Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nepravidelný bílý kouř z výfuku

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, mám 406 coupe 2.0i a dělá mi takový problém. Když nastartuje tak chvíli bíle kouří. Nemá to nic společného se zimou ani vodou ve výfuku. Občas nastartuje bez bílého kouře občas s. Zahřátí motoru na to nemá vliv. Spíše mi přijde, že to je náhodné. Kouřit většinou po chvilce přestane. Chladička mi z nádržky docela mizí, ale nejsem si jistý jestli to není nějakou netěsností v chladící soustavě. Samozřejmě mě napadlo těsnění pod hlavou nedej bože praskla hlava. Ale to by koupilo při každém startu ne? Otázka za milion tedy zní, co s tím je?

Upraveno uživatelem pepa56
  • pepa56 changed the title to Nepravidelný bílý kouř z výfuku
Odesláno

@pepa56Jen se zeptám, po jak dlouhé době se auto nastartuje? Pokud stojí delší dobu cca 5 dní a více, tak malinko zakouří, jelikož je sražená (kondenzovaná) voda v tlumiči  (výfuk).Jakmile se výfuk malinko ohřeje, tak vše přestane.

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 potřebuju udělat emise a občas to hulí fakt dost... nehledě na to, že neustále míchání a dolování kapaliny mě taky nebaví.

@OK406 heleď voda z výfuku to není, jak jsem psal, občas hulí občas ne. Nicméně to nemá nic společného s teplotou motoru ani jak slouho to stojí. Někde jsem četl že, to můžou dělat výstřiky nebo svíčky. Že bílý kouř může naznačovat Špatné spalování ve válci. Což by dávalo i smysl. Občas se to chytne občas jo. Nehledě na cokoliv ostatního. Ale nevím? 

@VojtouNerCZ zkusím. Dík.

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno

myslel jsem, že ta voda nemizí tak rychle, jak píšeš v druhém příspěvku, takže zjistit kde to teče z chlad. systému ven , proto natlakovat a zjištovat + kontrola CO 2, jak píše kolega nahoře, no a jestli neteče ven, tak teče dovnitř...

Odesláno

tady myslim vcelku jasno. Bude tesneni hlavy KO a pujde to do nektereho valce. Nejpis je to zatim mala netesnost, ktera bude zaviset i na teplote motoru. Je pak mozne, ze to zavisi, v jake poloze se zastavi v tom postizenem valci pist. Bud pak do nej chladici kapalina natece a nebo ne

Odesláno

Tak menší update. @VojtouNerCZ díky, ale ještě než jsi to stihl napsat už jsem měl objednáno. Test jsem udělal podle návodu a ještě jsem to tam nechal pro jistotu další 2 minuty. Závěr je takový, že zůstala modrá. Takže do chladičky co2 evidentně nejde. Nějaké další nápady?

20241113_175558.jpg

Odesláno (upraveno)

Není to úplně 100%, může to bejt takovej vejšplecht jak píše Ferry, že se to děje jen někdy. Šance jsou malý ale jsou. Teď musíš tedy řešit, kam ta voda uniká. A to zjistíš pohledem, nebo okruh rozumně natlakovat a pozorovat, jestli někde nebudou ze spojů, hadic apod bublat bublinky. Náhodou nemůže ti téct topení v kabině? Olej a voda se nemíchá? Nevím, zda nemá rfj už taky výměník olej/voda jako RFN. To by šel spíš olej do vody kvůli vyššímu tlaku, ale člověk nikdy neví. 

Kolik vody mizí? Jak často a kolik dolejváš? Může bejt i netěsnost na chladiči ale teplem nebo náporem vzduchu to může odfouknout/odpařit a nemusí to jít poznat. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ tak jsem tam teď byl, a všiml jsem si dost znatelneho kapani od přívodu k topení. To bude ta hromada chladičky. Zítra to dotáhnu. Ale stále nechápu proč mám místo auta lokomotivu. Topení je sice v místě nad výfukem, ale to s tím snad nemůže mít nic společného ne?

Odesláno (upraveno)

Spíš to hulí prostě jen tak... Vyřeš případný úniky a jezdi. Pak uvidíš. Jak jsem psal, 307 sw 2.0i, občas po startu hulí bíle, občas ne, občas si foukne za jízdy, když tomu dám kotel, tak z něj lítaj saze... Osobně jsem s tím autem najel za 6 let skoro 400k km a musím říct, že ten projev je furt stejnej. Ty do vejfuku nevidíš, zda tam není zkondenzovaná voda. A u benzínů je to poměrně běžný, že v něm voda prostě je. Proto to taky u nich hnije víc jak u nafty. Prostě je to vejfuk.
Navíc celkově motory z řady EW jsou zvláštní. Na to, že je to dvoulitr a navíc 16V mají často takový divný/hrubý chod na volnoběh. Jsou to fajn motory, co hodně natočí, ale mají svoje vrtochy. Troufnu si říct, že z 90% to padne na 2 věci. Lidi kašlou na rozvody a potkaj se, nebo kašlou na olej, ty motory jsou náchylný na zdvihátka a pak už to jde samo.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ty do vejfuku nevidíš, zda tam není zkondenzovaná voda. A u benzínů je to poměrně běžný, že v něm voda prostě je.👍

Po zkušenostech na LFY ksem i na RaFaNovi  po asi 14 dnech ježdění na novém tlumiči , než jsem toto udělal , tak už z něj vyteklo po navrtání,  4mm dírka v nejnižším místě,  odhadem půl litru vody (asi víc než jen u benálu-mám LPG)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem zkoumal a zkoumal. Hadička do topení měla špatné těsnění. Kapalo to přímo na výfuk. Nejsem si jistý jestli je možné že se to pak nějak dostávalo dovnitř, ale přijde mi že to hulí míň a méně často. Chladička už nemizí. Co se týče ale bílého kouře stále je ho dost. Momentálně se ale domnívám že chyba je pouze za volnoběhu. Pak přetrvává chvíli než se člověk rozjede. Pak je to už dobrý (pro info vím jak moc auto kouří když je ve výfuku voda, určitě ne tak že za sebe nevidíte). Nejsem si absolutně jistý čím to může být. Myslím si že to bude mít za příčinu špatné spalování na volnoběh. Svíčky jsem sice teď měnil, ale auto stále perfektně nedrží volnoběh, při prvním startu za delší dobu má tendenci při záběru chcipat a kouř poměrně dost smrdí na vodní páru. Nějaké nápady?

Odesláno (upraveno)

@ozzy56Myslím si že ne. Je to někde vedle. Spíš se po dnešním hledání obávám 1 přicpaného vstřiku. Auto má nalítáno 300k a asi celkem dostávalo tak je to asi možné.

Upraveno uživatelem pepa56
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...