Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás, 

chtěl bych požádat o pomoc. Nepodařilo se mi dohledat schéma pojistek, které odpovídá těm, co mám v palubní desce v kaslíku u spolujezdce, viz. foto. Jedná se o Peugeot 807 diesel, 2.0, r.v. 2011, RHD. Konkrétně se pokouším rozchodit klimatizaci, která byla naplněna, nerozběhne se kompresor, a proto začínám u varianty pojistky, pokud taková u tohoto modelu je. Auto je dovezené a při plnění nebyl zjištěny žádný únik a před plněním byla klima prázdná. Za rady děkuji. 

IMG_20240519_125647.jpg

Odesláno (upraveno)

Právě, že jsem ve schématech v jiných diskuzích našel, že by měla být pojistka klimatizace v kabině, ale jedná se o jiné rozložení pojistek. 

post-35082-14109619174684.jpg

Upraveno uživatelem Michal 807
Odesláno

nejak me tam plete to RHD a spolujezdcova strana
ty mas auto anglicana ??
asi by to chtelo hledat v anglickych manualech :D
jinac jedna pojistka na klimu bude jiste v kabine - ale to ej vetsinou jen na panel
hlavni pojistka klimy nebo ventilatoru (pokud nejdou vubec klima se proste nesepne)
budou u baterie nebo kde se jeste schovava

Odesláno

Je to tak, pojistky jsou v kaslíku u spolujezdce, ty jsem samozřejmě našel a foto je právě odtamtud. Označení RHD je označení motoru, napsal jsem ho pro jistotu, protože nevím, jestli nemá vliv právě na konkrétní typ schématu pojistek, kdyby měl někdo stejný rok výroby i motorizaci. Jde mi o konkrétní schéma, abych věděl, která pojistka je k čemu. 

Odesláno (upraveno)

Tohle jsou pojistky z tohoto data výroby. U 807 je poměrně dost možností, to, co sehnal, je na starou verzi. Pokud tam někdo vyměnil pojistkovku za jinou (což se dělalo v případě BSM L11, protože odchází relátka a blbě se shání, popř. je drahá, to už je věc jiná). Jinak pojistka na klimu pod palubkou je dle mého na klima panel. Upřímně, u klimy to chce začít tím, že zkusím přes diag, zda spínají sahary. Pokud ano, zkusím sepnout spojku. Pokud sepne, otočit kompresorem, jestli není zaseklej. Pokud je tohle vše správně, musí se už pátrat hlouběji (také mě to teď čeká). 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, jak to dopadlo? Mám podobný problém RHD rv2010. Nejde proud do větráku a nemění se klapky foukání. Většinu pojistek jsem zkontroloval. V motorovém prostoru pod BSI jsou další obrovský pojistky nevím na co ale blbě se k nim dostává.co se týče BSI typ mám v jiném příspěvku nebudu hledat. Spíš kde je popis těch obřích pojistek, to jsem nenašel nikde.

Odesláno

ahoj, moc mi to hlava nebere--interkůler asi nebude mít nic společného s klímou :myslim

chladič klimatizace beru, ale že by měl vliv na spuštění kompresoru, když klima byla naplněná, tak to taky nechápu, elektrická závada tedy nebyla ??

Odesláno

Intercooler byl měněn nad rámec poruchy klimy, jen se to vzalo jedním vrzem. Důvodem závady klimy byl špatný chladič klimatizace, byl tam únik náplně, který nebyl do takové míry, aby se poznal při plnění, elektrická závada nebyla. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...