Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký Peugeot 5008?

Recommended Posts

Guest Honza1987
Odesláno (upraveno)

Diky moc, máte pravdu. A ten výkon musí bohatě stačit…

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Guest Honza1987
Odesláno

Ještě dotaz mimo Peugeot. Co di myslete o Renaultu Espace V rok 2020 1.8tce….???

Odesláno

Zdravím, 5008 s motorem 1,2 vlastním, zatím jsem spokojený, při dálniční jízdě s plně naloženým autem a dvěma dětmi se předjíždět dá, není to ale žádné sportovní auto. Určitě by tomu slušel větší výkon, ale rozhodně to není žádná tragédie. S autem jsem už najel 70 tis. 

Odesláno
před 46 minutami, Honza1987 napsal:

Ještě dotaz mimo Peugeot. Co di myslete o Renaultu Espace V rok 2020 1.8tce….???

že se mi líbí ti asi nepomůže 😉, jinak předpokládám, že 1.8benz. nebude lenivec (pokud je s turbem), ale neznám nevím..., ovšem zkusil bych určitě dotaz na Renault foru--protože ta rada co tu někdo dal, abys vypátral co nejvíce info o autu (než převedeš peníze k prodejci) je k nezaplacení 

Guest Honza1987
Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, Madaros napsal:

Zdravím, 5008 s motorem 1,2 vlastním, zatím jsem spokojený, při dálniční jízdě s plně naloženým autem a dvěma dětmi se předjíždět dá, není to ale žádné sportovní auto. Určitě by tomu slušel větší výkon, ale rozhodně to není žádná tragédie. S autem jsem už najel 70 tis.

Tak děkuji mockrát za cennou radu. Dám tomu šanci a půjdu ho vyzkoušet někam. A go spotřeba ve městě? Diky moc za odpověd…

Upraveno uživatelem Péťa
Opravena citace.
Odesláno

Včera jsem mluvil se známým. Má 5008 SUV 1.2PT 96kW. S autem je spokojený, jako otec tří odrostlých dětí. Olej mění co 10tis.km a teď bude měnit rozvody. Už podruhé. Auto má najeto cca 110tis.km. :myslim Poprvé je měnil v 55tis.km pro svůj pocit před koncem záruky.

Guest Honza1987
Odesláno (upraveno)

@mikael Vy máte hybrid? A jak to jezdi? Můžete napsat pár poznatků prosím?

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 8 hodinami, Honza1987 napsal:

Tak děkuji mockrát za cennou radu. Dám tomu šanci a půjdu ho vyzkoušet někam. A go spotřeba ve městě? Diky moc za odpověd…

Spotřeba ve městě tak 7-8. Jinak jak už bylo zde zmiňováno, je třeba častěji kontrolovat rozvodový řemen. Mě ho měnili poprvé v cca 45 tis. v rámci zaruky, už neměl předepsany rozměr. 

Guest Honza1987
Odesláno
před 19 hodinami, ozzy56 napsal:

že se mi líbí ti asi nepomůže 😉, jinak předpokládám, že 1.8benz. nebude lenivec (pokud je s turbem), ale neznám nevím..., ovšem zkusil bych určitě dotaz na Renault foru--protože ta rada co tu někdo dal, abys vypátral co nejvíce info o autu (než převedeš peníze k prodejci) je k nezaplacení 

Jo to je fakt, to jsem se mohl zeptat manželky, ta mi poradila stejně😆

Guest Honza1987
Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

manželka má vždycky pravdu , s tím nehneš 😂

jinak jsem koukal na toho Espace, ta 1.8 benz. má nějak přes 200 koní, prostoru do alelujá  👍

