lampa Odesláno 30. září 2024 Odesláno 30. září 2024 Stava se mi ted posledni dobou casto, ze se mi na display objevi ruzne chyby - ESP/ESR - to zustane svitit hned po rozjezdu. Ale behem jizdy problikavaji dalsi chyby - Brake faulty, s-belt failure, abs fault, airbag fault atd.. obcas se k tomu rozsviti stopka, otacky ukazuje ale rychlost ne - ale auto jede normalne dal, brzdi, atd... Obcas je to v takove stavu ze to je poblikne a hned to zmizi (i z toho display), jednou se mi stalo ze mi auto chciplo. Vyndam klicky a nastaruji - vsechno ok (po case se rozsviti esp/esr). mam pocit ze to dela jen v zime (chladnem pocasi - pres leto to nedelalo). Antipoluution faulty - staci kdyz zastavim na krizovatce a cekam dele - treba minutu - to se mi pak spolehlive rozsiviti nebo kdzy je krizovatka dokoce a rozjezd z neutralu na jednicku, pripadne kdyz se jede z kopce a pak se zaradi rychlost Citovat
hydrostar Odesláno 1. říjen 2024 Odesláno 1. říjen 2024 Je dostatečně silná baterka? Když už je na odchodu, tak je schopná nastartovat, ale postupně pak odpojuje "nepotřebné" systémy. Jako první mně vyhazovala právě to ABS... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
lampa Odesláno 2. říjen 2024 Autor Odesláno 2. říjen 2024 Baterka je v pohode, relativne nova - zvlada v pohode 20 startu za sebou Citovat
PaKr Odesláno 2. říjen 2024 Odesláno 2. říjen 2024 Zkus aspoň prozradit, co máš za motor. Ale bez připojení na diagnostiku ( nejlépe origo) se nepohneš ani s jedním problémem. Se stejným chováním ABS ( ESP nemám) jsem bojoval v prosinci a v lednu. Ještě si pamatuju informaci od Jarokare, že pokud ABS nemá signál od třech kol, tak neukazuje rychlost. Vzadu to může být zrezlé i pod čidlem, takže můžeš zkusit sundat čidla ( nezalom šroubky), očistit tu plochu pod čidlem a klidně i tu protistranu ( kterou to snímá) . Ale taky může být špatná přímo jednotka nebo jako u mě - dráty ve svazku. Ale moje auto bylo v těch místech v minulosti bouraný ( věděl jsem to ), takže přes poškozenou izolaci to postupně hnilo. A bez tachometru to žere jak tank. Z Prahy do Brna si to vzalo půl nádrže. Citovat
lampa Odesláno 3. říjen 2024 Autor Odesláno 3. říjen 2024 Motor 1.6 hdi 66kw. Abs/esp problikava za jizdy, nevim jestli se to snazi nejak nadetekovat , ale spise me stve ten zbytek - ruzne chyby, nepredpokladam ze za jizdy by zacinal odpojovat ruzne systemy - kdyz je to krasne sekle(ze to zustane svitit), tak staci abych zkusil zapnout tempomat a hned to hodi chybu, ktera potom po case zmizne atd... Neni potreba jezdit podle tachometru, otackomer funguje.... Mam screenshot z CarScanner, kdyztak Citovat
PaKr Odesláno 3. říjen 2024 Odesláno 3. říjen 2024 Před hodinou, lampa napsal: Neni potreba jezdit podle tachometru, otackomer funguje.... Tak proč to vlastně řešíš? Takhle to blbne, protože blbnou signály od čidel. Proč to blbne musíš zjistit ( nebo někdo znalý) . Signál do tachometru jde právě z ABS, stejně tak tu informaci o rychlosti potřebují i další jednotky. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. říjen 2024 Odesláno 3. říjen 2024 Hodily by se kódy chyb. Ale jukni na kostry, teoreticky voda v BSI. RichVa ohodnotil 1 Citovat
lampa Odesláno 6. říjen 2024 Autor Odesláno 6. říjen 2024 Chyby z carscaneru Chyba p0087 je antipolution fault, ta tam skakala i předtím, ted se pridaly ty dalsi chyby Citovat
ChouLu Odesláno 6. říjen 2024 Odesláno 6. říjen 2024 Jelikož se tímhle, co nejde ani nazývat diagnostikou, nedostaneš do jednotky ABS, tak je to uplně k ničemu potřebuješ lexii pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
lampa Odesláno 7. říjen 2024 Autor Odesláno 7. říjen 2024 Nedostanu, ale vymazani pomuze, takze se stim dat normalne jet a ne v nouzovem rezimu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.