Pitroch Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 Chtel jsem po dlouhem case zkontrolovat hladinu oleje a kdyz jsem se snazil vyndat merku, tak to neslo. Zatahnul jsem zhusta a urvalo se tesneni. Koukal jsem a vnitrni povrch trubicky, kudy se strka merka, byl v horni casti zrezly ... no tak jsem sel do dilny a vrazil tam zhruba stejny O krouzek, podle me to bylo tesneni z kohoutku. A byl jsem stastnej, ale pak me zaclo hryzat, jestli se nemuze teplotou roztect. Uz sem ho vydel nataveny v oleji v motoru, zadreni atd Melo smysl hystercit nebo ne? Podle me se tesnenim nemuze resit zadny tlak, jde jen o to, aby tesneni sneslo teplotu kolem 100C a zabranilo se vycakavani z motoru ne? Ale evidentne nic necaka, kdyz tam bylo zrezlo ... Takze promeril a koupil toto nahradni za 19,- Kc, myslim ze bylo uvedeno u Peugeot Experta: Těsnění, olejová měrka TOPRAN 628 336 tloustka/sila( v mm):2,5 Vnějżí průměr [mm]:15 Tvar:tvar O vnitřní průměr [mm]:10 https://www.automatejcek.cz/tesneni-olejova-merka-topran-628-336-4063214.html Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 kdyby ten starý O kroužek hned spadl do oleje (vany), tak se nestane vůbec nic , ale myslím že jsi dobře udělal, protože ta guma musí být odolná vůči olejům aby těsnila, jinak bych vyčistil tu rezavou část vodítka měrky, prostě vytáhnout měrku jednou za rok není to nejrozumnější Citovat
Péťa Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: prostě vytáhnout měrku jednou za rok není to nejrozumnější Proto ji netahám ven vůbec @Pe.Tr, v servisu ji vytáhnete? To by bylo to jednou za rok Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 @Péťa my to měníme rovnou s motorem Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 já se to učil jinak a už to měnit nebudu, naše generace má k věcem prostě jiný vztah Citovat
Hafity Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 před 11 minutami, Pe.Tr napsal: @Péťa my to měníme rovnou s motorem To je nějaký moderní "trend"? Proč né rovnou s celým autem? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 Jako smutné vidím fakt, že takto mladý auto má zrezlou trubku ns měření oleje. Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. srpen 2024 Odesláno 7. srpen 2024 před 13 hodinami, Hafity napsal: To je nějaký moderní "trend"? Proč né rovnou s celým autem? to je takový for , @Péťa dostal k nové olejové náplni nový motor , vtipné je, že ikdyby kontroloval přes měrku olej denně, stejně by nezjistil že diky malému tlaku nemá dostatečně mazané rotujici komponenty a přidira se. V zivote jsem to nevidel, ale stalo se. Páteční kus a absence tlakového čidla dokonala zkázu. trošku OT ikdyž ne zas tolik ,ale třeba pro zajimavost. Vklasse/Vito u MB s motorem OM651 , měla z výroby náplň 9l oleje v motoru. Motor ma zespod vany čidlo hladiny které měří ultrazvukem prostor mezi hladinou oleje zbytkem prostoru tam dole. Motor má i klasickou měrku jaká je na obr na začátku topicu. ten kroužek na ni , tak dobře těsní, že při kontrole oleje měrkou, při vracení měrky do jejího vodítka(trubičky) natlačí vzduch dolů do vany , tim zblbne to ultrazvukove čidlo a auto pak furt hlasi snizte hladinu oleje. MB to prvnim krokem vyřešil výměnou vodítka/trubičky pro měrku . Po celé délce měla uvnitř drážky a nahoře dírky jakože pro odvod stlačovaného vzduchu. Stejně to nepomohlo. Výsledná úprava spočívala v úpravě množsví náplně motoru z 9 na 8,5l Samozřejmě tohle jsou informace o kterých servisák z horní dolní neví . A takových inovací je všude mraky. Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2024 Odesláno 7. srpen 2024 (upraveno) Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.