Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Můj názor je, že \"zástěrky\" auto akorát hyzdí. Pamatuju si na zástěrky alá škoda 120 apod. a \"na západě\" jezdila auta bez a jak je měli udržovaná!! Co se týká předních, měl jsem je donedávna na jiném autě, byly orig. z tuhého plastu a každou zimu jsem je musel opravovat. Takže nakonec došla trpělivost a šly dolů. Je to můj názor, ale není nad pěkný pohled na na 307 zezadu bez zástěrek, když mají kola (205/55-R16) mírně negativní odklon!!

Ale komu se zástěrky líbí, ať je má..:)

Odesláno

Všeobecne platí že predné zásterky chránia vaše auto a zadné autá idúce za vami. Osobne považujem predné za prejav starostlivosti o auto a zadné za prejav ohľaduplnosti voči ostatným. Debata typu páči - nepáči je v tomto prípade nepochopenie významu.

Kto z vás jazdí denne? Nemáte podbehy a prednú kapotu poškodenú kamienkami?

Odesláno

To Pastorek: Pokud by zadní zástěrky měly ohledupně chránit auta za námi, musely by být dlouhé téměř až na zem, např. jako u již zmíněné škody 120 nebo Lady, jako bylo dříve. Dnešní moderní zástěrky tak sotva chrání kousek nárazníku za zadními koly, jinak je prostor za koly (vůči vzadu jedoucím) stejně nechráněný jako bez zástěrek.

Odesláno

To preto, lebo moderné zásterky sú už viac kompromisom medzi účelnosťou a estetikou aby ich vôbec niekto montoval. Ideálne z hľadiska účinku by boli klasické gumené ale tie by si tam asi nikto nenechal...

To Velickin : to nemyslíš vážne, že nič nechránia, uhol sa predsa zmenší a tak prinajmenšom nedostaneš priamo šutrom do čelného skla!

Odesláno

Za me teda zasterky rozhodne ano. Auto bez nich mi prijde proste takovy divny. Jsou modely, kde mi jejich absence ani moc nevadi, ale 307ma k nim teda rozhodne nepatri.. Ja mam predni i zadni a rozhodne je sundavat nebudu proste se mi tam libej nemluve o funkci. Ale kolik lidi, tolik chuti, estetika je subjektivni, funkcnost ovsem objektivni...

Odesláno
Zásterky mám na aute od začiatku. Najmä tie predné podľa mňa chránia prahy pred poškodením kamienkami. Ale pozor, hoci sú original Peugeot mierne poškodzujú lak v mieste kontaktu s blatníkom a nárazníkom. Majú ostré hrany.

Súhlasím s tým poškodením laku. Ešteže sú blatníky plastové. :aut

Odesláno

Můj názor- zástěrky ano a všechny čtyři. Na 306 je mám, neoriginály, měkké a nemám s nimi problém ani v zimě. Jezdil jsem s ní denně.

Na 307 je dám v brzké době také. Teď jezdím denně s ní.

Podle mě by měly zadní zástěrky být povinné.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak dnes jsem na auto před zimou pověsil univerzální gumové lapače. Musel jsem sundat kola, abych se tam lépe dostal. Nedovedl jsem si auto s nimi představit, jak to bude vypadat, zda nebudou nějak vynikat, ale po montáži na autě nejsou skoro patrné. S černým vnitřkem blatníku a černými pneu splývají. Každá tam šla na tři samořezy do plastu. Takže spokojenost :)

Odesláno

Nechcem ta strašiť, ale univerzalne zasterky mi po zime ostali len v zadu :roll tie predne nevydržali napor snehu a začali sa postupne trhať, na jar som tam mal už len kusy gumy a samorezky :D PS: ten materiál(guma) bol nezvyčajne mäkký/pružný

Odesláno

já bych je tam nedával, bez nich vypadá auto líp, a těch pár malinkých teček, který se můžou udělat vem čert, stejně to neni skoro vidět. já jsem je zrovn sundal

Odesláno

kdysi měly zástěrky opodstatnění, kola házela kamínky přímo na karoserii za nimi (prahy,blatníky atd.) a pak to rychle hnilo, dnes, kdy je tam plastový podběh, plastový nárazník atd., to nemá smysl,myslím, o nějakém zadržení vody nemá smysl mluvit, když jsou dnes zástěrky miniaturní :myslim

Odesláno

no holt ich v zime treba oklepávať od ťažkého mokrého snehu ináč sa ho tam nazberá a ešte keď to primrzne...tak to bolo odkedy zásterky vymysleli a ešte asi dlho bude (kým tam niekoho nenapadne namontovať výhrevné teleso...:D)

naozaj strašná robota ale keďže dnes už je pre väčšinu ľudí problém posunúť páčku pod volantom 2cm hore alebo dole (tkzv . blinker;)) tak sa nemožno čudovať že sa tomu chcú vyhnúť...:P

Odesláno

Já jsem je dával loni po koupi auta univerzální. V zimě jsou jsou podle mě dobrý a i v létě bych řekl, že se auto tak nezasírá. V sadě byli dvě kratší a dvě delší. Kratší jsem dal dopředu (i když jsem uvažoval dát dopředu ty delší, ale raději jsem to neriskoval protože vpředu vycházejí níže k silnici a asi by to na vyšších přejezdech často drhlo). Každá na tři šroubky vpředu nahoře prošroubované podběh i s plastovým blatníkem a všechny předvrtané. Jsou dostatečně pružné. Jezdím spíše vedlejší silnice v podkrkonoší, kde je bordelu a sněhu na silnicích hodně. Na hlavních silnicích v nižinách podle mě potřeba tak nejsou. Vzhledově na stříbrném SW tak nevadí, už jsem si zvyknul. Mám pneu šíře 195. U širších pneu, už by zástěrky byly uzký.

• O 1 rok později...
Odesláno

Už je to celkem dlouho, co téma zástěrky frčelo, ale mám tu jeden dotázek... Auto jsem koupil se zástěrkama a oba přední podběhy jsou v dolní třetině vyjeté z plastového blatníku. Oba jsem tam pracně nacpal zpět, ale úplně dole mi to prostě nějak nešlo, tak za pár dní se zase podběhy vysunuly. Nevíte, jak je tam nacpat, aby už nelezly ven? Díkys.

Odesláno

Ikdyž nevlastním Peugeot 307, tak u tety 307 jse montoval přední i zadní zástěrky (lapače nečistot). Jinak je máme zástěrky na 406 i 106.:super Takže za mě zástěrky přední + zadní ANO:super.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...