Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Stava se mi ted posledni dobou casto, ze se mi na display objevi ruzne chyby - 

ESP/ESR - to zustane svitit hned po rozjezdu.

Ale behem jizdy problikavaji dalsi chyby

- Brake faulty, s-belt failure, abs fault, airbag fault atd.. obcas se k tomu rozsviti stopka, otacky ukazuje ale rychlost ne  - ale auto jede normalne dal, brzdi, atd... Obcas je to v takove stavu ze to je poblikne a hned to zmizi (i z toho display), jednou se mi stalo ze mi auto chciplo. Vyndam klicky a nastaruji - vsechno ok (po case se rozsviti esp/esr). mam pocit ze to dela jen v zime (chladnem pocasi - pres leto to nedelalo). 

Antipoluution faulty - staci kdyz zastavim na krizovatce a cekam dele - treba minutu - to se mi pak spolehlive rozsiviti nebo kdzy je krizovatka dokoce a rozjezd z neutralu na jednicku, pripadne kdyz se jede z kopce a pak se zaradi rychlost

Odesláno

Zkus aspoň prozradit, co máš za motor. Ale bez připojení na diagnostiku ( nejlépe origo) se nepohneš ani s jedním problémem.

Se stejným chováním ABS ( ESP nemám) jsem bojoval v prosinci a v lednu. Ještě si pamatuju informaci od Jarokare, že pokud ABS nemá signál od třech kol, tak neukazuje rychlost. Vzadu to může být zrezlé i pod čidlem, takže můžeš zkusit sundat čidla ( nezalom šroubky), očistit tu plochu pod čidlem a klidně i tu protistranu ( kterou to snímá) . Ale taky může být špatná přímo jednotka nebo jako u mě - dráty ve svazku. Ale moje auto bylo v těch místech v minulosti bouraný ( věděl jsem to ), takže přes poškozenou izolaci to postupně hnilo. 

A bez tachometru to žere jak tank. Z Prahy do Brna si to vzalo půl nádrže.

Odesláno

Motor 1.6 hdi 66kw.

Abs/esp problikava za jizdy, nevim jestli se to snazi nejak nadetekovat , ale spise me stve ten zbytek - ruzne chyby, nepredpokladam ze za jizdy by zacinal odpojovat ruzne systemy - kdyz je to krasne sekle(ze to zustane svitit), tak staci abych zkusil zapnout tempomat a hned to hodi chybu, ktera potom po case zmizne atd...

Neni potreba jezdit podle tachometru, otackomer funguje....

Mam screenshot z CarScanner, kdyztak

Odesláno
Před hodinou, lampa napsal:

Neni potreba jezdit podle tachometru, otackomer funguje....

Tak proč to vlastně řešíš? :roll

Takhle to blbne, protože blbnou signály od čidel. Proč to blbne musíš zjistit ( nebo někdo znalý) . Signál do tachometru jde právě z ABS, stejně tak tu informaci o rychlosti potřebují i další jednotky. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...