zimě topila. Hlučné to nebylo, ale to byl trochu jiný systém. Pěkné na tom bylo, že si předvádějící zápálil cigaretu, pak zmáčknul tlačítko a během 1 minuty se v domě kompletně vyměnil vzduch. Cenově to vycházelo podobně, jako mé podlahové vytápění. Ale stejně jsem si to nepořídil, protože v takovém domě pořád cirkuluje vzduch víc, než je obvyklé...

Odesláno

tak tak o provoz v noci mi nejde, potrebuji pres den o par stupnu doma schladit vzduch. Taky nemam zajem utratit 7 000,- za neco co mi bude slouzit pro jiz zminovanou potrebu třeba jen par tydnu nez se zas ochladi.

Jako spravneho Cecha me bavi bastleni a ne shaneni cinskych kramu po supermarketech.

Vyroba vcetne naplne chladiva by vysla na par stovek.

Odesláno
Původně zaslal: Radim205D

tak tak o provoz v noci mi nejde, potrebuji pres den o par stupnu doma schladit vzduch. Taky nemam zajem utratit 7 000,- za neco co mi bude slouzit pro jiz zminovanou potrebu třeba jen par tydnu nez se zas ochladi.

Jako spravneho Cecha me bavi bastleni a ne shaneni cinskych kramu po supermarketech.

Jo, a to si dáš ty hnusný zahumusený díly z auta do pokoje, jo? No potěš...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: Radim205D

Jo, a to si dáš ty hnusný zahumusený díly z auta do pokoje, jo? No potěš...

Ne, on si to vyčistí kartáčkem na zuby :D Někdy sou to nápady že zírám.

Odesláno

jasne a cim vice zaolejovany a smradlavy tim lip a uz vubec by me nenapadlo kompresor a ostani veci dat do nakyho slusiveho obalu ,tak abych nahodou nevyrobil neco podobnyho co se v OBI prodava za hrozny prachy. :mrk

Odesláno

Teďka jsem dělal pořádek a třídil sběr - do hliníku jsem roztřídil mj. i dva náááádherné výparníky Valeo. Fakt pěkné - ale přinést je domů do pokoje, asi nemám kde bydlet :) natož pak ty hadice k nim. Hele, ale estli mocí mermo chceš, zbyl mi tu kompresor, a možná nějaká hadice okolo...

[upravil dne 6/21/06 oddie]

Odesláno

napadlo me vyrobit naky kompaktni system v plechove krabici s ktereho bude funet studeny vzduch nic vic. Neminim si zamarasit kvartyr srotem.

zajimaj me technicke nazory a ne uvahy o estetice.

Odesláno

No právě ten kompaktní systém je na ho..., z těhle dílů. Jestli bych si to vůbec v nějakém divokém snu dokázal představit, tak jen jako split - dovnitř jen výparník, větrák a kýbl na kondenzát, a vše ostatní ven na zeď. Akorát to obnáší nechat udělat na míru hadice, a někudy je protáhnout do místnosti.

Jinak úvaha \"bude z toho funět jen studený vzduch nic víc\" je sice hezká, ale když to chceš mít jako kompakt, kde a jak bude odvod tepla z chladiče? Plus ten kýbl na kondenzát, nikdy to nebude \"jenom\" studenej vzduch.

Odesláno

Zase na druhou stranu, split je lepší než kompakt. A nástěnné klimatizace za hubičku nejsou...

Ještě k tomu kompresoru - ledničkový utáhne prd, musel bys tam mít ten z auta plus aspoň 2kW motór. A ještě sehnat nějaký zajímavější chadič, místo toho z auta. Dobrou noc ;)

Odesláno

Místo bastlení bych tu měl jeden starovodácký tip. Sehnat nafukovací plovací vestu - zřejmě od někoho, protože už se asi neprodávají. Vesta se tak do poloviny naplní studenou vodou, oblékneš, a to je klimatizace! Cca po dvou hodinách můžeš vodu obměnit. A je to bez bastlení, doma čisto, a sluší, pane, sluší :D

Odesláno

To anawarr: toto neni dobry napad s tou lahvi s dusikem, pokud bych mel tento ventil urazit a nasledne se divat jak lahev lita po byte jiste by mi bylo jeste vetsi horko a mozna bych i vypustil ze sebe neco do kalhot. :mrk

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Místo bastlení bych tu měl jeden starovodácký tip. Sehnat nafukovací plovací vestu - zřejmě od někoho, protože už se asi neprodávají. Vesta se tak do poloviny naplní studenou vodou, oblékneš, a to je klimatizace! Cca po dvou hodinách můžeš vodu obměnit. A je to bez bastlení, doma čisto, a sluší, pane, sluší :D

:D tak tohle je super :super zase se válím v křečích :D:D:D

p.s.: kdyby jste raději někdo vymyslel jak to nacpat do 405 kde nebyla a nemuset pro to rozebrat půlku auta :myslim

Odesláno
Původně zaslal: mk405

Původně zaslal: Garfield

:D tak tohle je super :super zase se válím v křečích :D:D:D

p.s.: kdyby jste raději někdo vymyslel jak to nacpat do 405 kde nebyla a nemuset pro to rozebrat půlku auta :myslim

Co že chceš umístit do 405, kde nebyla? Nafukovací vestu? :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...