Michal 807 Odesláno 19. květen 2024 Odesláno 19. květen 2024 Zdravím Vás, chtěl bych požádat o pomoc. Nepodařilo se mi dohledat schéma pojistek, které odpovídá těm, co mám v palubní desce v kaslíku u spolujezdce, viz. foto. Jedná se o Peugeot 807 diesel, 2.0, r.v. 2011, RHD. Konkrétně se pokouším rozchodit klimatizaci, která byla naplněna, nerozběhne se kompresor, a proto začínám u varianty pojistky, pokud taková u tohoto modelu je. Auto je dovezené a při plnění nebyl zjištěny žádný únik a před plněním byla klima prázdná. Za rady děkuji. Citovat
PítrR Odesláno 20. květen 2024 Odesláno 20. květen 2024 Zdravím. A Sahara se ti pri spuštění klimatizace točí? Citovat
Michal 807 Odesláno 20. květen 2024 Autor Odesláno 20. květen 2024 Ještě pro doplnění.. na digitálním ovládacím panelu se kontrolka klimy rozsvítí. Citovat
oddie Odesláno 20. květen 2024 Odesláno 20. květen 2024 Z hlavy to sice nevím, ale pojistku od okruhu spínání elmag spojky bych očekával spíš pod kapotou v BSM než v kabině, když už... Citovat
Michal 807 Odesláno 20. květen 2024 Autor Odesláno 20. květen 2024 (upraveno) Právě, že jsem ve schématech v jiných diskuzích našel, že by měla být pojistka klimatizace v kabině, ale jedná se o jiné rozložení pojistek. Upraveno 20. květen 2024 uživatelem Michal 807 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 nejak me tam plete to RHD a spolujezdcova strana ty mas auto anglicana ?? asi by to chtelo hledat v anglickych manualech jinac jedna pojistka na klimu bude jiste v kabine - ale to ej vetsinou jen na panel hlavni pojistka klimy nebo ventilatoru (pokud nejdou vubec klima se proste nesepne) budou u baterie nebo kde se jeste schovava Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 (upraveno) Motor má typové označení RHD (=100kW s Euro V), a pojistky v kabině jsou v kastlíku u spolujezdce. EDIT: našel jsem namátkou takový šílený strojově překladačový popis pojistek u 807, je tam i popis pojistek v BSM: https://xn--pojistkov-sk-kbb5op8czh.com/schema-pojistek-a-rele-pro-peugeot-807-2002-2014/ Upraveno 21. květen 2024 uživatelem oddie Citovat
Michal 807 Odesláno 21. květen 2024 Autor Odesláno 21. květen 2024 Je to tak, pojistky jsou v kaslíku u spolujezdce, ty jsem samozřejmě našel a foto je právě odtamtud. Označení RHD je označení motoru, napsal jsem ho pro jistotu, protože nevím, jestli nemá vliv právě na konkrétní typ schématu pojistek, kdyby měl někdo stejný rok výroby i motorizaci. Jde mi o konkrétní schéma, abych věděl, která pojistka je k čemu. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 jo ja to pak nejak pochopil ale RHD je proste Right Hand Drive vtipne je ze me tuhle pojistkovku ukazuje C4picasso -C8 ani 807 proste tuhle nenachazi tak at se podiva na rozlozeni pojistek u sousedu Citovat
ozzy56 Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 Před hodinou, Havlicek.Lukas napsal: ale RHD je proste Right Hand Drive Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 (upraveno) Palubka- Baterka- Mot prostor- Upraveno 21. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ pavelu96 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 (upraveno) jenze on resi ze mu to schema nesedi k jeho pojistkovce - co kdyz na stare BSI je pojistka cislo.14 jina nez na jeho Upraveno 21. květen 2024 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 (upraveno) Tohle jsou pojistky z tohoto data výroby. U 807 je poměrně dost možností, to, co sehnal, je na starou verzi. Pokud tam někdo vyměnil pojistkovku za jinou (což se dělalo v případě BSM L11, protože odchází relátka a blbě se shání, popř. je drahá, to už je věc jiná). Jinak pojistka na klimu pod palubkou je dle mého na klima panel. Upřímně, u klimy to chce začít tím, že zkusím přes diag, zda spínají sahary. Pokud ano, zkusím sepnout spojku. Pokud sepne, otočit kompresorem, jestli není zaseklej. Pokud je tohle vše správně, musí se už pátrat hlouběji (také mě to teď čeká). Upraveno 21. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ oddie ohodnotil 1 Citovat
Michal 807 Odesláno 21. květen 2024 Autor Odesláno 21. květen 2024 Paráda, moc děkuju. Až budu vědět, na čem jsem, tak to sem napíšu. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
nervozita Odesláno 18. listopad 2024 Odesláno 18. listopad 2024 Ahoj, jak to dopadlo? Mám podobný problém RHD rv2010. Nejde proud do větráku a nemění se klapky foukání. Většinu pojistek jsem zkontroloval. V motorovém prostoru pod BSI jsou další obrovský pojistky nevím na co ale blbě se k nim dostává.co se týče BSI typ mám v jiném příspěvku nebudu hledat. Spíš kde je popis těch obřích pojistek, to jsem nenašel nikde. Citovat
Michal 807 Odesláno 18. listopad 2024 Autor Odesláno 18. listopad 2024 Zdravím, schéma pojistek nedohledáno a pokud jde o klimu, tak to nakonec skončilo výměnou chladiče klimatizace a intercooleru, v pojistkách tedy chyba nebyla. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2024 Odesláno 18. listopad 2024 ahoj, moc mi to hlava nebere--interkůler asi nebude mít nic společného s klímou chladič klimatizace beru, ale že by měl vliv na spuštění kompresoru, když klima byla naplněná, tak to taky nechápu, elektrická závada tedy nebyla ?? Citovat
Michal 807 Odesláno 18. listopad 2024 Autor Odesláno 18. listopad 2024 Intercooler byl měněn nad rámec poruchy klimy, jen se to vzalo jedním vrzem. Důvodem závady klimy byl špatný chladič klimatizace, byl tam únik náplně, který nebyl do takové míry, aby se poznal při plnění, elektrická závada nebyla. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.