Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

no tak buď rád budeš mít návratnost do 3 let👏👏 to se divím proč si neudělal větší elektrárnu s většíma baterkama, když to mas za tuhle cenu?

Elektrika 2,2MW - 19 000Kč

Plyn 1000M3. -   23000Kč

Celkem:       42000Kč/rok

+5000Kč platba plyn...

uspora 23000Kč/rok

.Snimekobrazovky2024-10-28v8_07_08.thumb.png.989ebb34c0d0a907aab618dd693d5e6d.png

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

@Charlie 1  Budu dávat akorát další baterii 5,8kw,mám panely 525w bez nutnosti optimizeru.

Jináč za cca 300 po odečtení dotace dával kamarád před třemi lety ,firma z vesnice co bydlí @Vena garážmistr

A jak mi říkal kámo co to dělal,tak teď to moje by to bylo o cca 15 méně,ale to si na sebe vydělalo.

Do budoucna jednodušší rozšířit,než se dohadovat s fondem. Max přidám jeden string .

Upraveno uživatelem Milan+
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

tak co solarnici jak vyrabíte v tomto pošmourném počasí...vyrobeno 220kWh, minuly rok bylo jen 160....takže sobestačnost na el.by byla...

Odesláno (upraveno)

V tomto počasí prakticky nulu ;)

Co znamená vyrobeno 220kW? Protože já mám od 1. 1. 2024 do teď vyrobeno 3195 kWh 😮 To budou jiná čísla (ty kW, já kWh)

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

opraveno ted  tak mezi 4-7kWh/den, když svití slunce kolem 23kW...

akorat baterka je pořad na 30% ,jak to řešíte vy? nabijite ji jednou za čas ze sítě.....uvazuju ,že ji budu držet na 80%....pro případ výpadku...

tento rok vyrobeno 8827 kWh

Odesláno

Já nastavil SOC v zimě na 30%, ale klidně by mohlo být vyšší. Bateriový blok se mi jednou za 30 dní kalibruje (nabije do 100% a pak vybije) - něco takového se určitě děje i u Tebe, jen třeba v jiném intervalu. Pokud ne, máš problém ;) Co mě štve, že se teď baterka vybila do sítě :( Možná vypnu přetoky a uvidím, co to udělá za měsíc.

Odesláno

Kdyby alespoň 9kWhdenně v listopadu, od 1. do dneška se vyrobilo 107,3 kWh

Od začátku roku 7,684 MWh

Fakturační datum mám posledního února.

Od 1.3. do teď vyrobeno 7,395 MWh

Ve virtuální baterii mám teď 1,915 MWh.

Spotřeboval jsem tedy od 1.3. do teď 5,48 MWH.

Minulé období jsem od 25.11. do konce února spotřeboval 4,01 MWh, vyrobil 360 kWh, takže pokud by byl vývoj zimy stejný, budu ještě potřebovat odebrat ze sítě 3,65 MWH.

1,915 MWH mám ve virtuální baterii, takže budu muset dokoupit ze sítě cca 1,735 MWH

V tom případě by celková roční spotřeba domu vyšla na 9,13 MWh, z toho bych jen 1,735 dokupoval.

Výkon elektrárny 9,9 kW, orientace střechy východ - západ, užitná plocha domu 4 + 1 je cca 130m, vše na elektřinu. Bydlíme tam sice jen dva, ale nejvíc elektřiny padne na vytápění celého domu. Všechna světla LED, vícečlenná rodina by platila víc asi jen za ohřev vody v bojleru a vaření na indukci.

FVE funguje druhý rok, za první rok to vyšlo + - stejně.

• O 5 týdnů později...
Odesláno (upraveno)

no a to není ještě sníh….. no nepokryje to ani domácnost me taky ne, ale to jsou jen 2-3 mesice v roce…..

tento rok 9214kW(mam 9,1kW a jeste orientace východ, západ 

a jsem ve virtuální baterii -1700Kw

elekttokotel vytápění 1000-1500kW/mesic 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

U nás sníh byl, navíc ještě větší část měsíce bylo sluníčko tak nízko, že západní strana mojí FVE byla brzy ve stínu sousedního kulturáku, takže zatím jen 240kW, i tak o něco více, než loni. Ten program ČEZ pro soláry je pro ně dlouhodobě neudržitelnej, pro nás to bude pořád nevýhodnější 😢. Pomalu se bude ztrácet smysl celé té věci. Elektroauto nemám a neplánuju, protože přes den bych ho stejně doma dobíjet nemohl, když bych byl pryč a v noci nevyrábím. Na virtuální baterii se mi líbí, že když netopím - nemám velkou spotřebu, ale vyrábím hodně, tak si to odkládám a v zimě, když topím, nevyrábím, ale spotřebuju hodně, tak si to vezmu zpět. 

Odesláno

ja ještě mě běží smlouva 2 roky pak budu řešit co dál,asi sdílet....u nas ve vsi je JZD a katr se sušarnou tak se zkusím zeptat tam, tam by se to v létě zužitkovalo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...