Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám 406 coupe a v techničáku mám zapsané dvoje ráfky. 6.5J 15 ET 4.12 a 7x16 4/108 ET 18. 16" ale nemůžu použít protože nemám v TP žádné pneumatiky 16". Ale u prvního rozměru musí být chyba v zápisu ne? ET 4.12? Potřebuju projít technickou ale zdá se to jako nemožný úkol. Jaké ráfky na to mám shánět?

Odesláno (upraveno)

Co na tom autě máš teď za kola?

Ty 15" mají ET12, ale na STK to ET nikdo nezkoumá. Tam jen řeší rozměr pneu (někdy ani to ne) pokud to není očividně špatně.

Jinak 16" pneu na kupé jsou 205/55 91W.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, pepa56 napsal:

Ahoj, mám 406 coupe a v techničáku mám zapsané dvoje ráfky. 6.5J 15 ET 4.12 a 7x16 4/108 ET 18. 16" ale nemůžu použít protože nemám v TP žádné pneumatiky 16". Ale u prvního rozměru musí být chyba v zápisu ne? ET 4.12? Potřebuju projít technickou ale zdá se to jako nemožný úkol. Jaké ráfky na to mám shánět?

teď tam mám pneu 195/65 r15 91T

V čem je problém?

Zapsané 15-ky, obuté 15-ky. Problém je jenom v tom, že rychlostní index T pro coupé asi nestačí, pokud se jedná o letní.

Pokud se jedná o zimní, tak T stačí, a v zorném poli řidiče musí být upozornění "Max. rychlost vozidla omezena na 190 km/h".

Dej tady fotku TP, i s poznámkami dole.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Ahoj

já mám v TP zapsaný jen jeden rozměr. (dle foto)

tp 406.jpg

Upraveno uživatelem JVT
překlep
Odesláno

Ono asi záleží i na výkonu a brzdách. :myslim Co tam má za motor. A bremba tam asi nemá, protože na ty jdou jen 16ky.  Já mám ve VTP 15ky 205/60 a 16ky 205/55.

Odesláno (upraveno)

Na běžných 406 byla kola 6,0x15 ET 18.

Jak je to na tvém coupé, JE NAPSÁNO VE TVÉM TP. (ano křičím, bo jsem to tady psal). Anebo zde uveď VIN (máš ho v malém TP anebo pod sklem u řidiče), na stránkách udajeovozidle.cz jsou tyto údaje ke stažení.

Nejprve musíme vědět, co tam má být, pak teprve, jak to dosáhnout (půjčit si kola, dát tam zimní).

PS dej celý TP, včetně poznámek pod čarou

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno
před 18 minutami, pepa56 napsal:

@P607Olda myslíte že mě za et 18 ještě nevyhodí? To by snad nemuseli?

jenom upřesním, že rozměr ET disku se určitě kontroluje, i proto se sundávají poklice kol..., mají na to i různá zrcátka atd., třeba i fotí Aludisk zevnitř a pak si to zvětší--viděl jsem na vlastní oči 🙈, jestli tě vyhodí s odchylkou 6 mm samozřejmě nevím

Odesláno (upraveno)

@P607Olda to jaká kola mám v TP zapsané jsem psal hned u úvodu. Co se týče poznámek tam jsou ty druhá. O toleranci ET ani ničem týkající se kol se tam už nepíše. Ptám se pouze na to jakou toleranci reálně má 406, popř. jakou máte zkušenost s techniky na stk. Veškeré info beru buď z e-techničáku, což je shodné s výše zmíněným webem, nebo z papírového kde je upřímně víc věcí.

@ozzy56 to asi záleží na STK. Každopádně asi hodně záleží i na kolech. Moje stávající to mají napsané tak že se k tomu člověk nedostane aniž by sundal kolo. Co se týče tolerance tak vím že některá auta mají toleranci v pár mm. Přesně proto se ptám. Pokud ale @P607Olda píše že patří na 406 kola i s et18 myslím že by mých et18, i s et12 napsanych v tp, měli zkousnout

Upraveno uživatelem pepa56
Odesláno (upraveno)

nevím, co k tomu napsat--pokud bude na STK akurátní technik, tak pojede podle VT a je to , nebude se s tebou vůbec bavit..., žádná tolerance u rozměrů disků neexistuje, pouze údaje ve velkém techničáku

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

kolo

V 16. 11. 2024 at 14:55, pepa56 napsal:

Kolo 6,5 R 15 ET 12 jsem na Peugeotu ještě neviděl, proto myslím, že je to špatně opsáno. Proto jsem chtěl vidět fotku.

Projít se dá s ledačím a ledajak (nebudu upřesňovat), horší je to při nehodě, když bude likvidátor akurátní, tak se to může zatraceně nevyplatit.

PS: je to jinak když si to "troufnu sám, na svoje triko" a jinak, když mám někomu poradit a za tu radu ručit.

Odesláno

@P607Olda kolo mám takhle v tp i papírově. Samotnemu mi to bylo divné, ale nasel jsem v nejake diskuzi tady že nekdo má v tp přesně stejnou věc. Mám stále první velký tp od dovozu. Co se STK týče tak jde o to že kola budou celá správná. Jedná se mi pouze o to jaká je uznatelná odchylka na 406 coupe. To jsem nikde nenašel.

Odesláno (upraveno)
před 19 hodinami, P607Olda napsal:

Kolo 6,5 R 15 ET 12 jsem na Peugeotu ještě neviděl

Coupe to tak má, na 15" ET 12. Viz originalní kola třeba zde  https://aukro.cz/alu-disky-peugeot-406-6-5j-x-15ch-7005147490

obrazek.pngalu-disky-peugeot-406-6-5j-x-15ch-117881354.jpegalu-disky-peugeot-406-6-5j-x-15ch-117881289.jpeg

@pepa56Uznatelná odchylka na 406 coupe žádná neexistuje. Kola a pneu musí být tak jak jsou v TP. Jen mě zaráží ty 16", pokud tam jsou zapsaný tak by měli být zapsaný i pneumatiky, nechal bych to zkontrolovat. Tady to nevyřešíš, zeptej se technika na uřádě.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

@pepa56 možná pořád nevím o co ti vlastně jde, ale disky a pneu musíš mít podle VT, na STK žádná odchylka neexistuje, ale jinak si můžeš namontovat co chceš (ale na vlastní triko)

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...