Guest Honza1987 Odesláno 6. leden 2025 Odesláno 6. leden 2025 (upraveno) Diky moc, máte pravdu. A ten výkon musí bohatě stačit… Upraveno 7. leden 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
BubakGS Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 (upraveno) ...vykon... ja jsem s Rifterem spadnul l z 260 koni na 130 ... mno... zvykl jsem si Upraveno 7. leden 2025 uživatelem BubakGS Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 Ještě dotaz mimo Peugeot. Co di myslete o Renaultu Espace V rok 2020 1.8tce….??? Citovat
Madaros Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 Zdravím, 5008 s motorem 1,2 vlastním, zatím jsem spokojený, při dálniční jízdě s plně naloženým autem a dvěma dětmi se předjíždět dá, není to ale žádné sportovní auto. Určitě by tomu slušel větší výkon, ale rozhodně to není žádná tragédie. S autem jsem už najel 70 tis. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 před 46 minutami, Honza1987 napsal: Ještě dotaz mimo Peugeot. Co di myslete o Renaultu Espace V rok 2020 1.8tce….??? že se mi líbí ti asi nepomůže , jinak předpokládám, že 1.8benz. nebude lenivec (pokud je s turbem), ale neznám nevím..., ovšem zkusil bych určitě dotaz na Renault foru--protože ta rada co tu někdo dal, abys vypátral co nejvíce info o autu (než převedeš peníze k prodejci) je k nezaplacení Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 (upraveno) před 6 hodinami, Madaros napsal: Zdravím, 5008 s motorem 1,2 vlastním, zatím jsem spokojený, při dálniční jízdě s plně naloženým autem a dvěma dětmi se předjíždět dá, není to ale žádné sportovní auto. Určitě by tomu slušel větší výkon, ale rozhodně to není žádná tragédie. S autem jsem už najel 70 tis. Tak děkuji mockrát za cennou radu. Dám tomu šanci a půjdu ho vyzkoušet někam. A go spotřeba ve městě? Diky moc za odpověd… Upraveno 7. leden 2025 uživatelem Péťa Opravena citace. Citovat
martinecondrej Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 Životnost a spolehlivost, je tu o motoru 1,2 napsáno dost. Bude to drahá loterie. Výkon, nebo jak to jede je naprosto podružná záležitost. Citovat
radim.1008 Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 Včera jsem mluvil se známým. Má 5008 SUV 1.2PT 96kW. S autem je spokojený, jako otec tří odrostlých dětí. Olej mění co 10tis.km a teď bude měnit rozvody. Už podruhé. Auto má najeto cca 110tis.km. Poprvé je měnil v 55tis.km pro svůj pocit před koncem záruky. Citovat
martinecondrej Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 A to je hrozný. Tento týden je v SM bazarový test 2008 SUV. Ještě jsem nečetl, ale určitě tam bude k současným motorům info Citovat
mikael Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 Ja mam 5008 1.2 sice 100kW a tiez spokojnost. Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 (upraveno) @mikael Vy máte hybrid? A jak to jezdi? Můžete napsat pár poznatků prosím? Upraveno 8. leden 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Madaros Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 před 8 hodinami, Honza1987 napsal: Tak děkuji mockrát za cennou radu. Dám tomu šanci a půjdu ho vyzkoušet někam. A go spotřeba ve městě? Diky moc za odpověd… Spotřeba ve městě tak 7-8. Jinak jak už bylo zde zmiňováno, je třeba častěji kontrolovat rozvodový řemen. Mě ho měnili poprvé v cca 45 tis. v rámci zaruky, už neměl předepsany rozměr. Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 před 19 hodinami, ozzy56 napsal: že se mi líbí ti asi nepomůže , jinak předpokládám, že 1.8benz. nebude lenivec (pokud je s turbem), ale neznám nevím..., ovšem zkusil bych určitě dotaz na Renault foru--protože ta rada co tu někdo dal, abys vypátral co nejvíce info o autu (než převedeš peníze k prodejci) je k nezaplacení Jo to je fakt, to jsem se mohl zeptat manželky, ta mi poradila stejně Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 manželka má vždycky pravdu , s tím nehneš jinak jsem koukal na toho Espace, ta 1.8 benz. má nějak přes 200 koní, prostoru do alelujá Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 Před hodinou, ozzy56 