Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, o AdBlue je tu toho hafo, zkus tady hledat a najdeš :), obvykle se poruchy s nádrží na Adblue řeší její výměnou za předpokladu absolvování povinných prohlídek..., cenu materiálu hradí výrobce, práci majitel auta 😧

odkaz jsem nečetl, ale i podle mého je to konstrukční vada na straně výrobce, možná to v jiných zemích automobilka proplácí komplet, ale nám je to platné jak mrtvému sako :), skandál v České republice nehrozí, si myslím, bo český národ toho historicky snese hodně moc..., možná se vám to podaří uskutečnit na Slovensku--vela šťastia 🤠

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj,

tak od víkendu mám problém s Adblue.  (P5008, r. 2018, 121000 km)

Počas jazdy sa mi rozsvietila kontrola Závada motora - nechajte motor opraviť a následne Závada antiemisného systému - auto nebude možné naštartovať po 1100 km.  Po stlačení tlačítka na prístrojovke ešte vypíše, že je nízka hladina Ad blue - treba doplniť.  To som doplňal v septembri, ale pre istotu som kúpil bandasku a dolial - vošlo asi 4,5 litra.

Asi po 60-70 km kontrolka motora zhasla, ostal svietiť červený klúč  bliká kontrolka Ad blue a odpočítava km do posledného štartu (teraz 850 km).

Dnes som bol v jednej auto elektrikárskej dielni ( žiadny garážový "odborník", ale profesionál), a pripojená diagnostika nevypísala žiadnu závadu,, RJ (alebo ECU, či čo tam je) bez závad. Prešiel celu jednotku a všade bez závad. Na prístrojovke však stále svieti červený klúč, bliká kontrolka ADblue a odpočítavanie pokračuje. 

Stretol sa niekto z vás s niečim podobným? 

Samozrejme sa objednám do Peugeotu, ale zaujíma ma či som sám, alebo má podobný problém aj niekto z vás. 

M.

Odesláno

Dobrý večer, hledám na fóru problém závada antiemisniho systému Peugeot 5008 a našel jsem, že jste již řešil tento problém. Můžete prosím dat vědět jak oprava dopadla? Když připojíme diagnostiku tak se žádná závažná chyba neukazuje, pouze se ukazuje jako sporadická. Když se toto sporadické hlášení vymaže hlášení chyby zmizí. Bohužel po ujetí cca 400km se hlášení poruchy opět vrátí a hlásí závada motoru - antiemisniho systému. Předem díky za reakci M.Š.

Odesláno

Ahoj,

problém ešte nie je vyriešený. Mne po pripojení dia nevypisuje žiadnu chybu  (???) Ale stále svieti červený klúč a bliká symbol AdBlue, odpočet km je teraz 600km.

Som objednaný do servisu, ale až 18.2., tak musím čakať. Našťastie mám čím jazdiť, tak peugeto stojí a čaká na opravu.

M.

Odesláno

no jasně ;) nedošlo k inicializaci antiemisního systému... proto blíká adblue a svítí dojezd ;) to lze jen origo diag

Odesláno (upraveno)

To by bol asi ten najmenší problém. Dúfam, že to nebude nádrž - čerpadlo Adblue.  Aj keď určite raz k tomu dôjde 😞. Ale dík za dobré správy.

Upraveno uživatelem mikicek
Odesláno

Má někdo zkušenost s tím aditivovaným AdBlue - Total ClearNOx? Total se tím dušuje, že to je hotová spása toho celého systému. Mě osobně a majitele dieselů by určitě zajímalo, zda to dokáže pomoct / předejít problémům s tím a ušetřit velké kačky.

Odesláno

Ahoj, 

tak som bol včera v servise - podla diag bol vadný vstrekovač AdBlue. Po výmene mi mechanik povedal, že  tiekol.

Od včera spravených cca 150 km, zatial OK.

M.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...