Ale bojím se servisu a prý je prošpikovaný elektronikou a bohužel už je to starší model, dají se sehnat už jen auta roku 2019-2020. Našel jsem rok 2021 najeto 75 t ale 750t za to dat nechci to se mi zdá zase moc na to stáří a nájezd. Jak říkám rozhodnu se mezi superbem, 5008, koukám ještě na Tiguana allspace. Proste něco prostorného s větším kufrem. Často jezdíme na cyklo dovolenou a narvat tam věci do kufru pro dva dospělý s dvě děti je ořech celkem. Takže větší kufr by bodnul. Samozřejmě to řeším i rakví ale i ta je plná když někam jedeme. A to už netáhame kočárek…

Guest Honza1987
Odesláno
před 5 hodinami, Madaros napsal:

Spotřeba ve městě tak 7-8. Jinak jak už bylo zde zmiňováno, je třeba častěji kontrolovat rozvodový řemen. Mě ho měnili poprvé v cca 45 tis. v rámci zaruky, už neměl předepsany rozměr. 

Kolik to tak stojí vyměnit ten řemen?

před 5 hodinami, Madaros napsal:

Odesláno

O rozvodovom remeni v Puretechu je toho za posledné 4 roky popísané veľa v tomto vlákne. Cena výmeny remeňa v servise je napr. na s. 18. O remeni a všeobecne o motore Puretech sa diskutuje aj v ďalších vláknach na tomto fóre.

Moje skúsenosť s týmto motorom po >41-tisíc km a >4 rokoch prevádzky je pozitívna. Remeň som dnes vizuálne a mierkou kontroloval. Vyzerá ako nový. Ale obmedzujem krátke jazdy na minimum a mením olej po max. 10-tisíc km, či po 1 roku. Auto je motoricky servisované len v autorizáku, takže na rozvody, prípadne motor (ak je vysoká spotreba oleja) je záruka 10 rokov, resp. 175-tisíc km. Pravdou ale je, že ak nechcem prísť o túto 10-ročnú záruku, tak si remeň musím nechať vymeniť najneskôr po 6 rokoch, aj keby stále vyzeral ako nový. Prirodzene, na vlastné náklady .

Odesláno (upraveno)

"prošpikovaný elektronikou" je dneska už každý moderní auto. Úplně nevím co tady ještě chceš slyšet. S aktuálním info o motorech 1,2 puretech a 1,5 hdi to dneska koupí jen blázen. Nová verze s řetězem, tam se životnost teprve uvidí tak za 4 roky. Přijde mi že už jsi rozhodnutý pro 5008, tak potom se prostě musí počítat s výrazně dražším servisem kvůli častým vyměnám rozvodů, teď nevím jestli je problém I karbon. Cenu tu někdo určitě napíše, ale myslím že to pod 20000,- nebude. 

Obzvlášť bude problém při zmiňovaném stylu ježdění krátké trasy po městě

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno
před 15 hodinami, martinecondrej napsal:

A to je hrozný. Tento týden je v SM bazarový test 2008 SUV. Ještě jsem nečetl, ale určitě tam bude k současným motorům info

Co je na tom hrozného?

Opel Vectra B 1,6 16V rv 1996 předepsaná výměna rozvodů každých 60tis. A taky to stihlo totálně shnít, než že by umřel motor :aut

Guest Honza1987
Odesláno
před 34 minutami, martinecondrej napsal:

"prošpikovaný elektronikou" je dneska už každý moderní auto. Úplně nevím co tady ještě chceš slyšet. S aktuálním info o motorech 1,2 puretech a 1,5 hdi to dneska koupí jen blázen. Nová verze s řetězem, tam se životnost teprve uvidí tak za 4 roky. Přijde mi že už jsi rozhodnutý pro 5008, tak potom se prostě musí počítat s výrazně dražším servisem kvůli častým vyměnám rozvodů, teď nevím jestli je problém I karbon. Cenu tu někdo určitě napíše, ale myslím že to pod 20000,- nebude. 

Obzvlášť bude problém při zmiňovaném stylu ježdění krátké trasy po městě

Diky moc za rady. Výhodu v 5008 vidím asi v té ceně ale jinak mne ten motor dost odrazuje. Spíš to vidím na ten Superb…myslim že i ta 1.5 tsi bude lepší než ta  1.2. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...