napsal: manželka má vždycky pravdu , s tím nehneš jinak jsem koukal na toho Espace, ta 1.8 benz. má nějak přes 200 koní, prostoru do alelujá Ale bojím se servisu a prý je prošpikovaný elektronikou a bohužel už je to starší model, dají se sehnat už jen auta roku 2019-2020. Našel jsem rok 2021 najeto 75 t ale 750t za to dat nechci to se mi zdá zase moc na to stáří a nájezd. Jak říkám rozhodnu se mezi superbem, 5008, koukám ještě na Tiguana allspace. Proste něco prostorného s větším kufrem. Často jezdíme na cyklo dovolenou a narvat tam věci do kufru pro dva dospělý s dvě děti je ořech celkem. Takže větší kufr by bodnul. Samozřejmě to řeším i rakví ale i ta je plná když někam jedeme. A to už netáhame kočárek… Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 před 5 hodinami, Madaros napsal: Spotřeba ve městě tak 7-8. Jinak jak už bylo zde zmiňováno, je třeba častěji kontrolovat rozvodový řemen. Mě ho měnili poprvé v cca 45 tis. v rámci zaruky, už neměl předepsany rozměr. Kolik to tak stojí vyměnit ten řemen? před 5 hodinami, Madaros napsal: Spotřeba ve městě tak 7-8. Jinak jak už bylo zde zmiňováno, je třeba častěji kontrolovat rozvodový řemen. Mě ho měnili poprvé v cca 45 tis. v rámci zaruky, už neměl předepsany rozměr. Citovat
Akoc Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 O rozvodovom remeni v Puretechu je toho za posledné 4 roky popísané veľa v tomto vlákne. Cena výmeny remeňa v servise je napr. na s. 18. O remeni a všeobecne o motore Puretech sa diskutuje aj v ďalších vláknach na tomto fóre. Moje skúsenosť s týmto motorom po >41-tisíc km a >4 rokoch prevádzky je pozitívna. Remeň som dnes vizuálne a mierkou kontroloval. Vyzerá ako nový. Ale obmedzujem krátke jazdy na minimum a mením olej po max. 10-tisíc km, či po 1 roku. Auto je motoricky servisované len v autorizáku, takže na rozvody, prípadne motor (ak je vysoká spotreba oleja) je záruka 10 rokov, resp. 175-tisíc km. Pravdou ale je, že ak nechcem prísť o túto 10-ročnú záruku, tak si remeň musím nechať vymeniť najneskôr po 6 rokoch, aj keby stále vyzeral ako nový. Prirodzene, na vlastné náklady . Citovat
martinecondrej Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 (upraveno) "prošpikovaný elektronikou" je dneska už každý moderní auto. Úplně nevím co tady ještě chceš slyšet. S aktuálním info o motorech 1,2 puretech a 1,5 hdi to dneska koupí jen blázen. Nová verze s řetězem, tam se životnost teprve uvidí tak za 4 roky. Přijde mi že už jsi rozhodnutý pro 5008, tak potom se prostě musí počítat s výrazně dražším servisem kvůli častým vyměnám rozvodů, teď nevím jestli je problém I karbon. Cenu tu někdo určitě napíše, ale myslím že to pod 20000,- nebude. Obzvlášť bude problém při zmiňovaném stylu ježdění krátké trasy po městě Upraveno 8. leden 2025 uživatelem martinecondrej toru ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 před 15 hodinami, martinecondrej napsal: A to je hrozný. Tento týden je v SM bazarový test 2008 SUV. Ještě jsem nečetl, ale určitě tam bude k současným motorům info Co je na tom hrozného? Opel Vectra B 1,6 16V rv 1996 předepsaná výměna rozvodů každých 60tis. A taky to stihlo totálně shnít, než že by umřel motor Citovat
Guest Honza1987 Odesláno 8. leden 2025 Odesláno 8. leden 2025 před 34 minutami, martinecondrej napsal: "prošpikovaný elektronikou" je dneska už každý moderní auto. Úplně nevím co tady ještě chceš slyšet. S aktuálním info o motorech 1,2 puretech a 1,5 hdi to dneska koupí jen blázen. Nová verze s řetězem, tam se životnost teprve uvidí tak za 4 roky. Přijde mi že už jsi rozhodnutý pro 5008, tak potom se prostě musí počítat s výrazně dražším servisem kvůli častým vyměnám rozvodů, teď nevím jestli je problém I karbon. Cenu tu někdo určitě napíše, ale myslím že to pod 20000,- nebude. Obzvlášť bude problém při zmiňovaném stylu ježdění krátké trasy po městě Diky moc za rady. Výhodu v 5008 vidím asi v té ceně ale jinak mne ten motor dost odrazuje. Spíš to vidím na ten Superb…myslim že i ta 1.5 tsi bude lepší než ta 1.2. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.